Gypsy wedding feelings in Kopenhagen

Evelien Geerinckx Photography - trouwen in Kopenhagen - trouwen in het buitenland

De zomer van 2022 was niet alleen warm in België en Nederland, ook in Scandinavië zat iedereen te zweten. Op een warme maandagavond in augustus landde ik rond 23u in de luchthaven van Kastrup, Kopenhagen. Nog zeker 25 graden moet het geweest zijn. Met een taxi haastte ik me naar mijn hotel want het zou een korte nacht worden.

Weinig slaap, een beetje van de spanning –  want het zou mijn eerste Roadie-workshop zijn. Tot dan toe had ik er alleen nog maar over gehoord van buitenlandse collega’s, maar aan de foto’s van de organisatoren te zien ging ik bijleren van de allerbesten. 

Om 4u ging mijn wekker, ik denk dat ik een uurtje of 3 geslapen had – en al zeker niet vast. De receptionist belde een taxi voor mij om half 5. Een beetje onwenning was ik wel. Ik had eigenlijk geen idee van waar in de stad mijn hotel zich bevond, en al helemaal niet waar de locatie zich bevond waar we voor de workshop hadden afgesproken. Ik had de naam van de locatie doorgekregen, samen met een Google Streetview-foto.

Een kwartiertje later kwam ik in het hol van Pluto aan. ‘Ben je wel zeker dat je hier moet zijn? Hier is niemand.’ – gelukkig had ik een sympathieke en bezorgde taxichauffeur. Ik stuurde een berichtje in een groepsapp die we gebruikten om contact te hebben en alle praktische zaken te regelen, en gelukkig was er al één fotograaf aanwezig. 

We waren met acht fotografen voor de workshop, en startten vlak voor zonsopgang met fotograferen. Roberto en Irene, twee fotografen uit het Italiaanse Modena, waren met hun camper op rondreis in Europa. Camper Mirry had voor het koppel emotionele waarde: de moeder van Robeto kocht haar in 1986 vlak voor ze moest bevallen van haar zoon. 

Huwelijksfoto’s met Mirry de Camper, dat was voor het koppel een must. 

Ik ga niet ontkennen dat deze eerste Roadie-workshop ergens uit mijn comfortzone was. Ik liep wat verloren, en keek vooral op naar de meer ervaren fotografen die erbij waren. Afkijken en bijleren dus. Na slechts een paar uur slaap was dat het allermoeilijkste.

Voor’t eerst fotografeerde ik het blauwe uurtje, gevolgd door de roze gloed en zonsopgang bij het water. Aangezien er slechts enkele minuten tussen deze momentjes zit, was ik echt zenuwachtig. Die foto’s moesten van de eerste keer goed zijn. Weinig tijd voor trial en error dus. Maar… ik was écht tevreden met het resultaat, zeker al aangezien dit de allereerste keer was. 

Alles ging er losjes aan toe, iedereen had voldoende tijd om zijn of haar ding te doen met het koppel. De jurk paste perfect bij de bruid, het maatpak van Roberto matchte helemaal! Toen we startten met de fotosessie bij Mirry de Camper, bleek dat Irene nog een grote passie had, naast haar fotografie en reizen: ukelele spelen! Dat maakte deze huwelijksfoto’s gewoon af. Het plaatje klopte. 

Na de ochtendsessie met dit Italiaanse koppel, had ik nog een namiddag-en avondsessie in Kopenhagen. Ik kan wel zeggen dat ik die avond doodmoe was: na amper wat slaap, 26 km gewandeld bij 30 graden en met een cameratas van 12kg op mijn rug. I had it.

Vroeg onder de wol dacht ik…alleen, alsof het universum ermee gemoeid was, ging het brandalarm af in mijn spiksplinternieuw hotel. Stond ik daar, ’s nachts om 1u, zonder schoenen en in mijn pyjama, op de stoep samen met een hondertal andere gasten. En de brand? ’t Was gelukkig vals alarm, maar dat konden ze pas na anderhalf uur op de stoep bevestigen. Daags nadien vloog ik meer dan uitgeput terug…naar België. 

Mijn eerste Roadie-workshop was er dus in alle geval eentje die ik niet snel meer zal vergeten. 

 

 

Denk jij er ook aan om te trouwen in het buitenland? 

Evelien Geerinckx Photography heeft heel wat ervaring met trouwen in het buitenland. Ben jij nog op zoek naar een huwelijksfotograaf? Meer info vind je alvast op de website.