Een klassiek kerkelijk huwelijk: Hilke en Wouter trouwen in Hof Te Rhode

Trouwen in Hof Te Rhode

Een gezellige zomerdag in de Antwerpse Kempen

Een mooi junizonnetje in Laakdal, in de Antwerpse Kempen. Wouter en Hilke gaven hun ja-woord in de deelgemeente Groot-Vorst. Het burgerlijk huwelijk van dit fantastisch koppel vond plaats in het oud gemeentehuis van Laakdal, gevolgd door een kerkelijk huwelijk in de Sint-Gertrudiskerk. De overige festiviteiten van het huwelijk vonden plaats in Hof Te Rhode in Diest. Trouwen in Hof Te Rhode, een aanrader als je ’t mij vraagt! 

Zelf ben ik geboren en getogen in Laakdal, in Klein-Vorst eigenlijk, één van de deelgemeenten. Een thuismatch dus voor mij! 

Traditioneel kerkelijk huwelijk

Een kerkelijk huwelijk in Laakdal, de gemeente waar ik opgroeide. Huwelijken in de kerk, ze komen steeds minder vaak voor. De meeste koppels houden een burgerlijk huwelijk, waarna een ceremonie volgt op hun feestlocatie. Maar als huwelijksfotograaf is een kerkelijk huwelijk toch nog altijd dat extraatje om te mogen fotograferen. De kerk is keer op keer mooi aangekleed in verschillende witte tinten, een pareltje voor je huwelijksfoto’s! 

Zelf ben ik, zoals het merendeel van alle 90’s kids, niet praktiserend katholiek opgevoed. Ik deed wel mijn eerste communie en vormsel, maar verder dan enkele keren naar een herdenkingsplechtigheid in de kerk, ben ik nooit geraakt. Toch geeft een traditioneel kerkelijk huwelijk me nog steeds een warm gevoel – dan vooral de traditie die er rond hangt. Enkele generaties geleden hoorde het ook gewoon zo: trouwen deed je in de kerk – ik vind dat nog steeds iets moois. 

Huwelijksfotograaf in Diest

Na het huwelijk in Laakdal, trokken we met het bruidspaar en hun twee fantastische kids naar de feestlocatie: Hof Te Rhode in Diest. Een unieke en pittoreske locatie die een rustieke en charmante omgeving biedt voor bruiloften. De locatie biedt een verscheidenheid aan binnen- en buitenruimtes, waaronder een schitterende serre met zicht op een fantastische tuin. Je bent dus zeker dat je fotoreportage kan doorgaan ginder, ook als het weer niet helemaal mee zit! 

Als huwelijksfotograaf in Diest zijn er uiteraard meerdere mogelijkheden of trouwfoto’s te maken. In Diest vind je heel wat verborgen pareltjes waar je als huwelijksfotograaf je hart kan ophalen! 

Trouwfoto’s in Hof Te Rhode

Hou je van klassieke huwelijksfoto’s? In een fantastische tuin met een verscheidenheid aan prachtige hoekjes? Dan zijn trouwfoto’s in Hof Te Rhode zeker een aanrader! 

Een ontzettend mooie vijver, houten bruggetjes, een prachtig prieeltje en verschillende waterpartijen: in deze mooie tuin maak je de allermooiste klassieke trouwfoto’s. Er is zelfs een doolhof waar de allerkleinsten hun hart kunnen ophalen. Tijdens een huwelijksreportage fotografeer ik meestal eerst de kids met hun ouders samen trouwens, dan zijn de kleinsten er snel vanaf en hun geduld wordt dan niet te hard op de proef gesteld. Voor een huwelijksreportage trek ik 1 à 2 uur uit tijdens een huwelijksdag, afhankelijk van de reistijd naar de fotolocatie. 

Receptie

De receptie van het huwelijkspaar vond plaats in de prachtige serre en tuin. Mocht het regenen ben je zeker van een mooi overdekt plekje om alle gasten te ontvangen, bij een warm zonnetje zoals op de junidag waarop Hilke & Wouter trouwden, was zo’n prachtige tuin mooi meegenomen. Heerlijke hapjes passeerden, met een lekker glaasje bubbels. 

