Joyce & Joost trouwen in Nederland – wat een liefde!

Trouwen in Nederland

Slecht weer

Het was weken schitterend weer geweest, behalve tijdens het weekend waarin Joyce & Joost zouden trouwen in Nederland. De middag begon nog droog en bewolkt, maar bij de start van de ceremonie viel de regen met bakken uit de lucht. Maar geen nood: flexibel zijn tijdens een huwelijksdag is de boodschap. Tussen de buien door gingen alle activiteiten gewoon door! 

Hun huwelijk ging door in Beek, in Nederlands Limburg. Voor mij maar een klein half uurtje rijden om dit huwelijk in het buitenland te fotograferen. Helemaal gecharmeerd door de locatie was ik: een restaurant aan een oude molen, vandaar de naam ‘Aan de Meule’, uiteraard. 

Enorm veel zin had ik in dit huwelijk! Joyce & Joost had ik nog nooit in real life gezien, enkel virtueel, maar zij waren zo enthousiast. Ik was ook razendbenieuwd om hun twee kleine bengels te ontmoeten! 

Getting ready

De bruid, bruidegom en hun twee fantastische kindjes maakten zich klaar in de bed & breakfast die naast de feestlocatie gelegen was. Een prachtige open ruimte in hoevestijl, een echte meerwaarde voor de huwelijksfoto’s! Tijdens het klaarmaken nam ik de tijd om de uitnodiging te fotograferen, de juwelen van de bruid, en de kledij van zowel de kids, bruid als bruidegom. Die kleine details zijn echte en meerwaarde in je huwelijksalbum, ze zorgen ervoor dat je een hele dag mooi in beeld brengt, en een écht verhaal vertelt. 

Uiteraard nam ik ook foto’s van de getting ready zelf: de make-upartieste die Joyce deed stralen, en ook de kapper die Joyce liet shinen met een kapsel mét sluier! Stiekem vind ik dat wel fijn, bruidjes die een sluier draaien – dat maakt weer meer mogelijk voor foto’s. Ze deed haar jurk aan, en daarna ging het lichtjes zenuwachtig naar de ceremonie. Want Joyce, die had een heuse verrassing voor haar Joost…

De bruid & haar gitaar

Na een fikse stortbui ging de intieme ceremonie door in de tuin van de locatie. Prachtig gedecoreerd, en ik kon de liefde voelen. Huwelijksdagen met kindjes zijn trouwens ook altijd een feest: ze stelen sowieso de show – dus gekke bekken of knotsgekke momenten gegarandeerd! Tijdens de huwelijksreportage mocht ik als huwelijksfotograaf prachtige geloften aanhoren, maar het allermooiste was de verrassing van Joyce: zij zong voor haar Joost een prachtig lied, en speelde gitaar. Ik werd er helemaal stil van.

Om hun twee kleine kapoenen te betrekken tijdens de ceremonie was er niet alleen een kinderakte die Juliëtte en Aurélie mochten ondertekenen, de kindjes kregen ook een trouwring om hun vinger! Voor de kleinste nog een beetje moeilijk te begrijpen wat er gebeurde, maar de oudste straalde en was zo fier als een gieter! 

Proosten

Na de ceremonie bracht het koppel een toast uit met een lekker glaasje bubbels en werd er overheerlijke taart gegeten! Dat blijkt in Nederland trouwens vaker de gewoonte te zijn, een heel verschil met België! Daar heffen we de glaasjes pas tijdens de receptie, en is er pas taart na het diner. 

Huwelijksfoto’s in het kasteelpark van Elsloo & aan de molen

De eerste huwelijksfoto’s namen we in het Kasteelpark van Elsloo, wat een prachtige locatie met heel erg veel mogelijkheden. Foto’s in de weide, bij een prieeltje, in de bossen… heel gevarieerde foto’s! 

Wat je, als je trouwt met (kleine) kinderen er bij, wel van je moet afzetten, is die perfecte foto die je wil. Kinderen blijven zichzelf, maar dat levert uiteraard ontzettend leuke beelden op! 

De laatste foto’s namen we aan de iconische molen Aan de Meule, die mocht uiteraard niet ontbreken. Mening Nederlandse collega is die molen vaak wel beu gezien, maar voor mij als Belgische huwelijksfotograaf uiteraard niet. Ik blijf nog steeds superenthousiast en zie die molens als een uniek plekje voor een foto!

Voor mij een schitterende dag, die ik mee aan tafel mocht afsluiten met een lekker buffet. 

Ben jij nog op zoek naar een huwelijksfotograaf? Zoek je nog een trouwfotograaf in Nederland? Of zoek je nog een huwelijksfotograaf in Beek? Evelien Geerinckx Photography werkt in binnen- en buitenland!

Ben jij nog op zoek naar een huwelijksfotograaf?

Evelien Geerinckx Photography heeft heel wat ervaring als trouwfotograaf. Wil je meer weten? Kijk dan zeker op de website!