Sylvi en Ben trouwen in Dessel

Trouwen in Dessel

Huwelijksaanzoek op de heide

Sylvi & Ben zouden trouwen in Dessel, en ik mocht daar bij zijn. Een hele tijd voordien was het koppel langs geweest voor een mini-reportage op de heide in Tessenderlo, waar Ben zijn Sylvi ten huwelijk vroeg. Uiteraard zat ik mee in’t complot, dus ook van het huwelijksaanzoek zijn beelden.

In de zomer een huwelijksaanzoek op ‘mijn hei’, een jaartje later stapten die twee tortelduifjes in het huwelijksbootje. Altijd fijn als koppels me boeken voor hun vervolgverhaal. Intussen zijn ze zelfs nog een keertje langs geweest voor een reportage, want Sylvi & Ben werden opnieuw mama en papa. 

Mama blijf je ook op je trouwdag

Mama ben en blijf je uiteraard ook op je trouwdag. Het koppel maakte zich klaar in hun eigen woning. Eerst Sylvi & Ben, daarna werd kleine Amber aangekleed. Ik ben wel fan van die klaarmaakmomentjes met kleine kindjes: helemaal het leven zoals het is. Mama blijf je natuurlijk ook gewoon tijdens je trouwdag! 

Sylvi & Ben wonen in een nieuwbouwwoning met heel wat lichtinval, dat levert sowieso prachtig lichte beelden op. Tijdens de getting ready fotografeerde ik hoe het haar & de make-up van de bruid werd gedaan, en fotografeerde ik accessoires en de huwelijksoutfits zonder dat ze al gedragen werden. 

Het was de mama van Sylvi die haar jurk mocht sluiten, en die gedurende de hele getting ready aanwezig was.

Met een Volkswagenbusje naar het gemeentehuis

Het koppel trouwde in het gemeentehuis van Dessel. Een pareltje voor een fotograaf! Geen kille, koude trouwzaal, maar een prachtig oud gebouw dat zijn charmes heeft. Trouwfoto’s in het gemeentehuis van Dessel leveren heel erg warme beelden op. 

Ze arriveerden trouwens in een rood Volkswagenbusje van The Red Van – echt een pareltje. Ik ben daar zo’n fan van! Speciaal vervoer geeft net dat tikkeltje extra aan je trouwdag. Met zo een rood Volkswagenbusje heb je ook heel wat mogelijkheden als fotograaf, ik vind dat prachtig! Je bruidskindjes vinden dat trouwens ook ontzettend fijn dat ze mogen meerijden in zo’n busje – echt een feest! 

Trouwfoto’s bij ’t Kristallijn

De trouwfoto’s van Sylvi & Ben namen we bij ’t Kristallijn in Mol. Helaas kan je daar niet zomaar terecht, je bent verplicht om vooraf een afspraak te maken. Uiteraard zorgt je fotograaf daar voor mocht je interesse hebben.

Ik kom daar graag, en er waren al heel wat koppeltjes die ik daar mocht fotograferen. Dat heeft echt zijn charmes. Er is een schitterende vijver met hoog riet aanwezig, een prachtige oprijlaan waar je ook je speciaal vervoer kan parkeren, en bloemenperken. Verder op het terrein vind je dan het Zilvermeer, met een monumentaal kappelletje.

Geen plek dus voor saaie huwelijksfoto’s. Trouwfoto’s bij ’t Kristallijn zorgen voor een grote diversiteit aan beelden! 

Trouwfeest in PC Witgoor

Het trouwfeest van dit fantastisch koppel ging door in PC Witgoor – de Parochiezaal van de deelgemeente Witgoor (Dessel). Voor menig fotograaf een klein paniekaanvalletje als ze zien dat een huwelijksfeest doorgaat in een ‘parochiezaal’. Dat heeft in België nog altijd een negatieve bijklank. Maar dat is echt nergens voor nodig!

Wist je dat met de juiste contacten, zeker een wedding planner, een pareltje van zulke locaties kan maken? Ik werd omver geblazen toen ik zag hoe mooi alles was aangekleed door Café Marriage. Ik had absoluut niet het gevoel dat ik nog in een ‘ordinaire’ parochiezaal was. Een streling voor’t oog, én voor je foto-album. 

Foodtrucks en snoepbuffet

Het eten tijdens dit tophuwelijk was heerlijk: Sylvi en Ben hadden een soort van food truck festival opgezet op de parking van PC Witgoor. Alles net zo mooi aangekleed als binnen, in een wat meer bohemian style. Binnen stond er een snoepbuffet als dessert. Superorigineel! 

De avond eindigde met een topfeestje, opgeluisterd door DJ Prosit. Tot vroeg in de ochtend stond de dansvloer daar overvol! 

Heerlijke herinneringen heb ik aan dit huwelijk!

Ben jij nog op zoek naar een huwelijksfotograaf in Dessel? Of zoek je een trouwfotograaf in Mol? Ben je ook overtuigd van trouwfoto’s in ’t Kristallijn? Evelien Geerinckx Photography gaat graag met je in zee! 

Ben jij nog op zoek naar een huwelijksfotograaf?

Evelien Geerinckx Photography heeft heel wat ervaring als trouwfotograaf. Wil je meer weten? Kijk dan zeker op de website!