Waarom zou je trouwen in het buitenland?

Evelien Geerinckx Photography - Trouwen in het buitenland

Trouwen in het buitenland wordt steeds populairder. Niet alleen Belgen en Nederlanders gaan vaker trouwen op een locatie in het buitenland, bij heel wat Amerikanen en Britten is het al langer erg populair om elders te trouwen.

Dat trouwen in het buitenland heel duur is ten opzichte van een huwelijk in eigen land, is een eerste misverstand dat de wereld moet uitgeholpen worden. Net zoals er in België en Nederland trouwfeesten zijn in verschillende prijscategorieën, zijn die er in het buitenland evenzeer. Aangezien het leven in sommige zuiderse landen een stuk goedkoper is dan in Noord-en West-Europa, kom je vaak een stuk goedkoper uit dan wanneer je in eigen land trouwt. Verder is het meestal zo dat wanneer Belgen & Nederlanders in het buitenland trouwen, ze dat in kleinere kring doen. Ook dat maakt het stukken voordeliger. 

Mensen kiezen om verschillende redenen voor een huwelijk in het buitenland.

op 

  • Als één van de partners buitenlandse roots heeft, is het al snel evident om ook in het buitenland een huwelijk te organiseren.
  • Het kan zijn dat een koppel, of één van de partners, verknocht is aan een bepaald land. Misschien was de bruid daar wel voor haar studies, of deed de bruidegom er ooit vrijwilligerswerk. Als één van de twee zijn of haar hart verloren heeft aan een plekje in het buitenland, wordt dat al snel als trouwlocatie gekozen. 
  • In het buitenland heb je instant een vakantiegevoel, en er heerst een ongedwongen sfeer. Of dat nu in de bergen van de Oostenrijkse Alpen is, of op een zonovergoten strand in Kroatië. 
  • Als je in eigen land trouwt, is die ene huwelijksdag zo voorbij. In het buitenland is dat anders. Je hebt al de reistijd om je bestemming te geraken, de dag van het huwelijk zelf, en daarna blijft het bruidspaar vaak ook nog wat extra dagen op hun bestemming om hun huwelijksreis te vieren. Een huwelijk in buitenland duurt doorgaans een paar dagen in tegenstelling tot in België of Nederland. 
  • Het kwakkelweer in België en Nederland is niet altijd het fijnste om in te trouwen. Kies je voor een locatie in warmere oorden, ben je meestal wel zeker van mooi weer. 
  • Trouwen in het buitenland is steevast kiezen voor trouwen op een prachtige locatie. Niet dat er in eigen land geen mooie plekjes zijn. Hoe je het ook draait of keert, plekjes in het buitenland vinden we net dat ietsje mooier. Spectaculaire bergtoppen, weidse vlaktes of parelwitte stranden – de locatie die we uitkiezen om te trouwen in het buitenland is hoe dan ook prachtig. 
  • Niets zo lekker dan een lokale paella in Spanje, ambachtelijk bereidde pizza in Italië of overheerlijke tzatziki uit Griekenland. Genieten van de lokale keuken, en je gasten hiermee culinair verwennen? Dat kan uitstekend als je trouwt in het buitenland! 

Heb ik je overtuigd om in het buitenland te trouwen? Vergeet dan zeker niet om mij als huwelijksfotograaf mee te nemen! 

 

Zin om te trouwen in het buitenland? 

Ik heb al heel wat ervaring met trouwen in het buitenland. Wil je weten hoe dat in zijn werk gaat?