Paola & Peter trouwen in Dubrovnik

Een Braziliaanse schone en haar knappe verloofde uit Nederland, het zou zo uit een modern sprookje kunnen komen. Zij een fotografe uit São Paulo , hij een DJ in het Amsterdamse nachtleven. Deze twee toppers stonden model tijdens een styled wedding in het Kroatische Dubrovnik!

Eerlijk is eerlijk, en sorry wie ik nu tegen zijn schenen schop – Dubrovnik is voor mij verre van de ideale vakantiebestemming. Ontzettend fijn voor een dagje uit, maar niet voor een langere vakantie. Ik was er begin oktober 2022, net buiten het toeristische seizoen. De eerste nacht logeerde ik in een hotel in Lapad, een toeristisch stadsgedeelte net buiten de historische stad.

Absoluut niets voor mij – het ene marktkraampje na het andere, afgewisseld met de ene kermisattractie voor kinderen naast het andere. Paardenmolen, flipperkast, een kraampje om met ballen te gooien – je weet wel. Mijn enthousiasme was eerlijk waar al ver zoek nog voor de workshop moest beginnen. Wat in hemelsnaam moest Dubrovnik dan te bieden hebben als locatie? Ik zag het in ieder geval nog niet voor mij.

Fout gedacht. Zeker als trouwlocatie. En zeker als fotolocatie. Maar als vakantiebestemming maak je me er niet blij mee.

De workshop werd georganiseerd door Mrs. Lake Weddings, een Nederlandse (destination) weddingplanner. Locatie op en top, schitterend aangekleed en zowel bruid als bruidegom straalden. Schrijf Parc Orsula in Dubrovnik maar bovenaan je locatielijstje voor trouwfoto’s! Talloze mogelijkheden om een sprookje vast te leggen. Het plaatje klopte helemaal. 

Een prachtig vergezicht op de oude stad vanaf Parc Orsula. De plek had iets magisch. In de verste verte geen toeristen, laat staan lokale bevolking, te zien. 

Dit schitterende park was uiteraard niet de enige locatie die we aandeden voor huwelijkfoto’s. De oude stad biedt fantastische mogelijkheden, en zeker en vast ook de schitterende stranden aan’t water. 

Trouwen in Kroatië, en zeker trouwen in Dubrovnik: niet aan twijfelen, een schitterend idee! 

Wil jij ook trouwen in Kroatië? 

Ik heb al heel wat ervaring met trouwen in het buitenland. Benieuwd hoe dat in zijn werk gaat?