Katlijn & Jan trouwen in Limburg

Trouwen in Limburg - Katlijn & Jan

Half Vlaanderen doorkruisen

Trouwen in Limburg, da’s een thuismatch voor mij als rasechte Limburger. Althans, ‘rasecht’, ik woon in Tessenderlo, in ‘mijn mooi Looi’ op de grens van de provincie Limburg en de provincie Antwerpen. Die échte Limburgers, dat is nog een categorie apart.

Huwelijksfeesten ‘diep in Limburg’ gaan vaak door in schitterende oude hoeves, of op een prachtig landgoed. Bij Katlijn en Jan was dat niet anders. Al moesten we voor dat feest op een prachtige hoeve, eerst nog half Vlaanderen doorkruisen voor hun burgerlijk huwelijk.

Trouwen in Leuven

Het burgerlijk huwelijk van deze twee tortelduifjes werd voltrokken in het stadhuis van Leuven. De twee ontmoetten elkaar tijdens hun studententijd, en woonden op de dag van hun huwelijk nog steeds in Leuven. Volgens de Belgische wet ben je verplicht burgerlijk te huwen in de gemeente waarin je gedomicilieerd bent. Vandaar dus dat we van het verre Limburg, naar Leuven reden.

Het stadhuis van Leuven is een pareltje, een cadeau voor iedere fotograaf. Heel wat trouwzalen, veelal in nieuwe en moderne gebouwen, voelen koud en kil aan. Het stadhuis van Leuven biedt heel wat charmes voor een trouwfotograaf. Ze zorgen voor ontzettend warme huwelijksfoto’s. 

Een vrolijke bende

Ik mocht als huwelijksfotograaf bij Katlijn en Jan een vrolijke bende vastleggen. Heel wat gasten waren oude collega-studenten, er waren er bij die nog steeds aan de Universiteit van Leuven studeerden. De sfeer zat alvast goed, er waren zelfs een aantal internationale genodigden. Uitwisselingsstudenten die mee feest kwamen vieren. Voor hen ongetwijfeld ook een unieke belevenis. 

Retro-outfit

Als trouwfotograaf is het steeds spannend afwachten: wat zal de bruid dragen? In welke stijl? Krijg ik een Disney-prinses voor mijn lens, of een totaal andere look? Katlijn en Jan schitterden alvast, door gewoon zichzelf te zijn. De bruid trouwde in een fantastische retrojurk met bijpassende trouwschoenen met hakken, dat paste gewoon bij haar. Helemaal hoe ze was. Naarmate de avond vorderde, wisselde ze haar hoge hakken voor fantastische platte loafers. 

Ook Jan was helemaal zichzelf, en volledig op zijn gemak. Hij trouwde in een jeans, met das maar ’t waren zijn schoenen die het hem deden. Ik kende er niets van, maar zijn sneakers waren van hetzelfde merk als zijn geliefde tractor waarmee het koppel later op de dag trouwfoto’s wilden. 

Receptie in Riemst (Val-Meer)

Val-Meer, da’s een deelgemeente in het Limburgse Riemst. De plek waar de bruidegom geboren en getogen was, op de boerderij van zijn ouders. De receptie vond er plaats, en ik vond die prachtig aangekleed, volledig in Limburgs thema. Er waren verschillende handgemaakte confituren, biodrankjes en allerlei lekkers dat je alleen ter plekke kon vinden. ’t Had iets speciaals.

Huwelijksreportage op de boerderij

Boerenzoon Jan trouwt met zijn grote liefde Katlijn, de locatie voor de huwelijksreportage was voor hen nogal logisch. Ze wilden koste wat het kost foto’s op de boerderij van Jan zijn ouders, en dat had écht zijn charmes. Ik was helemaal fan, en voelde dat dit helemaal hun ding was. 

Typische grote rood-witte poorten, kasseien, fantastische stallen, tractors – ik vond het schitterend! Ik kreeg de bruid zelfs zo ver om haar werklaarzen aan te trekken, en om daarmee op de foto te gaan! 

Trouwfeest in De Vrije Valk in Hoeselt

Het trouwfeest van deze tortelduifjes vond plaats in de Vrije Valk in Hoeselt, een schitterende vierkantshoeve. Eerst een heerlijk buffet voor ieder wat wils, met een fantastisch dessertenbuffet als afsluiter.

Wat ik verwachtte kan ik na afloop alleen maar bevestigen: dat werd een dik feestje! Heel wat jong geweld op de dansvloer, en die sleurden alle andere genodigden enthousiast mee. Het werd een feestje tot in de vroege uurtjes, en toen het bijna weer licht werd, kroop deze huwelijksfotograaf voldaan in bed. 

Op zoek naar een huwelijksfotograaf in Leuven? Of op zoek naar een huwelijksfotograaf in Riemst of een trouwfotograaf Hoeselt? Evelien Geerinckx Photography werkt in binnen- en buitenland! 

Ben jij nog op zoek naar een huwelijksfotograaf?

Evelien Geerinckx Photography heeft heel wat ervaring als trouwfotograaf. Wil je meer weten? Kijk dan zeker op de website!