Bieke & Dennis trouwen in kasteel de Heerlijckyt Van Elsmeren

Trouwen in de Heerlijckyt Van Elsmeren - Bieke & Dennis

Op één van de heetste dagen van het jaar

De huwelijksdag van Bieke & Dennis begon ’s ochtends héél vroeg. Ze trouwden in de Heerlijckyt van Elsmeren – een schitterend landgoed in Geetbeets. Dat moet het huwelijk zijn waarop ik het hardst gezweet heb in mijn hele fotocarrière, én waarbij ik naar huis ging met het meeste aantal muggenbeten die ik ooit verzamelde. 

Als huwelijksfotograaf moet je daar mee dealen: warme temperatuur in de zomermaanden. Op de huwelijksdag van dit bruidspaar was het maar liefst 36 graden in de schaduw. Rondom het landgoed ligt een schitterende vijver, wat er voor zorgde dat ik naar huis ging met 28 muggenbeten – jep, ik had ze geteld. Trouwen in de Heerlijckyt Van Elsmeren, ‘k zal het niet snel vergeten! 

Als in een sprookje

Trouwen in de Heerlijckyt van Elsmeren, dat is als trouwen in een sprookje. De bruid, bruidegom en een deel van de naaste entourage bracht de nacht door in het kasteel. Vanaf de getting ready ’s morgensvroeg voelde de bruid zich al gelijk een prinses in één van de 65 kamers op het landgoed. 

Niet alleen de bruid, maar ook de bruidsmeisjes en de kinderen werden klaargemaakt in het kasteel. Tijdens dat klaarmaakmomentje maak ik ook tijd om details te fotograferen, de jurk van de bruid, de kledij van de kids en het pak van de bruidegom. Alle details worden vastgelegd. 

In stijl naar het gemeentehuis

Als huwelijksfotograaf in Tessenderlo, was het huwelijk van Bieke & Dennis een thuismatch. Ze wonen om de hoek, alleen wist ik dat pas toen ze me boekten. Dat we ‘verre buren’ waren, daar had ik tot dan toe nog geen idee van. 

Met een prachtige Porsche trokken we naar het gemeentehuis van Tessenderlo voor het burgerlijk huwelijk. Het petekind van de bruid had trouwens een miniatuurversie van hun eigen auto. Too cute, écht.

Heel wat vrienden en kennissen paraat tijdens het burgerlijk huwelijk, mooi om te zien. Kinderen die met de bellenblaas aan de slag gingen als het koppel uit het gemeentehuis kwam, en tal van felicitaties na afloop.

Receptie in eigen tuin

De receptie vond plaats in de tuin van dit prachtige koppel. Pinterest-waardig, aan de kleinste details was gedacht. Een prachtige wit springkasteel was de eyecatcher op deze plek. 

Dat moet de receptie zijn waarbij ik het meeste aantal Cola Zero’s gedronken heb op amper twee uur tijd. Het was bloedheet, alle genodigden zochten beschutting in de schaduw, wat maakte dat ik uiteraard mijn werk moest doen in de vlakke zon.

Huwelijksreportage in de Heerlijckyt Van Elsmeren

Waar anders dan op het landgoed van in de Heerlijckyt Van Elsmeren kon de fotoreportage beter doorgaan? Bloedheet of niet – het werd een pareltje op dit kasteeldomein. Velden, een prachtige oprijlaan, water en bos – een hele variëteit aan plekjes op dit landgoed!

We waren wel allemaal gezegend met heel wat muggenbeten ook, die beestjes waren maar wat blij met het water en de warme temperaturen. Die muggenbeten op de arm van bruid werkte ik trouwens netjes weg in de nabewerking, dat wil je echt niet op je foto’s hebben.

Ceremonie aan het water

In de schaduw aan het water: qua temperatuur op deze warme zomerdag een ideaal plekje voor een liefdevolle ceremonie. Gelukstraantjes, afgewisseld met grappige anekdotes en de liefde die zo mooi werd uitgesproken. 

De kindjes van het bruidspaar kregen ook een uitgesproken rol. Zo mooi om te zien. Ik kon als huwelijksfotograaf mijn hartje ophalen bij het vastleggen van al die emoties. 

Diner in het kasteel

Zoals het een echte prins en prinses betaamt, vond het diner plaats in een schitterend aangekleed kasteel. Een uitgebreid buffet, met verschillende landen als thema. Heerlijk gegeten heb ik die dag.

Iedere kasteelkamer was aangekleed volgens een bijpassend thema. De lichte ruimte werd aangekleed als lichtkleurig thema, voor de meer donkere ruimtes werd een alternatief gekozen. Elk plekje had zijn eigen, unieke sfeer. 

Avondfeest in de schuur

Het avondfeest van Bieke en Dennis vond plaats in de schuur op het landgoed van de Heerlijckyt van Elsmeren. Een feestje om u tegen te zeggen! Een liefdevolle openingsdans, met een ongelofelijke party nadien. Hoewel het nog steeds warm was in de avond, en héél wat mensen verkoeling zochten, buiten op het binnenplein, werden de benen toch overal goed losgeschud. 

Na de openingsdans met hun tweetjes, werden ook de kinderen betrokken bij dat liefdevolle moment. Moe maar voldaan ware Fé & Cara op dat moment, maar die laatste danspasjes met mama en papa lieten ze toch niet schieten! 

Ga je trouwen in de Heerlijckyt Van Elsmeren? Op zoek naar een huwelijksfotograaf in Tessenderlo? Of op zoek naar een huwelijksfotograaf in Geetbets? Count me in!

Ben jij nog op zoek naar een huwelijksfotograaf?

Evelien Geerinckx Photography heeft heel wat ervaring als trouwfotograaf. Wil je meer weten? Kijk dan zeker op de website!