Annick & Wim trouwen in De Groote Hoef

Trouwen in De Groote Hoef

Zoveel vriendschap

Het huwelijk van Annick & Wim kan ik omschrijven met: ik zag nog nooit zoveel hechte vriendschappen bij elkaar. Héél wat vrienden én familie stonden op de eerste rij om deze tortelduifjes geluk te wensen. 

Vroeg in de ochtend werd ik verwacht in het ouderlijk huis van Wim: dat was maar op 2 huizenblokken verwijderd van het huis waar Annick & Wim al een tijdje samenwoonden in Lommel. Ik ging er langs om the boys te fotograferen: Wim die zijn kostuum zou aandoen, en samen met zijn vrienden zou klinken op de liefde en zijn huwelijk met zijn grote liefde. Klinken, dat deden ze met een goed glas whiskey. 

Annick en Wim trouwen in De Groote Hoef, en om daar zeker op tijd te zijn, gaf Annick hem een klein maar ludiek geschenkje: een horloge met een bijpassende tekst. 

Traantjes bij de bruidsmeisjes

Na het getting ready-moment van de bruidegom, reed ik naar de bruid. Daar werd ze klaargestoomd door de make-up artist en kapster voor haar grote dag. Ze straalde, net een prinses. We zetten een first look momentje op in de voortuin van het huis, en de eerste traantjes van de bruidsmeisjes kwamen te voorschijn. Annick kwam recht uit een sprookje.

De bruidsmeisjes moesten trouwens niet onder doen. Ze droegen allemaal een jurk in dezelfde kleur, het plaatje klopte volledig! Ik vond het prachtig om te zien. Het kleurthema voor dit topkoppel was trouwens blauw, iets wat je niet vaak ziet – maar echt prachtig en het paste volledig bij hen! 

Huwelijksfoto’s bij Event Center Weert 

De Belgische gemeente Lommel ligt vlakbij de Nederlandse grens. Voor de eerste huwelijksfoto’s van dit topkoppel reden we dan ook de grens over richting het Nederlandse Weert. Wim is automecanicien van opleiding, en ging vaak met raceauto’s naar het Event Center in Weert om te gaan driften of antisliplessen te gaan volgen. Van hun trouwfoto’s mocht ook wel een hoekje af zijn – het mocht zeker wat specialer. Ze hadden blauw vuurwerk bij, in de themakleur van hun huwelijk. Daarnaast was er ook nog een vuurspuwer in het Event Center van Weert; unieke beelden! 

Altijd wel fijn als een koppel hun hobby of beroep wil doortrekken in enkele huwelijksfoto’s – ’t moet niet altijd even serieus zijn!

Nog naar de Boshoverbrug in Weert

Een tweede stopplaats voor trouwfoto’s voor Annick & Wim was de Boshoverbrug in Weert – een brug met heel wat coole graffiti. Het paste ook helemaal bij hen. Een hoekje af, lekker stoer. Voor dit huwelijkspaar waren foto’s tijdens hun huwelijksreportage enorm belangrijk. Daardoor bleef het ook niet bij enkel en alleen twee plekjes. Ook in België zou er nog één stop zijn om huwelijksfoto’s te maken, net voor ze officieel in het huwelijksbootje zouden stappen. 

Als laatste: huwelijksfoto’s in ’t Kristallijn in Mol

Trouwfoto’s in ’t Kristallijn in Mol – ik maak ze wel vaker. Een prachtige klassieke locatie is dit, aan de rand van het Zilvermeer. Op het domein zijn prachtige hoekjes met planten om te fotograferen, en een mooie vijver met hoog riet rondom. Om huwelijksfoto’s in ’t Kristallijn te maken, heb je wel een toelating nodig – uiteraard zorgt je fotograaf daarvoor! Dit was de laatste stop van Annick & Wim. Niet alleen de bruidsmeisjes gingen mee met hun partner, ook waren het nichtje & neefje van de bruid van de partij om op de foto te gaan. Superschattig: het bruidsmeisje in een schitterende prinsessenjurk, de bruidsjongen in een kostuum. 

Trouwen in Lommel

Het burgerlijk huwelijk van Annick & Wim werd voltrokken in het stadhuis van Lommel – ook wel het Huis van de Stad genoemd. Toen ik nog op school zat en fotografie studeerde, was ik daar wel al eens eerder geweest. Het is een unieke plek, met veel lichtinval en heel wat geometrische hoekjes om te fotograferen. Ideaal als je start als huwelijksfotograaf om hoekjes te leren kennen!

Ze trouwden ten tijde van Corona, ik herinner me dat ik me kapot zweette met dat mondmasker op. De aanwezigheid van familie en vrienden was op dat moment beperkt in het stadhuis van Lommel, buiten mochten ze gelukkig wel iedereen groeten. 

Fun fact: ik heb altijd een reserve-outfit in de auto liggen op als ik een huwelijk fotografeer. En dat was gelukkig ook zo. Want…ik scheurde in al mijn enthousiasme de binnenkant van mijn broek die dag in Lommel. Ik vermoed dat niemand dat gemerkt heeft, tot ik in deze blog op de proppen kom met dat verhaal… oeps. 

Ceremonie en avondfeest in De Groote Hoef

De ceremonie en het avondfeest van deze twee tortelduifjes vond plaats in Domein De Groote Hoef in Lommel, vlak bij hen thuis. Ik was geboekt tot net na de ceremonie. Ik fotografeerde de aankomst van de gasten, de liefdevolle ceremonie en maakte nadien nog tijd voor diegenen die een groepsfoto wensten. Een héél knusse locatie trouwens, ik was er voor de eerste keer. Trouwen in de Groote Hoef staat steevast voor gezelligheid! 

Ben jij nog op zoek naar een huwelijksfotograaf? Zoek je nog een trouwfotograaf in Lommel? Evelien Geerinckx Photography werkt in binnen- en buitenland!

Ben jij nog op zoek naar een huwelijksfotograaf?

Evelien Geerinckx Photography heeft heel wat ervaring als trouwfotograaf. Wil je meer weten? Kijk dan zeker op de website!