Het Vlonderpad in Tessenderlo – dé ideale plek voor communiefoto’s!

Communiefoto's Vlonderpad

Elina kwam bij mij langs voor communiefoto’s op het Vlonderpad in Tessenderlo tijdens een communiedag, kijk je mee hoe ze straalde?

In een wereld vol digitale schermen en razendsnelle technologieën, zijn er momenten die ons eraan herinneren om even stil te staan, om de natuurlijke pracht om ons heen te omarmen en te waarderen. Een dergelijk moment werd vastgelegd tijdens de communiefoto’s van Elina, een viering van haar overgang naar een nieuwe fase van haar leven, omringd door de serene schoonheid van het Vlonderpad in het natuurgebied Gerhagen, gelegen in het charmante Tessenderlo, mijn thuisbasis. 

Kronkelend paadje

Het Vlonderpad, een kronkelend pad dat door het weelderige groen van het natuurgebied Gerhagen slingert, biedt een idyllische achtergrond voor het vastleggen van onvergetelijke momenten. Met zijn weelderige bossen, kabbelende beekjes en sfeervolle verlichting bij zonsondergang, vormt het een betoverend decor dat de perfecte setting creëert voor fotoshoots.

Schitterende outfit

Elina, stralend in haar communiekledij, betrad het Vlonderpad als een stoere prinses die haar koninkrijk verkent. Met haar ogen vol verwondering en haar glimlach stralender dan de zon, werd ze omringd door de natuurlijke pracht van Gerhagen, terwijl ze poseerde voor de camera’s van mij als communiefotograaf. Het resultaat was niets minder dan adembenemend.

De foto’s vangen niet alleen de prachtige omgeving van Gerhagen, maar ook de puurheid en oprechtheid van Elina’s vreugde op deze speciale dag. Ze straalt een onschuldige blijdschap uit die rechtstreeks uit het hart komt. 

Wat deze fotoshoot zo bijzonder maakte, was niet alleen de fotogenieke locatie, maar ook de symboliek ervan. Net zoals het Vlonderpad zich een weg baant door het weelderige landschap van Gerhagen, zo staat Elina op het punt om haar eigen pad te bewandelen in het leven, vol avontuur, ontdekkingen en groei. De foto’s dienen als een tijdloze herinnering aan dit keerpunt in haar leven, een moment van onschuldige schoonheid en belofte.

Herinneringen om te koesteren

Voor degenen die de foto’s bekijken, dienen ze niet alleen als een visuele traktatie, maar ook als een herinnering aan de onschatbare waarde van verbinding met de natuur en het koesteren van kostbare momenten met dierbaren. Ze herinneren ons eraan om te vertragen, te ademen en te genieten van de eenvoudige geneugten van het leven, net zoals Elina deed op het betoverende Vlonderpad van Gerhagen.

Terwijl Elina zich voorbereidt om haar eigen weg te gaan, zullen deze foto’s altijd een bron van inspiratie en herinnering zijn aan de magie die te vinden is in de eenvoudige momenten van het leven.

Heb jij ook zin gekregen in communiefoto’s op het Vlonderpad in Tessenderlo? Ben jij nog op zoek naar een communiefotograaf in Tessenderlo? Kom dan zeker langs tijdens het communieseizoen! 

Tips fotoreportage eerste communie, plechtige communie en lentefeest

Hieronder enkele tips voor een goed verloop van je communiereportage.

Algemeen

  • Belangrijk is dat je rekening houdt met de datum van het communiefeest van je zoon of dochter. Klinkt logisch, maar dat wordt wel vaak vergeten.Doorgaans lever ik een communiegalerij op na een tweetal weken. Daarna moet je nog je foto’s uitkiezen, en drukwerk en bedankjes bestellen. Alles heeft zijn tijd nodig. In afwachting van je galerij is het al leuk om rond te kijken op het internet naar het drukwerk dat je bijvoorbeeld graag zou willen. Daar vind je ook meteen de wachttijd voor je eventuele bestelling. Reken doorgaans, voor de grote online printbedrijven, op een week.  
  • Probeer te overleggen met je zoon of dochter wat zij graag willen als locatie. Een kind dat al blij is met de plek waarop zijn of haar foto’s gemaakt worden, is veelal al erg enthousiast de dag zelf!

Op de dag van je communiereportage

  • Breng de kledij van je feestneus mee, laat ze dat nog niet dragen in de auto. Een ongeluk is snel gebeurd.
  • Witte sneakers op de foto? Zorg dat ze afgewassen zijn, geen vuile strepen meer zichtbaar. Het is beter om deze ter plekke aan te doen. Verwijder ook de prijsetiketten van zowel de kleren, als (onderaan) de schoenen.
  • Klinkt logisch, maar: gezicht wassen, tanden poetsen, plaktattoo’s verwijderen, strepen van stift en verf van de vingers wassen. Je kan het zo gek niet bedenken, of ik maakt het al mee.
  • Hoe erg dat ook is: vriendschapsbandjes matchen meestal niet met de communie-outfit, doe ze uit voor de reportages.
  • En dan, voor al die mama’s en papa’s: geen stress, alles komt goed. Zeg je kind niet de les op vlak voor hij of zij voor de camera moet. Dat bezorgt hun écht stress. Het is mijn job om je kind op zijn of haar gemak te stellen, en te laten schitteren voor de camera.
  • Vertrouw me ook: ik heb écht nagedacht over alle poses, hoeken en lichtinval. Soms is het technisch gezien niet mooi om op een bepaalde plek, een bepaalde pose aan te nemen. Ik weet echt wat ik doe.
  • En… merk ik dat jouw zoon of dochter niet helemaal relaxed is tijdens de reportage? Dan bespreek ik met je zoon of dochter of het fijner zou zijn als mama en/of papa zich zouden ‘verstoppen’ zodat ze niet van dichtbij bij de reportage zijn. Opnieuw: geloof me, dat werkt.

Met andere woorden… ik tel al af naar die schitterende fotosessies voor de eerste communie, het vormsel en het lentefeest van je zoon of dochter!

Jij ook? Misschien wel tot snel!

Wil jij ook graag communiefoto’s op het Vlonderpad in Tessenderlo?

Evelien Geerinckx Photography heeft heel wat ervaring met communiefotografie. Wil jij je zoon of dochter ook graag laten schitteren voor de camera? Meer info vind je op de website!