Sara en Jorn trouwen in Kinrooi

Trouwen in Kinrooi

Op naar ‘de Limburg’

Sara & Jorn, fiere inwoners van Molenbeersel, zochten een huwelijksfotograaf om te trouwen in Kinrooi. Van de deelgemeente Molenbeersel had ik nog nooit gehoord, maar wat zijn ze fiere inwoners van Bieësel, zoals ze dat zelf in hun eigen dialect zeggen – een klein gehucht tegen de Nederlandse grens. 

Trouwfoto’s in Kinrooi zouden het ook steevast worden, geen centimeter mocht er afgeweken van dat grondgebied. Wist je dat daar echt superveel mogelijkheden zijn om te fotograferen? Kinrooi heeft zelfs een jachthaven. Diversiteit gegarandeerd dus! En…ik vind dat mooi, zo van die fiere inwoners van een gemeente.

Ik ben ook met trots een ‘fiere Looienaar’ trouwens, en ik heb het gevoel dat ook de inwoners van mijn gemeente Tessenderlo echt aan elkaar vasthangen. Ik groeide op in Klein-Vorst, een deelgemeente van Laakdal, waar dat gevoel echt veel minder was. Waar ik ook ga of sta, iedere Belg heeft al wel eens van Tessenderlo gehoord, en ook onze bijnaam ‘Looienaars’ krijg ik dikwijls te horen. Komen twee Looienaars elkaar ergens tegen die elkaar van haar noch pluim kennen? Gespreksstof onderling verzekerd! 

Klaarmaken bij de bruid & bruidegom thuis

Sara maakte zich klaar bij het huisje dat zij en Jorn nog niet zolang voordien gekocht hadden. Een gezellige stek, waar ook een gezellige drukte was. Een schitterende tent in de tuin voor de huwelijksceremonie die daar later gehouden zou worden. Dat het een hele dag vol feest en plezier zou worden, had ik toen al begrepen. Zoveel vrienden, een vrolijke familie… ik voelde me er meteen welkom en de sfeer zat meer dan goed! De drankjes vloeiden al rijkelijk, en iedereen was zichzelf. Twee hele belangrijke gasten op hun huwelijksdag? Hun huiskatten, die mochten niet ontbreken op hun foto’s! 

Als tip geef ik mijn bruidsparen wel altijd mee om netjes op te ruimen, en op voorhand te kijken waar we bijvoorbeeld de getting ready photos kunnen maken. Een lichtrijke ruimte is altijd mooi meegenomen, daar komt een bruidsjurk het meest tot zijn recht. Uiteraard mag er in een huis geleefd worden, en hoeft alles niet helemaal clean, of soms volledig ‘koud’ te zijn – maar je wil geen vuile sokken op je foto’s zien staan. Helaas heb ik geen tijd als fotograaf om eerst je volledige huis op te ruimen, alvorens we foto’s kunnen maken. 

Huwelijksfoto’s in Tuin Pepels & de jachthaven

Prachtige klassieke huwelijksfoto’s in de jachthaven en in de tuin van de familie Pepels voor dit lieve bruidspaar. Speelse foto’s werden het, Sara en Jorn zijn écht gek op elkaar. Ik kon de liefde voelen. De tuin is in privébezit, en is een verzameltuin vlak aan de Maas én vlakbij de grootste binnenhaven van Europa, in Kinrooi, gelegen langs een fiets- en wandelpadennetwerk. Fantastisch bomen, bloemen en waterpartijen, afgewisseld met prieeltjes en bruggetjes – de tuin van de familie Pepels heeft het allemaal! Ik wil niet weten hoeveel tijd wekelijks naar het onderhoud van dit pareltje gaat. Alles klopt tot in het detail. Ik geloof dat je in de zomer een bezoekje kan brengen aan dit pareltje! Een aanrader!

Een paar honderd meter verderop vind je de jachthaven van Kinrooi, een prachtige binnenhaven langs de Maas. Het gaf een vakantiegevoel, toen ik daar foto’s mocht maken als huwelijksfotograaf. Niet alleen het bruidspaar stal de show, maar ook het petekind van de bruidegom – die lieve meid was ook duidelijk op haar gemak. Het leek wel op een fotoreportage aan onze Belgische kust. Heel wat afwisseling dus in hun foto-album om op terug te kijken!

Locatiegewijs raad ik als trouwfotograaf mijn huwelijksparen ook aan om een locatie te kiezen voor huwelijksfoto’s die diversiteit biedt, of om twee of meerdere locaties te combineren als dat enigszins mogelijk is qua planning. Enkel en alleen foto’s in een maïsveld bijvoorbeeld, dat wordt saai in je foto-album. Groen is mooi, maar een beetje afwisseling is nog beter! 

