Lieve en Mathijs trouwen in The Red Penguin

Trouwen in The Red Penguin

Een huwelijk in Mol

’s Morgensvroeg was ik al van de partij in het ouderlijk huis van de bruid in Mol: Lieve en Mathijs trouwen in The Red Penguin, en ik mocht hun prachtige dag vastleggen!

De dag van Lieve startte bij de kapper een paar huizen verder: handig, zo op loopafstand! Die getting ready momentjes zijn trouwens ontzettend fijn om te fotograferen als huwelijksfotograaf. De stress is meestal nog verre van zoek, en iedereen wordt feestelijk klaargemaakt voor de rest van de dag.

Ik had die dag trouwens een startende fotografe mee: Laura wilde de ins en outs van huwelijksfotografie leren, en ik nam ze een dagje mee op sleeptouw.

Dressing in het ouderlijke huis

Na het kappersbezoek ging het met de bruid terug naar haar ouderlijk huis. Op dat moment neem ik als trouwfotograaf rustig de tijd om alle details te fotograferen. De jurk die nog niet gedragen werd, schoenen en juwelen.

Ik vraag ook steeds aan de bruid wie ze als hulp wil bij het aantrekken van haar jurk. De beelden worden meestal in scène gezet (ik ga mijn lieve bruidjes echt niet in hun ondergoed fotograferen…), maar zijn onmisbaar en vertellen het hele verhaal van je huwelijksdag. Het was de mama van Lieve die haar bruidsjurk mocht sluiten.

In hippiestijl naar het gemeentehuis van Ham

Trouwen deden ze in Ham, hun burgerlijk huwelijk vond daar althans plaats. Het is zo dat je in België je burgerlijk huwelijk moet laten voltrekken in de gemeente waar je gedomicielieerd bent. Voor Lieve & Mathijs was dat de gemeente Ham op dat moment.

Lieve werd door Mathijs opgehaald in een hippiebusje. Dat had een emotionele betekenis voor de bruidegom, aangezien dat busje van een familielid was dat hem nauw aan het hart lag. En eerlijk… dat had nog wel wat: een opvallend vervoersmiddel om naar het gemeentehuis te rijden – af en toe een hoekske af op een trouwfeest, ik houd ervan. Gewoon jezelf kunnen zijn, met heel veel geliefden om je heen – heerlijk!

Huwelijksfoto’s in Mol

De huwelijksfoto’s van dit heerlijke bruidspaar namen we in Mol, op twee verschillende locaties. Als eerste trokken we naar ’t Kristallijn in Mol, een locatie waar je op aanvraag mag fotograferen. Een fantatische entree, een vijvertje met daarrond hoge rietpartijen, en verderop uitschieters van het Zilvermeer. Ik kom daar graag. Een variëteit aan beelden gegarandeerd!

De trouwfoto’s in ’t Kristallijn zijn wat klassieker, de huwelijksfoto’s die we in The Red Penguin maakten nadien waren wat alternatiever. The Red Penguin is een fantastische locatie om te trouwen, één van mijn favoriete zalen in de buurt met een hoekje af. We namen trouwfoto’s in de oude villa van de Red Penguin.

Protestantste huwelijksdienst

De ceremonie van Mathijs & Lieve werd gehouden in de tuin van de Red Penguin. Alles was schitterend aangekleed in bohemianstijl. Het huwelijk was een protestantse dienst, voor mij als trouwfotograaf iets heel nieuw. Ik kon de liefde en het respect voor elkaar voelen, ook bij alle genodigden. De ceremonie was gevuld met betekenisvolle rituele uit de protestantse kerk.

Receptie in de tuin

De tuin van The Red Penguin was prachtig aangekleed in bohemian stijl, de receptie ging dan ook daar door. Heerlijke zelfgemaakte limonades, en drankjes met alcohol à volonté. Tijdens de receptie waren er ook volksspelen, het ijs tussen de gasten was meteen gebroken! Ik zie vaak op bruiloften dat als er volksspelen zijn, dat heel wat onbekenden met elkaar een spelletje spelen. Supergezellig, en ontzettend leuk om andere genodigden te leren kennen!

Avondfeest in The Red Penguin

Het diner vond plaats in de tuin van The Red Penguin. Lieve en Mathijs kozen voor een concept met foodtrucks. Heerlijke gerechten vanuit de hele wereld van waaruit je kon kiezen! Het avondfeest, en dessertenbuffet werd gehouden in de grote feestzaal van The Red Penguin. Een extraatje is als trouwfotograaf is dat je ook van bovenaf foto’s kan maken, en een prachtig overzicht hebt. In de feestzaal stond een ontzettend gezellige oude en kleine caravan met allemaal dessertjes. Als kers op de taart was er ook nog een huwelijkstaart mét vuurwerk!

De grote feestzaal in The Red Penguin is wel ietwat donkerder, dus geschikt materiaal is aangewezen. Maar de sfeer op de foto’s is helemaal zoals het écht was. Het duurde dan ook niet lang tot na de openingsdans de hele dansvloer uitbundig stond mee te feesten.

De eerste keer trouwens, dat ik na een hele lange werkdag ook zelf mijn beentje mee heb losgeschud en enthousiast de In Zaire heb meegedanst voor ik vertrok!

Kortom:  trouwen in The Red Penguin is zéker een aanrader, het huwelijksfeest van Lieve & Mathijs eentje om nooit meer te vergeten!

Op zoek naar een huwelijksfotograaf in Mol? Of op zoek naar een huwelijksfotograaf in Ham? Evelien Geerinckx Photography werkt in binnen- en buitenland!

Ben jij nog op zoek naar een huwelijksfotograaf?

Evelien Geerinckx Photography heeft heel wat ervaring als trouwfotograaf. Wil je meer weten? Kijk dan zeker op de website!