Een fantastische fotoshoot bij Verbeke Foundation: de communiefoto’s van Hatina

Fotoshoot Verbeke Foundation

Ik was de gelukzak die Hatina mocht fotograferen voor haar communie bij Verbeke Foundation in Kemzeke. Ze droeg een prachtig jurkje en met haar  glimlach en onmiskenbare charme betoverde ze de hele omgeving. Deze fotoshoot bij Verbeke Foundation was voor Hatina een schitterend aandenken aan haar grote dag! 

Unieke kunstinstallaties

Verbeke Foundation, gelegen in Kemzeke, bood het perfecte decor voor deze bijzondere gelegenheid. Met zijn uitgestrekte groen omgeving, intrigerende kunstinstallaties en rustieke sfeer, was elke hoek van de locatie een inspiratiebron voor onze foto’s. Als communiefotograaf blijf ik fan van deze schitterende locatie. Ik denk dat iedere fotograaf die op zoek is naar unieke plekjes, en een verscheidenheid aan foto’s wil om aan zijn of haar klant te bieden, fan is van een fotoshoot bij Verbeke Foundation. 

Twee zusjes

Hatina straalde in haar witte jurkje, haar ogen sprankelend van opwinding terwijl ze poseerde voor de camera. Het was hartverwarmend om te zien hoe ze vol vertrouwen voor de lens stond, haar eigen unieke persoonlijkheid uitstralend met elke klik van de camera. Deze lieve mad was niet alleen; haar trotse grote zus stond aan haar zijde, die ook maar al te graag voor de foto poseerde. Hun band was duidelijk voelbaar, en het was prachtig om te zien hoe ze elkaar ondersteunden en aanmoedigden gedurende de hele sessie. Het was meer dan alleen een fotoshoot; het was een moment van verbondenheid en liefde tussen deze twee zussen.

Wist je trouwens dat ik tijdens iedere communiereportage de tijd neem om foto’s te nemen van/met broer en/of zus, en met de ouders als jullie dat wensen? Zo hebben jullie alvast nog wat extra prachtige beelden als herinnering aan een schitterende dag! 

Terwijl we door Verbeke Foundation wandelden, ontdekten we telkens nieuwe hoekjes en plekjes die perfect pasten bij Hatina’s stralende persoonlijkheid. Van kleurrijke bloembedden tot intrigerende kunstwerken, elke achtergrond voegde iets speciaals toe aan de foto’s.

Dankzij deze fotoshoot bij Verbeke Foundation hebben zowel Hatina als haar grote zus fantastische herinneringen voor’t leven! 

Heb jij ook zin gekregen in communiefoto’s bij Verbeke Foundation? Kom dan zeker langs tijdens het communieseizoen! 

Tips fotoreportage eerste communie, plechtige communie en lentefeest

Hieronder enkele tips voor een goed verloop van je communiereportage.

Algemeen

  • Belangrijk is dat je rekening houdt met de datum van het communiefeest van je zoon of dochter. Klinkt logisch, maar dat wordt wel vaak vergeten.Doorgaans lever ik een communiegalerij op na een tweetal weken. Daarna moet je nog je foto’s uitkiezen, en drukwerk en bedankjes bestellen. Alles heeft zijn tijd nodig. In afwachting van je galerij is het al leuk om rond te kijken op het internet naar het drukwerk dat je bijvoorbeeld graag zou willen. Daar vind je ook meteen de wachttijd voor je eventuele bestelling. Reken doorgaans, voor de grote online printbedrijven, op een week.  
  • Probeer te overleggen met je zoon of dochter wat zij graag willen als locatie. Een kind dat al blij is met de plek waarop zijn of haar foto’s gemaakt worden, is veelal al erg enthousiast de dag zelf!

Op de dag van je communiereportage

  • Breng de kledij van je feestneus mee, laat ze dat nog niet dragen in de auto. Een ongeluk is snel gebeurd.
  • Witte sneakers op de foto? Zorg dat ze afgewassen zijn, geen vuile strepen meer zichtbaar. Het is beter om deze ter plekke aan te doen. Verwijder ook de prijsetiketten van zowel de kleren, als (onderaan) de schoenen.
  • Klinkt logisch, maar: gezicht wassen, tanden poetsen, plaktattoo’s verwijderen, strepen van stift en verf van de vingers wassen. Je kan het zo gek niet bedenken, of ik maakt het al mee.
  • Hoe erg dat ook is: vriendschapsbandjes matchen meestal niet met de communie-outfit, doe ze uit voor de reportages.
  • En dan, voor al die mama’s en papa’s: geen stress, alles komt goed. Zeg je kind niet de les op vlak voor hij of zij voor de camera moet. Dat bezorgt hun écht stress. Het is mijn job om je kind op zijn of haar gemak te stellen, en te laten schitteren voor de camera.
  • Vertrouw me ook: ik heb écht nagedacht over alle poses, hoeken en lichtinval. Soms is het technisch gezien niet mooi om op een bepaalde plek, een bepaalde pose aan te nemen. Ik weet echt wat ik doe.
  • En… merk ik dat jouw zoon of dochter niet helemaal relaxed is tijdens de reportage? Dan bespreek ik met je zoon of dochter of het fijner zou zijn als mama en/of papa zich zouden ‘verstoppen’ zodat ze niet van dichtbij bij de reportage zijn. Opnieuw: geloof me, dat werkt.

Met andere woorden… ik tel al af naar die schitterende fotosessies voor de eerste communie, het vormsel en het lentefeest van je zoon of dochter!

Jij ook? Misschien wel tot snel!

Wil jij ook graag communiefoto’s bij Verbeke Foundation?

Evelien Geerinckx Photography heeft heel wat ervaring met communiefotografie. Wil jij je zoon of dochter ook graag laten schitteren voor de camera? Meer info vind je op de website!