Fun fact: na de huwelijksreportage ging het naar het gemeentehuis…alleen… viel de auto van het bruidspaar in panne. Op het moment zelf een enorme stress, maar achteraf gezien ongelofelijk lachwekkend. Sara had dan ook een goeie Belgische pint nodig vooraleer ze aan het officiële gedeelte kon beginnen. Ik kon ze eigenlijk geen ongelijk geven om de stress te laten varen.

Trouwen in Kinrooi

Het huwelijk werd voltrokken in het Administratief Centrum van Kinrooi. Een hele vriendenbende was tijdig gearriveerd om Sara & Jorn op te wachten – die dus rijkelijk laat arriveerden aangezien hun oude auto in panne had gestaan. Achteraf gezien kan iedereen daar wel mee lachen: een huwelijk kan toch niet voltrokken worden zonder bruidspaar. Gewoon wachten was de enige optie. 

Er was écht veel volk tijdens de burgerlijke plechtigheid van dit koppel. Als huwelijksfotograaf is het dan ook fijn om de emoties van alle andere genodigden vast te leggen: en er waren er genoeg om te fotograferen. Niemand die drie keer opnieuw in mijn lens keek met de blik: ‘ben je daar nu weer met je camera?’… 

Ceremonie thuis

Het koppel had voor hun trouw in Kinrooi hun tuin mooi aangekleed met een feestelijk witte tent. Daar vond de ceremonie plaats. Die twee zijn echt geliefd, en hebben een enorm grote vriendengroep en heel wat familie. Iedereen had een lief woord klaar. Zowel bij de bruid als bij de bruidegom vloeiden er traantjes van geluk. Het moment waarop de kersverse schoonmama van Sara haar schoondochter omhelsde met tranen van geluk, zal me altijd bijblijven. 

De ringen werden gebracht door het petekindje van de bruidegom. Superschattig was, met haar blonde krulletjes en in een roze jurkje. Je kon wel ergens in de tent ‘oh’ horen. De ceremonie werd geleid door de beste vriendin van Sara, tevens haar getuige. Speeches en anekdotes wisselden elkaar af. Ik kan je verzekeren: Sara en Jorn hebben van het leven genoten, heel wat gefeest én gevierd. 

Na de ceremonie had het bruidspaar een moment ingepland voor familiefoto’s. Ze hadden daarvoor een bloemenboog in de tuin laten plaatsen, om toch zeker een mooie achtergrond te creëren. Geen stijf gedoe voor die twee, maar losse leutige foto’s – een plezier om op terug te kijken. Er volgde nog een heerlijke barbecue voor de gasten, en ontzettend lekkere desserts. Iedereen met een overvloed aan hapjes en drankjes klaar voor het laatste gedeelte van hun dag: het avondfeest. 

Avondfeest in De Stegel

De laatste halte was het avondfeest voor Sara en Jorn – wat een dikke vette party werd – alleen zoals zij dat willen. Hun trouwfeest vond plaats in De Stegel in Kinrooi, een fantastische zaal om party’s te geven. De drankjes vloeiden rijkelijk, pizza à volonté en er waren ontzettend veel gasten. Het koppel werd op het podium nog uitgedaagd voor een quiz door hun vrienden, met alle hilariteit vandien. 

Op het moment dat mijn job als huwelijksfotograaf er op zat, werd ik aangesproken door familie van het koppel met de vraag om nog te blijven. Er zou nog een verrassingsact komen op het podium, die zij volledig zelf in elkaar hadden gestoken. Uiteraard verlaat ik nooit zomaar een huwelijk zonder met het bruidspaar te overleggen of ik nog blijf of niet, ik ga niet zomaar in het niets verdwijnen om dat mijn uurrooster is afgelopen. Ze gingen akkoord, en ik had de eer om mee te genieten van een heuse act van de Kelly Family. Sara is sinds kindsbeen af, samen met haar hele familie, ontzettend grote fan van deze groep. Ze miste ooit het optreden in België van The Kelly Family omdat ze nog te klein was om concerten bij te wonen – dat werd nu dus goedgemaakt.

Je kon de emotie en gelukzaligheid in haar ogen lezen. Iedereen was enthousiast. En ook ik…heb ontzettend hard mee gebruld met de songteksten die ik kende. Een ongelofelijk lange, maar ontzettend mooie dag daar in Kinrooi!

Ben je nog op zoek naar een huwelijksfotograaf in Kinrooi? Evelien Geerinckx Photography fotografeert huwelijken in binnen- en buitenland! 

Ben jij nog op zoek naar een huwelijksfotograaf?

Evelien Geerinckx Photography heeft heel wat ervaring als trouwfotograaf. Wil je meer weten? Kijk dan zeker op de website!