Sofia en Valerio op Mallorca

Evelien Geerinckx Photography - trouwen op Mallorca

Sofia en Valerio, een Italiaans badass koppel, was er tijdens een internationale workshop bij op Mallorca. Een koppel huwelijksfotografen trouwens ook, zij beslisten om hun huwelijksfoto’s in de bergen van Mallorca een nog keertje over te doen.

Voor deze twee geen typische huwelijksfoto’s. Zij trouwde op een paar Dr. Martens-schoenen, in een vintage tweedehandsjurk. De tattoo’s van Sofia & haar piercings deden het plaatje helemaal kloppen. In contrast Valerio: strak in’t pak – helemaal afgeborsteld. Ik was helemaal fan van deze topcombinatie! 

Op een maandagavond in november 2022 landde ik tegen 23u in Palma de Mallorca. Recht naar mijn hotel, want na vijf uur slaap moest ik paraat staan voor dag één van de workshop: een dag fotograferen van 12u voor de boeg!

Plaats van afspraak voor de workshop huwelijksfotografie was een pleintje op een kleine drie minuutjes wandelen van mijn hotel. Het was pikkedonker in de straten van Palma, nog geen mens op straat zo om 04u30 ’s morgens op die novemberdag. Als ik zou beweren dat ik rustig door die achterafstraatjes van Palma slenterde op dat moment, zou dat een flagrante leugen zijn. Deze schijtluis kon niet snel genoeg ter plekke zijn. 

Tegen vijf uur werden twee auto’s gevuld, op weg naar onze eerste locatie van de dag. We zouden zonsopgang gaan fotograferen bij Talaia d’Albercutx. Na iets meer dan een uurtje arriveerden we daar, echt in het hol van Pluto – in the middle of nowhere. (Toen ik trouwens bij het terugrijden na die ochtendsessie zag hoe smal de weg daarnaartoe was, en hoe diep de afgrond, was ik nooit in die auto gekropen.)

Het blauwe licht maakte plaats voor de donkere nacht, daarna kleurde de lucht nog prachtig roze voor de zon opkwam. Ik werd er stil van. Hoewel de wind stevig waaide, en ik niet 100% zeker was van hoe veilig het op die locatie was, kon ik me alleen maar bedenken hoe prachtig de natuur was. En hoe klein ik me daar voelde. De golven beukten tegen de rotsen onder mij. Sofia en Valerio deden hun uiterste best om voor schitterende huwelijksfoto’s te zorgen – en vooral om rechtop te blijven. 

Dat ik me kon verwachten aan spectaculaire locaties inclusief een badass koppel, en dan liefst nog ver weg van de gebaande paden, had ik eigenlijk kunnen weten. Ik ben wel vaker op pad met Cole & Mark van Roadie Events. De enige workshop huwelijksfotografie waarbij ik steevast in sportoutfit en wandelschoenen opdraaf. Allebei zijn ze even verliefd op huwelijksfotografie als ikzelf, en gek op avontuurlijke trouwfoto’s in de natuur. Des te spectaculairder, des te beter. 

Mallorca is een prachtig eiland. We reden doelloos rond in het noorden en stopten lukraak op enkele plekken om huwelijksfoto’s te maken. Trouwfoto’s op Mallorca zijn een sprookje op zich. Iedere hoek levert wel een ander uniek beeld op, inclusief schitterende vergezichten. 

Lunchen deden we in Valldemossa. Een pittoresk dorpje waar we van de gelegenheid gebruikmaakten om Sofia en Valerio ook daar te fotograferen. Die typische foto’s van zuiderse dorpjes, ze horen er gewoon bij. Zeker een meerwaarde in je huwelijksalbum!

Tegen zonsondergang arriveerden we bij Sa Foradada, een schitterende rotsformatie die ons epische beelden bij valavond moest garanderen. Alleen… waaide het enorm hard, en brokkelde de rotsen van boven ons hoofd gewoon af. Hoe avontuurlijk workshop van Roadie Events ook zijn (lees: we sprongen al wel een hekje met een verbodsbord en high danger over…) – fotograferen op die locatie was levensgevaarlijk.

Afdruipen? Helemaal niet! Als huwelijksfotograaf moet je creatief zijn en roeien met de riemen die je hebt. We zochten een plekje tussen de olijfbomen en fotografeerden daar Sofia en Valerio bij zonsondergang. Niet helemaal wat we wilden, maar evenzeer erg mooie beelden!

Na twaalf uur fotograferen reden we terug richting Palma. Klaar voor hapjes en wijntjes/biertjes samen. Rond 22u iedereen onder de wol, want de dag erna startte de tweede dag van ons fotografie-avontuur evenzeer om 5u in de ochtend!

Wil jij ook trouwen op Mallorca? 

Ik heb al heel wat ervaring met trouwen in het buitenland. Benieuwd hoe dat in zijn werk gaat?