Communiefoto’s Verbeke Foundation

Evelien Geerinckx Photography - communiefoto's Verbeke Foundation

Heel veel variatie

Heb je daar al van gehoord? Van Verbeke Foundation in Kemzeke? Dat moet bij uitstek de plek zijn waar ik foto’s met de meeste variëteit kan maken! Communiefoto’s bij Verbeke Foundation zijn dan ook een ongelofelijke aanrader! Van outdoorshots, tot industriële hoekjes en gezellige, warme binnenfoto’s – het kan er allemaal! 

Je vindt er hedendaagse kunstwerken en verschillende (kunst)installaties die het hart van iedere fotograaf sneller doen slaan! Voor mij een eindje rijden vanaf Limburg, maar ontzettend de moeite waard! 

Communiefoto’s met een hoekje af

Mag het wel een keertje wat anders zijn? Communiefoto’s bij Verbeke Foundation staat voor communiefoto’s met een hoekje af. Je vindt er oude wasmachines. Kippen ook. Een compleet overwoekerde auto die helemaal niet meer bruikbaar is. Kilo’s zand. Een schitterende serre. Water. Spiegels. Beeldhouwwerken uit hout. Kortom: communiefoto’s bij Verbeke Foundation is the place to be voor creatieve zielen! 

Je vindt die gekke hoekjes en kantjes trouwens zowel binnen als buiten: klinkt als de perfecte fotolocatie, toch? 

Museum

Verbeke Foundation is een museum, of eerder een private kunstsite die gerund wordt door een Belgisch kunstenaarskoppel. Een privémuseum dus, één van de grootste in Europa waarbij vooral werk te zien is van eigen bodem. Cultuur, natuur en ecologie komen er samen – ontzettend gaaf om te zien! 

Ieder jaar ben ik bij Verbeke Foundation van de partij voor communiefoto’s, en ieder jaar mag ik nieuwe assemblages ontdekken. Een ontzettend fotogenieke locatie! 

Praktisch

Wie wel vaker op de E34 rijdt, kent ze wel: de colonne (houten) olifanten langs de snelweg – hét herkenningspunt van Verbeke Foundation! Parkeren kan je er gratis, en je vindt daar al gelijk wat gekke installaties. Die zorgen ervoor dat ik iedere keer nog nieuwsgieriger ben, en dat ik binnen wil gaan kijken! 

Of het nu regent of niet: Verbeke Foundation is voor een groot deel overdekt waardoor je fotoreportage altijd kan doorgaan. Dat is niet onbelangrijk met ons Belgisch, onvoorspelbaar, weertje. 

Blijf je graag nog een beetje langer in het museum na je communiereportage? Gewoon doen zou ik zeggen! 

Tips fotoreportage eerste communie, plechtige communie en lentefeest

Hieronder enkele tips voor een goed verloop van je communiereportage.

Algemeen

  • Belangrijk is dat je rekening houdt met de datum van het communiefeest van je zoon of dochter. Klinkt logisch, maar dat wordt wel vaak vergeten.Doorgaans lever ik een communiegalerij op na een tweetal weken. Daarna moet je nog je foto’s uitkiezen, en drukwerk en bedankjes bestellen. Alles heeft zijn tijd nodig. In afwachting van je galerij is het al leuk om rond te kijken op het internet naar het drukwerk dat je bijvoorbeeld graag zou willen. Daar vind je ook meteen de wachttijd voor je eventuele bestelling. Reken doorgaans, voor de grote online printbedrijven, op een week.  
  • Probeer te overleggen met je zoon of dochter wat zij graag willen als locatie. Een kind dat al blij is met de plek waarop zijn of haar foto’s gemaakt worden, is veelal al erg enthousiast de dag zelf!

Op de dag van je communiereportage

  • Breng de kledij van je feestneus mee, laat ze dat nog niet dragen in de auto. Een ongeluk is snel gebeurd.
  • Witte sneakers op de foto? Zorg dat ze afgewassen zijn, geen vuile strepen meer zichtbaar. Het is beter om deze ter plekke aan te doen. Verwijder ook de prijsetiketten van zowel de kleren, als (onderaan) de schoenen.
  • Klinkt logisch, maar: gezicht wassen, tanden poetsen, plaktattoo’s verwijderen, strepen van stift en verf van de vingers wassen. Je kan het zo gek niet bedenken, of ik maakt het al mee.
  • Hoe erg dat ook is: vriendschapsbandjes matchen meestal niet met de communie-outfit, doe ze uit voor de reportages.
  • En dan, voor al die mama’s en papa’s: geen stress, alles komt goed. Zeg je kind niet de les op vlak voor hij of zij voor de camera moet. Dat bezorgt hun écht stress. Het is mijn job om je kind op zijn of haar gemak te stellen, en te laten schitteren voor de camera.
  • Vertrouw me ook: ik heb écht nagedacht over alle poses, hoeken en lichtinval. Soms is het technisch gezien niet mooi om op een bepaalde plek, een bepaalde pose aan te nemen. Ik weet echt wat ik doe.
  • En… merk ik dat jouw zoon of dochter niet helemaal relaxed is tijdens de reportage? Dan bespreek ik met je zoon of dochter of het fijner zou zijn als mama en/of papa zich zouden ‘verstoppen’ zodat ze niet van dichtbij bij de reportage zijn. Opnieuw: geloof me, dat werkt.

Met andere woorden… ik tel al af naar die schitterende fotosessies voor de eerste communie, het vormsel en het lentefeest van je zoon of dochter bij Verbeke Foundation in Kemzeke!

Jij ook? Misschien wel tot snel!

Wil jij ook graag communiefoto’s bij Verbeke Foundation?

Evelien Geerinckx Photography heeft heel wat ervaring met communiefotografie. Wil jij je zoon of dochter ook graag laten schitteren voor de camera? Meer info vind je op de website!