PRIVACY & FAQ

Privacybeleid en veelgestelde vragen

PRIVACYBELEID


Per 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) of GDPR (General Data Protection Regulation) van toepassing.


Uw privacy en gegevensbescherming is voor Evelien Geerinckx Photography van het grootste belang. Daarom willen we u zoveel mogelijk informeren, respecteren en controle geven over wat er met uw persoonsgegevens gebeurt. In deze privacyverklaring vindt u deze informatie terug: welke gegevens we verzamelen, waarom we dat doen, hoelang wij ze bewaren, wat uw rechten zijn en ook heel belangrijk: hoe u deze rechten kan uitoefenen. [...]


[...] Uw afbeelding is uiteraard ook een persoonsgegeven. Evelien Geerinckx behoudt zich het recht voor om gemaakte foto's te gebruiken voor haar portfolio, of publicatie op Facebook, Instagram, haar website of andere kanalen teneinde zo het publiek te informeren over haar kennis en kunde. Indien u niet wenst dat uw foto's gebruikt kunnen worden voor dergelijke doeleinden, dan kunt u dit melden middels een bericht aan de onder afdeling 7 genoemde persoon. [...]
FREQUENTLY ASKED QUESTIONS


Je hebt wel zin in een fotoshoot, maar toch zit je nog met een aantal vragen?


Je wil graag een fotoreportage, maar toch zit je met een aantal prangende vragen? Hieronder alvast een overzichtje van de meestgestelde vragen. Zitten jouw vraag en antwoord er niet tussen? Aarzel dan niet om me even persoonlijk te contacteren!


Q.      Hoe kan ik een fotoreportage boeken?


Boeken kan via een privébericht op Facebook, via mail of telefonisch. Een boeking is pas definitief als je bevestiging hebt gekregen, en mij volgende gegevens hebt bezorgd:


 1. Naam
 2. Adres
 3. Telefoonnummer
 4. E-mailadres


Q.      Wat is de prijs van een fotoshoot?


Net zoals je bij de bakker niet voor ieder brood eenzelfde prijs betaalt, kan je bij een fotograaf ook niet terecht voor een fotoshoot...voor telkens eenzelfde prijs. Fotoshoots verschillen per pakket. Ieder pakket verschilt van een ander door het aantal foto's, de gebruikte setting of attributen. Voor ieder soort reportage is ander materiaal vereist, waardoor de prijzen verschillen. De vanaf-prijzen kan je op de website terugvinden bij de betreffende reportagepagina's. Verder kan je op de prijzen-pagina terecht. Voor een offerte op maat kan je vrijblijvend contact opnemen.


Q.      Moet ik een voorschot betalen? Hoe kan ik mijn reportage betalen?


Een voorschot dient alleen betaald te worden bij huwelijksreportages die op een weekdag doorgaan. Voor de overige reportages wordt er (nog geen) voorschot gevraagd.


Betalen kan op 4 manieren:

 1. Cash
 2. Payconiq
 3. Bancontact (appen)
 4. Overschrijving per factuur - 14 dagen factuurdatum


Je kan voor iedere reportage een factuur aanvragen. Opgelet: zo lang er niet betaald is, worden er geen foto's bezorgd!


Q.      Worden er verplaatsingskosten aangerekend?


Bij iedere reportage zijn er 15 km verplaatsingskosten inbegrepen over het gehele traject, tenzij anders vermeld. De bijkomende kilometers worden berekend via de wettelijke verplaatsingsvergoeding vermeld in het Belgisch Staatsblad, en mee geïndexeerd.


Q.     Wij trouwen in het buitenland, kan ik je inhuren om daar foto's te maken?

Zeker, trouwfotografie in het buitenland komt vaker en vaker voor. Vraag hiervoor een offerte op maat aangezien de reis- en eventuele verblijfskosten voor rekening van de klant zijn.


Q.      Hoe en wanneer krijg ik mijn foto's?


Alle foto's worden na afloop van de shoot per mail/WeTransfer verstuurd in hoge resolutie, zonder watermerk. De afwerkingstijd is afhankelijk van het aantal foto's, de drukte en de bewerkingsgraad. Heb je de foto's graag op USB/externe harde schijf kan je deze op de dag van de reportage meegeven, en weer ophalen nadat ik je een seintje heb gegeven. Voor de meeste reportages geldt een wachttijd van maximum 3 weken.


