Sprookjesachtige trouwfoto’s in Turkije

Evelien Geerinckx Photography - Trouwen in Cappadocië - Trouwen in Turkije

Trouwen in Turkije, heb je daar ooit al aan gedacht? Cappadocië is een sprookjesachtige locatie!

Voor heel wat mensen is Cappadocië onbekend, zij die het kennen zien de typische beelden met honderden luchtballonnen voor zich. 

Net als in een sprookje, dat is het écht. Al moet je er wel iets voor over hebben.

Ik was midden april in Cappadocië om trouwfoto’s te maken. Aangezien ik naar Turkije vloog zat mijn koffer vol met zomerkledij. De eerste ochtend werd ik wakker in… een ondergesneeuwd sprookje. Dat werden laagjes dus. Twee broeken, twee paar kousen, een topje, t-shirt, trui, jas en sjaal aan. Misschien had ik beter het plaatselijk weerbericht moeten checken in plaats er van uit te gaan dat je overal in Turkije, op ieder moment van’t jaar, in je bikini aan een zwembad kan liggen. Ook in België was het op dat moment een frisse lente, en ik zou naar een bergachtige regio trekken. 

Ik sliep in een typisch hotel gebouwd in en op de rotsen. Echt een unieke ervaring die ik je alleen maar kan aanraden. 

Huwelijksfoto’s in Turkije, ik wed dat jij er nog nooit aan gedacht had hé?

Om deze prachtige foto’s te maken bij zonsopgang in Göreme moest mijn huwelijkspaar wel vroeg uit de veren. Om 2u ’s nachts startte de make-upartiest met het opmaken van de bruid en de bruidegom. Om 3u30 de auto in richting de fotolocatie waar we een uurtje later arriveerden.

De luchtballonnen in Cappadocië gaan niet op één en dezelfde plek omhoog: alles hangt af van de weersomstandigheden, en uiteraard het allerbelangrijkste – de windrichting. Ik wilde wel de ballonnen op de achtergrond van het bruidspaar. We hadden het gelukkig getroffen met onze taxichauffeur – ’t was niet de eerste keer dat hij met een bruidspaar én fotograaf op pad ging.

De foto’s in de galerij hieronder maakte ik tussen 04u55 en 05u08 volgens de metagegevens van mijn camera. Van het blauwe uurtje, razendsnel naar het gouden uurtje – een stressvol moment. De weersomstandigheden waren schitterend, het koppel subliem. Dat het ijskoud was, daar zie je niets van, toch? 

Maar goed, wat is nu een nachtje met een minimum aan slaap en een half uurtje in de koude als je levenslang zulke trouwfoto’s van jezelf in Turkije kan bewonderen? 

Ik denk nog altijd met heel veel liefde terug aan deze huwelijksfoto’s in het prachtige Cappadocië. 

 

Wil jij ook trouwen in Turkije? 

Ik heb heel wat ervaring met huwelijksfotografie in het buitenland. Benieuwd hoe dat in zijn werk gaat?