Naar Belgische traditie ontvang je je genodigden samen met je (schoon-)familie en een erehaag. Dat was bij Hilke en Wouter niet anders. Mooi om te zien hoeveel geliefden passeerden om hen geluk te wensen. 

Heerlijk eten

Is lekker eten één van de belangrijkste aspecten van een voor jou geslaagde huwelijksdag? Dan moet je niet twijfelen om te trouwen in Hof Te Rhode. Dat is één van de plekken waar ik als huwelijksfotograaf ook de beste maaltijden krijg voorgeschoteld. Zelf houd ik, net als zovelen, van lekker eten – en daar kan ik privé ook wat centjes aan spenderen. Hof Te Rhode is bij uitstek één van de huwelijkslocaties waar ik ontzettend lekker heb gegeten. 

Ik zie vaak op sociale media vragen passeren van toekomstige bruidsparen of ze voor de huwelijksfotograaf ook eten moeten voorzien. Wel, na al die uren rechtstaan, hard werken, én als je al sinds ’s morgensvroeg op de been bent, dan kan een warme maaltijd smaken. Dat laadt meteen je batterijen op om weer verder te gaan! De boterhammen met confituur die ik ’s morgens zou smeren en uren in de auto liggen…die smaken niet meer ’s avonds. 

Avondfeest

Ruimte nodig om te dansen en de beentjes los te schudden? Ideaal bij Hof Te Rhode! Traditioneel volgt enkele uren na het diner de openingsdans. Dit koppel deed een dansje met elkaar, maar ook met hun twee kinderen. Ik vind het zo mooi als huwelijksfotograaf dat een koppel hun kinds betrekt bij de festiviteiten.

Tegenwoordig ben ik niet meer de enige enthousiasteling om de openingsdans van het huwelijkspaar vast te leggen. Smartphones gaan steevast de lucht in. Op zich heb ik daar geen moeite mee, enkel het enthousiasme van nonkel Jos of tante Ria met hun nieuwe spiegelreflexcamera en flits maken het werk soms wat moeilijk. Ze willen steevast de allermooiste foto maken, maar weten niet altijd hoe ze flitslicht moeten hanteren. Dat heeft uiteraard ook invloed op mijn beelden.

Een ander struikelblok zijn de regenboogkleuren die de dj voorziet tijdens je openingsdans: heel erg moeilijk werken. Bepaalde kleuren geven je foto een tint die je echt niet wil – maar helaas is dat niet anders. Een ervaren dj weet wat kan, en niet kan – zelf overleg ik ook altijd nog even voor aanvang van de openingsdans. 

Een zoetje om af te sluiten

Een fantastisch dessertenbuffet om de avond af te sluiten, héérlijk zo’n zoete afsluiter. Hilke & Wouter kozen ook voor een mooie bruidstaart mét vuurwerk – dat zie ik steeds minder trouwens. Wellicht heeft dat iets te maken met de prijs, en ik kan koppels geen ongelijk geven. Maar..het heeft wel wat. Een feestelijk muziekje als de taart wordt binnengereden, samen met knetterend vuurwerk. 

Dat is voor mij wel één van de meest stressvolle momenten op een huwelijk. Er is amper licht, en dat vuurwerk brandt ook maar voor 1 à 2 minuutjes. Geen herkansing, te neme of te late. Ik vraag altijd aan de zaal welke weg de taart zal afleggen, zodat ik  zeker op de goede plek sta. Mijn flitser ingesteld, want op die momenten kan ik onmogelijk zonder.

Ik ben allergisch aan flitslicht, en gebruik dat enkel als ik écht niet anders kan – alleen op die momenten is er geen ontkomen aan. 

Trouwen in Hof Te Rhode, een feest voor alle koppels en genodigden, maar ook zeker voor je fotograaf!

Op zoek naar een huwelijksfotograaf in Laakdal? Of op zoek naar een huwelijksfotograaf in Diest? Evelien Geerinckx Photography werkt in binnen- en buitenland! 

Ben jij nog op zoek naar een huwelijksfotograaf?

Evelien Geerinckx Photography heeft heel wat ervaring als trouwfotograaf. Wil je meer weten? Kijk dan zeker op de website!