Op zoek naar een plek voor originele communiefoto’s? Dan is De Bloemfabriek in Geel misschien wel wat voor jou!

Communiefoto's Geel

Iedereen wil ze wel, originele communiefoto’s. Communiefoto’s op een bijzondere plek. Dat kan een plek zijn met een bijzondere betekenis voor jezelf of je communicant, of een bijzondere plek omdat je niemand kent die er al foto’s had, en je graag de origineelste wil zijn. Maar ze zijn schaars, plekken voor originele communiefoto’s – zeker als je iets anders wil dan alle anderen. 

Een bijzondere plek in de Kempen is bijvoorbeeld wel De Bloemfabriek in Ten Aard, een deelgemeente van Geel. Een fantastische locatie voor schitterende lichtrijke communiefoto’s of foto’s voor je lentefeest! 

De Bloemfabriek, wat is dat juist?

In het jaar 1929 ontstond De Bloemmolens als een coöperatieve van 180 molenaars die langs het Kempens Kanaal in Ten Aard de Bloemmolens oprichtten. De bloem voor alle Kempense bakkers zou daar op industriële wijze geproduceerd worden. In de Tweede Wereldoorlog kreeg het bedrijf heel wat te verduren, en in 1944 werd met de Slag van Geel alles neergehaald. Behalve…de imposante torens van de Bloemmolens. 

In 1951 kreeg het bedrijf een tweede leven, met spiksplinternieuwe installaties – zo konden ze weer alle Kempense bakkers van bloem voorzien. In 1990 werd het bedrijf overgenomen door Grand Moulin de Paris, en behoorde De Bloemmolens tot één van de grootste maaldersgroepen van Europa. Het bedrijf stierf een stille dood, met aan’t einde nog maar amper vijf werknemers. 

Molens dus om bloem voor bakkers en bakkerijen te maken, geen fabriek of molen voor bloemen…uit of in je bloementuin. 

Veel licht

Wat De Bloemfabriek voor iedere communiefotograaf in Geel zo bijzonder maakt, is de fantastische lichtinval. Veel licht op een binnenlocatie is waar fotografen op zitten te wachten. De foto’s voor je lentefeest, communie of vormsel krijgen dan sowieso al een extra dimensie, wat extra vreugde. Licht is immers de kern van fotografie. Het bepaalt niet alleen de belichting van de foto, maar heeft ook een directe invloed op de sfeer, de kleuren en de scherpte van het beeld.

Team sportief

Je moet er wel iets voor over hebben, voor communiefoto’s in De Bloemfabriek. Niet alleen als communiefotograaf ben je best een beetje sportief, maar ook jij als communicant of feesteling zet best je sportiefste beentje voor! Een enorme traphal leidt in De Bloemfabriek naar lichtrijke verdiepingen waar we communiefoto’s nemen. Overal vinden we nog oude machines terug van héél vroeger, op één magische plek is er zelfs nog bloem aanwezig!

Toegegeven, de tand des tijds heeft wel niet veel goeds meer overgelaten van de oude gebouwen. Een zegen voor iedere communiefotograaf in Geel, al gaat deze fantastische locatie over een aantal jaren ook wel tegen de grond. De poetsvrouw is al jaren niet meer langsgeweest, en dat ruik je ook zeker hier en daar. Maar goed: prachtige beelden op een unieke plek voor communiefoto’s in Geel vereisen een beetje dat je out of the box denkt, en geur kan je gelukkig niet waarnemen op de beelden. 

Heb jij ook zin gekregen, net als Jakke en zijn zus Finne, in communiefoto’s in De Bloemfabriek? Ben jij nog op zoek naar een communiefotograaf in Geel? Kom dan zeker langs tijdens het communieseizoen! 

Tips fotoreportage eerste communie, plechtige communie en lentefeest

Hieronder enkele tips voor een goed verloop van je communiereportage.

Algemeen

  • Belangrijk is dat je rekening houdt met de datum van het communiefeest van je zoon of dochter. Klinkt logisch, maar dat wordt wel vaak vergeten.Doorgaans lever ik een communiegalerij op na een tweetal weken. Daarna moet je nog je foto’s uitkiezen, en drukwerk en bedankjes bestellen. Alles heeft zijn tijd nodig. In afwachting van je galerij is het al leuk om rond te kijken op het internet naar het drukwerk dat je bijvoorbeeld graag zou willen. Daar vind je ook meteen de wachttijd voor je eventuele bestelling. Reken doorgaans, voor de grote online printbedrijven, op een week.  
  • Probeer te overleggen met je zoon of dochter wat zij graag willen als locatie. Een kind dat al blij is met de plek waarop zijn of haar foto’s gemaakt worden, is veelal al erg enthousiast de dag zelf!

Op de dag van je communiereportage

  • Breng de kledij van je feestneus mee, laat ze dat nog niet dragen in de auto. Een ongeluk is snel gebeurd.
  • Witte sneakers op de foto? Zorg dat ze afgewassen zijn, geen vuile strepen meer zichtbaar. Het is beter om deze ter plekke aan te doen. Verwijder ook de prijsetiketten van zowel de kleren, als (onderaan) de schoenen.
  • Klinkt logisch, maar: gezicht wassen, tanden poetsen, plaktattoo’s verwijderen, strepen van stift en verf van de vingers wassen. Je kan het zo gek niet bedenken, of ik maakt het al mee.
  • Hoe erg dat ook is: vriendschapsbandjes matchen meestal niet met de communie-outfit, doe ze uit voor de reportages.
  • En dan, voor al die mama’s en papa’s: geen stress, alles komt goed. Zeg je kind niet de les op vlak voor hij of zij voor de camera moet. Dat bezorgt hun écht stress. Het is mijn job om je kind op zijn of haar gemak te stellen, en te laten schitteren voor de camera.
  • Vertrouw me ook: ik heb écht nagedacht over alle poses, hoeken en lichtinval. Soms is het technisch gezien niet mooi om op een bepaalde plek, een bepaalde pose aan te nemen. Ik weet echt wat ik doe.
  • En… merk ik dat jouw zoon of dochter niet helemaal relaxed is tijdens de reportage? Dan bespreek ik met je zoon of dochter of het fijner zou zijn als mama en/of papa zich zouden ‘verstoppen’ zodat ze niet van dichtbij bij de reportage zijn. Opnieuw: geloof me, dat werkt.

Met andere woorden… ik tel al af naar die schitterende fotosessies voor de eerste communie, het vormsel en het lentefeest van je zoon of dochter!

Jij ook? Misschien wel tot snel!

Wil jij ook graag communiefoto’s in De Bloemfabriek in Geel?

Evelien Geerinckx Photography heeft heel wat ervaring met communiefotografie. Wil jij je zoon of dochter ook graag laten schitteren voor de camera? Meer info vind je op de website!