Een trouwfeest in Hof te Rhode voor Jessy & Patrick

Trouwen in Hof te Rhode

Trouwen in intieme kring

Eindelijk was het zo ver, na héél wat jaren kozen Jessy & Patrick ervoor om in het huwelijksbootje te stappen. Zonder al te veel tierlantijntjes: ze trouwden enkel voor de wet in het gemeentehuis, en daarna wilden ze lekker eten én vieren met al hun naaste familie & vrienden. Toen ik samen zat met het koppel om hun huwelijksdag te bespreken, zeiden ze me dat ze ‘absoluut niet fotogeniek waren’ en dat de bruid ‘geen traditioneel witte jurk zou dragen’. 

Wel, Jessy (en Patrick natuurlijk ook) straalde tijdens haar trouwfeest in Hof Te Rhode! 

Burgerlijk huwelijk

Trouwen deden ze voor de wet in het gemeentehuis van Tessenderlo, voor mij een thuismatch dus. Als Fiere Looienaar ben ik altijd weer blij om van de partij te mogen zijn tijdens een huwelijk in mijn eigen gemeente. De trouwzaal van de gemeente is voor fotografen niet meteen de mooiste zaal, maar ook verre van de slechtste. Niets kan op tegen de trouwzaal van Leuven bijvoorbeeld, da’s echt een pareltje waar menig huwelijksfotograaf zijn of haar hart kan ophalen! 

Ondertussen zijn de burgemeester en schepenen van mijn eigen gemeente al niet meer onbekend aangezien ik zo vaak in hun trouwzaal sta als huwelijksfotograaf. Dat maakt werken ook makkelijker: ze weten als geen ander wanneer ze een paar centimeter links of rechts moeten schuiven zodat ik mijn perfecte shot kan maken!

Huwelijksreportage in Hof te Rhode

Een van mijn favoriete huwelijkslocaties vlakbij Tessenderlo is ongetwijfeld Hof Te Rhode. De tuin is er prachtig, het personeel is er fantastisch (én houdt héél erg rekening met een foto- of videograaf!)… en het eten is er ronduit heerlijk! Ik was er al vaker, en schreef ook een blog over Wouter & Hilke die trouwden op deze toplocatie. 

De huwelijksfoto’s van die schitterende koppel namen we in de tuin van feestlocatie zelf. Meer heb je echt niet nodig voor fantastische trouwfoto’s met heel veel variëteit! Er is een prachtige vijver, ongelofelijk mooie bloempartijen, een prieeltje, en voor de allerkleinsten zelfs een doolhof met struiken waarin ze zich kunnen uitleven! 

De zon scheen op deze schitterende dag, en Patrick en Jessy straalden. Mijn fotografiestijl is kleurrijk en contrastrijk, en de outfit van de bruid kwam dan ook supermooi uit in de kleurrijke tuin van Hof Te Rhode! Ik vond het ronduit prachtig. De liefde kon ik voelen tussen hun twee, hoewel Patrick me vooraf al zei dat hij echt niet op zijn gemak was voor de camera. Blij dat ik hen gerust kon stellen, en van stress is niets te bespeuren!

Receptie

Een zonnige zomerdag vroeg uiteraard om een receptie in openlucht. Heel wat vrienden, kennissen en familie waren te gast. Heerlijke hapjes passeerden, en de glaasjes drank vloeiden rijkelijk. Die twee werden duidelijk gevierd! 

Als huwelijksfotograaf heb ik meestal ook wel het geluk om een hapje te mogen meepikken tijdens de receptie – gelukkig word ik niet snel vergeten! Drankjes met alcohol laat ik netjes aan me voorbij gaan, dat hoort niet als ik aan het werk ben lijkt me. Vaak kijken genodigden dan raar, omdat ik een glaasje afsla, maar… jij drinkt toch ook niet tijdens je bureaujob van maandag tot vrijdag? 

Diner in Hof te Rhode

Ik ben een enorme gelukzak, en zeker tijdens het huwelijksfeest van Jessy & Patrick. Hoewel ik altijd meegeef dat een bordje eten in een andere zaal van de feestlocatie meer dan voldoende is om mijn batterijen weer op te laden, stond dit bruidspaar er op dat ik mee aan tafel moest schuiven voor de hele maaltijd. Zo lief! Ik heb dan ook genoten. Het eten was voortreffelijk! 

Ben jij nog op zoek naar een huwelijksfotograaf in Tessenderlo? Of zoek je nog een trouwfotograaf in Diest? Evelien Geerinckx Photography werkt in binnen- en buitenland!

Ben jij nog op zoek naar een huwelijksfotograaf?

Evelien Geerinckx Photography heeft heel wat ervaring als trouwfotograaf. Wil je meer weten? Kijk dan zeker op de website!