Voor grotere opdrachten (familiefeesten, doopsels, babyborrels, ...) krijg je na afloop van de shoot (dezelfde dag, daags erna) een mail met factuur in je mailbox. De verwerkingstijd kan in uitzonderlijke gevallen meer dan 3 weken bedragen. Mocht dat zo zijn wordt dit ook gecommuniceerd.


Voor trouwreportages geldt dezelfde regel als bovenstaande: een factuur na afloop in je mailbox. De verwerkingstijd bedraagt minstens 4 weken.


Heb je je foto's om één of andere reden sneller nodig dan de vooropgestelde termijn? Laat het dan zeker weten! In de mate van het mogelijke wordt er aan de afwerking van je beelden dan voorrang gegeven.

Q.      Maak je ook afdrukken, kaartjes of albums?


Hoewel ik een grafische achtergrond heb (check mijn bio) en graag ik ook creatief bezig ben, heb ik helaas geen tijd over om dit te voorzien.

Dat is één reden.


Een tweede reden is dat er tegenwoordig tal van prachtige onlinetools bestaan die voor een scherpe prijs prachtige fotoproducten afleveren. Meestal kiezen klanten zelf graag welke foto's in hun fotoboek komen. Stel: ik ontwerp je trouwalbum met 20 foto's van tante Julia, en met maar 1 foto van nonkel Jos...maar net is het je tante die onuitstaanbaar is, maar is Jos wel je lievelingsnonkel? Tja... ;-).


Q.      Waarom moet ik zo lang op mijn foto's wachten?


De foto's nemen is 1 ding, deze bewerken een andere. Iedere foto wordt door een fotograaf zorgvuldig bewerkt: oneffenheden in de huid worden weggewerkt, kleur en licht worden aangepast, storende achtergrondelement van foto's weggehaald. In die handelingen kruipt enorm veel tijd. 


Niet onbelangrijk: minderjarigen worden slechts gephotoshopt/bijgewerkt na toestemming van de ouders! Heeft je kind last van acne, plots een koortsblaasje op de dag van de shoot of een lelijke buil door het vallen? Geen probleem om deze zaken weg te werken / te verdoezelen, maar pas na goedkeuring van de ouders!


Q.      Kan ik de foto's die je mij stuurt op een ander formaat laten printen?


Je krijgt alle foto's in hoge resolutie, zonder watermerk toegestuurd. Uitvergroten, laten printen op een canvas of andere fotoproducten laten ontwikkelen kan zonder probleem. Je kan zelf beelden vergroten indien je daar kennis van hebt, via gespecialiseerde software, of simpelweg uploaden bij diverse online fotobedrijven of langsgaan in een fotowinkel.

Opgelet: vergrotingen kunnen alleen maar met de originele bestanden die je van mij ontvangt via WeTransfer. Foto's die via mail of Facebook rondgaan kunnen niet vergroot worden. Verder heeft WeTransfer een leuke applicatie voor op je telefoon, ook via je telefoon kunnen vergrotingen niet.


Q.      Ik heb een fotoreportage geboekt, maar ik/mijn kind is ziek/de afspraak kan niet doorgaan door andere verplichtingen. Wat nu?


Ziek zijn kan gebeuren, en daar heb ik alle begrip voor. Er zijn nog tal van andere verplichtingen die je moet nakomen, en misschien is er wel wat tussen gekomen. Kosteloos annuleren kan tot 4 dagen voor aanvang van de shoot per mail, telefonisch of via Facebook. Wil je na deze tijdsperiode nog kosteloos annuleren kan dit enkel telefonisch. Annuleer je 1 dag voor aanvang van een smash of melkbadsessie, dan worden de cake/bloemen aangerekend. De nodige bakbenodigdheden zijn dan al gekocht, dus die kosten werden gemaakt.


Bij no show en/of zonder verwittiging is het volledige factuurbedrag onherroepelijk te betalen, voor eender welke fotoreportage.


Q.     Ik heb een fotoreportage op een buitenlocatie geboekt, maar ze voorspellen regen. Wat nu?


Het Belgische weer is helaas niet te voorspellen. Wanneer een shoot door weersomstandigheden niet kan doorgaan heb je de keuze om:

 1. Kosteloos te annuleren na mijn verwitting
 2. De shoot op een latere datum te laten doorgaan
 3. Te kiezen voor een binnenlocatie


Q.     Werk je met modellen op TFP-basis?


Ja, af en toe voor speciale themareportages, testdecors en uitbreiding van mijn eigen portfolio. Enkel mits ondertekening 'vrijgave van rechten' door meerderjarige. Als minderjarige is een handtekening van ouders of voogd vereist. Hiervoor kan je mij een mailtje sturen.