Nora & Johan trouwen op Ibiza

Trouwen op Ibiza

Zomerzonnetje in oktober

Het was eind oktober toen ik met Your Forever Stories naar Ibiza trok voor een workshop huwelijksfotografie. Het toeristische seizoen in Ibiza zat er zo goed als op, alleen het stralend weer was nog gebleven. In die periode is het zalig rustig op het eiland. Qua weersomstandigheden hadden we echt wel geluk: er was nog een stralend zonnetje bij gemiddeld 25 graden. Ideaal zo een indian summer om te trouwen op Ibiza!

Vanaf Eindhoven vloog ik naar Ibiza, en ik was verwonderd hoe vol het vliegtuig nog zat. Wellicht zijn er heel wat reizigers die wél weten dat de zon nog stralend schijnt in oktober op dat fantastische eiland! 

Een villa op Ibiza

De uitvalsbasis voor deze workshop was een schitterende villa op Ibiza, uiteraard met een fantastisch zwembad. Ik kreeg er instant vakantie vibes! Een prachtige tuin met de mooiste bloemen, en binnen alles in witte en beige tinten. Iedere kamer een eigen badkamer ook, en een heerlijk bed om in te slapen. Ik deelde de kamer met een Belgische collega. De groep bestond hoofdzakelijk uit Nederlanders trouwens, echt een toffe sfeer!

Iedere morgen kregen we een ontzettend lekker ontbijt voorgeschoteld, en ook voor lunch en avondmaal werden kosten nog moeite gespaard. Barbecue, Mexicaans, … heerlijk! 

Activiteiten

De workshop, of portfolioreis hoe je het ook wil noemen, was ook een soort van retreat. We hadden mastermindsessies met betrekking tot onze business. We hebben zoveel geleerd van elkaar! Daarnaast ook andere activiteiten. We deden een wandeling naar Atlantis en Es Vedrà en er kwam een yogaleerkracht langs voor een initiatieles yoga. Ik stond daar eerst wat weigerachtig tegenover trouwens, en vond yoga gewoon wat hocus pocus. Hoe zou mij dat nu ingodsnaam toch een rustig gevoel kunnen geven? 

Toen ik nadien weer in België was, heb ik trouwens de draad wel opgepikt met yogalesjes. Ik heb er zoveel deugd van! Dat blijkt het enige te zijn waar ik écht rustig van wordt. Je ziet, waar een workshop of retreat al niet goed voor is…

Trouwen op Ibiza

Trouwen op Ibiza is de laatste jaren erg populair geworden in de Lage Landen. En dat begrijp ik volkomen! Het is er bijna altijd mooi weer, er hangt een eigen Ibiza of bohemian sfeertje én de natuur is er prachtig. Een huwelijk op Ibiza is zeker een aanrader. Een ceremonie bij het strand, in een prachtig hotel, in een hippe beachclub of op een adembenemend mooie plek in de natuur: Ibiza heeft het allemaal! 

De vluchten naar dit fantastische eiland zijn dan ook nog eens relatief betaalbaar, net als een verblijf ginder, en dagelijks vliegen er verschillende luchtvaartmaatschappijen rechtstreeks naar Ibiza vanaf verschillende luchthavens in België en Nederland. Hou wel rekening met het weer: in de zomermaanden kan het extreem heet zijn. In het voor- of najaar zijn de temperaturen net iets aangenamer. 

Je wettelijk, of burgerlijk, huwelijk laten voltrekken op Ibiza, dat kan helaas niet. Vooraf je huwelijk regelen op de gemeente in je thuisland is dus een must! Maar hoe mooi is een ceremonie op the white isle? Misschien wel bij zonsondergang, had je daar al eens aan gedacht? 

Trouwen in Hacienda na Xamena

Hacienda Na Xamena op Ibiza, is één van de beste hotels en trouwlocaties op Ibiza. Ook veruit de gekendste. Het was trouwens bijna twee decennia lang het eerste en enige luxe vijfsterrenhotel op Ibiza.

Het hotel is gebouwd in de zijkant van een klif, omgeven door dennenbossen en een natuurpark, met een ongelooflijk, adembenemend mooi uitzicht op de Middellandse Zee. Het ligt in het noordwesten van het eiland. Dit luxe vijfsterrenhotel biedt een unieke ruimte om ‘I Do’ te zeggen, waar bruidsparen hun huwelijksceremonie boven op een klif in het amfitheater kunnen houden – een ervaring en uitzicht die uw gasten niet snel zullen vergeten!

Lucky me dus, dat ik daar met Nora en Johan huwelijksfoto’s mocht maken! 

Huwelijksreportage Nora en Johan

De huwelijksreportage van Nora en Johan vond plaats bij het amfitheater van Hacienda Na Xamena en bij de ingang van het hotel. Het amfitheater is een prachtige plek, en wellicht één van de bekendste trouwlocaties op Ibiza! Het was er echt magisch.  Een adembenemend mooi uitzicht op kliffen in de Middellandse Zee. Nora droeg een prachtig doorzichtige jurk van The Bridal Concepts Company by Ankii. ’t Zat haar als gegoten. Johan droeg een klassiek zwart pak wat hem beeldig stond. 

Bij de ingang van het hotelcomplex was er een Vespa geregeld waar ik eerst nog wat huwelijksfoto’s kon maken van Nora & Johan samen. Net zoals er in België en Nederland vaak een chique auto gehuurd wordt om de bruid en bruidegom op locatie te brengen, was dat hier dus een Vespa. Zo leuk die trouwfoto’s, ik vind ze écht een hit! En wel duidelijk, een Vespa komt niet alleen tot z’n recht in Italië…  

Ben jij nog op zoek naar een huwelijksfotograaf? Zoek je nog een trouwfotograaf voor trouwfoto’s in het buitenland? Ga je trouwen op Ibiza? Of trouwen in Spanje? Evelien Geerinckx Photography gaat graag met je mee!

Ben jij nog op zoek naar een huwelijksfotograaf?

Evelien Geerinckx Photography heeft heel wat ervaring met trouwen in het buitenland. Wil je meer weten? Kijk dan zeker op de website!