Fatima & Peter trouwen in Den Eyck in Kasterlee

Trouwen in Den Eyck

De dag startte al vroeg in de ochtend voor mij als trouwfotograaf in Hasselt, waar Fatima zich klaarmaakte samen met haar familie en vriendinnen. Een prachtige plek die uitnodigde voor foto’s. Als huwelijkfsotograaf ben ik zelf fan van de ‘klaarmaakmomenten’, een volledig verhaal kan ik dan vertellen vanaf de start van de dag. Details van de jurk, uitnodiging, juwelen en schoenen mogen niet ontbreken in het foto-album. 

Haar burgerlijk huwelijk zou doorgaan in Rijkevorsel, daarna zou ze gaan trouwen in Den Eyck in Kasterlee.

Burgerlijk huwelijk in Rijkevorsel

Van Hasselt reden we richting het gemeentehuis van Rijkevorsel. Peter is schepen daar, er was dus niet alleen een enorme opkomst van vrienden en familie, maar zeker ook van collega’s en andere fans van de gemeente. De first look van het koppel vond in de tuin van het gemeentehuis plaats, zo wilde de bruid het ook. Een prachtig emotioneel moment waarbij je de liefde onder hun twee kon voelen, en die ik als trouwfotograaf met een warm gevoel mocht vastleggen. 

Vanaf dat moment was er ook een videograaf van de partij trouwens. Als huwelijksfotograaf kan ik de aanwezigheid van een videograaf alleen maar aanraden. Iedere ervaren foto-of videograaf kan ook probleemloos samenwerken met de andere partij, goed afstemmen vantevoren is wel een must! 

Trouwfoto’s in Kasterlee

De huwelijksfoto’s van Fatima & Peter namen we in de natuur in Kasterlee. De sfeer en achtergrond van de locatie paste volledig bij het koppel: klassieke beelden in de natuur, afgewisseld met liefdevolle close-ups. Ik nam als fotograaf ruim de tijd om mijn beelden te maken, afgewisseld met de videograaf die zijn ding kon doen. 

Wanneer ik met huwelijksparen samenzit om hun trouwdag te bespreken, stem ik altijd kort af wat voor beelden ze zoeken tijdens hun trouwfoto’s. Geposeerde beelden? Of helemaal niet? Meestal wordt er een liefdevolle mix opgeleverd na de huwelijksdag; voor elk wat wils en foto’s om levenslang te koesteren. 

De keuze van Den Eyck als trouwlocatie

Het is geen verrassing dat Fatima en Peter voor Den Eyck kozen als de locatie voor hun huwelijk. Deze idyllische plek staat bekend om zijn schoonheid en gastvrijheid. Gelegen in het hart van de Kempen, omringd door uitgestrekte bossen en natuurlijke schoonheid, biedt Den Eyck de perfecte ambiance voor een romantische bruiloft.

Deze trouwlocatie straalt een charmante, rustieke sfeer uit en heeft een prachtige tuin die perfect is voor ceremonies en recepties. Eén van de elegante trouwzalen van Den Eyck was het decor voor het huwelijksdiner en het dansfeest. Met zijn hoge plafonds en warme inrichting zorgde het voor een intieme en feestelijke sfeer.

De ceremonie

De ceremonie vond plaats in de prachtige tuin van Den Eyck. Fatima zag er adembenemend uit in haar jurk, terwijl Peter er stralend uitzag in zijn smetteloze pak. De bruidssuite bood de perfecte achtergrond voor de bruid en bruidegom om zich voor te bereiden op hun grote moment. De ceremonie was doordrenkt van persoonlijke betekenis en symboliek. Vrienden en familie spraken hartverwarmende woorden en zegeningen uit, en de uitwisseling van geloften was een ontroerend moment dat niemand ooit zal vergeten. 

Het avondfeest

Na de ceremonie en aansluitende receptie, werd iedereen uitgenodigd voor een heerlijk feestmaal in een feestzaal van Den Eyck. De tafels waren prachtig gedekt en het menu was gevuld met culinaire hoogstandjes die de smaakpapillen van alle gasten prikkelden. Het was een tijd van samenzijn, lachen en het vieren van de liefde tussen Fatima en Peter.

De avond bracht ook enkele emotionele toespraken met zich mee, waarin de liefde en toewijding van het paar werden geprezen. Daarna was het tijd om te dansen! De bruid en bruidegom openden de dansvloer met hun eerste dans als man en vrouw, en al snel voegden vrienden en familie zich bij hen om te feesten tot in de late uurtjes.

Een levenslange liefdesreis

Het huwelijk van Fatima en Peter in Den Eyck was niet alleen een viering van hun liefde voor elkaar, maar ook het begin van een prachtige levenslange reis samen. Het was een dag vol vreugde, gelach en emotie, die iedereen die aanwezig was, nog lang zal koesteren.

Het was een eer om deel uit te maken van deze speciale dag, en ook ik zal me deze dag levenslang herinneren! 

Zoek jij nog een trouwfotograaf in Rijkevorsel, of een huwelijksfotograaf om jullie dag vast te leggen om te trouwen in Den Eyck in Kasterlee? Dan ben je bij Evelien Geerinckx Photography aan’t juiste adres!

Ben jij nog op zoek naar een huwelijksfotograaf?

Evelien Geerinckx Photography heeft heel wat ervaring als trouwfotograaf. Wil je meer weten? Kijk dan zeker op de website!