Communiefoto’s in het Prinsenpark in Retie – Lore was er bij!

Fotograaf Retie

Het Prinsenpark in Retie is een prachtig stukje natuur voor mensen die op zoek zijn naar rust, schoonheid en een vleugje betovering. Voor Lore beloofde dit park niet alleen een prachtige achtergrond voor haar communiefoto’s in het Prinsenpark in Retie te zijn, maar ook een moment van kostbare herinneringen en onvergetelijke ervaringen met haar zusje Kato. 

Lore straalde in haar communiejurk voor haar communiefoto’s in het prinsenpark in Retie. Ze had ook haar kleine zusje Kato meegebracht, heel fijn om tijdens communiereportages ook foto’s van de zusjes te kunnen maken. 

Het Prinsenpark in Retie is een schitterend domein van wel 215 ha. Het is een groene oase met bossen, verschillende weilanden en heel wat waterpartijen. Vroeger lieten de boeren hun schapen er grazen, dat zie je trouwens aan de heidegebieden die je er tegenkomt. Ik ga er trouwens graag hardlopen, met een rustig muziekje in mijn oren geniet ik er van de rust van de natuur. 

Terwijl ik met de meisjes door de kronkelende paden van het park liep vonden we verschillende pittoreske plekjes die perfect waren voor het maken van communiefoto’s. Iedere fotograaf in Retie is wellicht fan van de weelderig groene plekken in het bos en vogels die je er hoort fluiten. Het prachtige ponton aan het water is voor communiefoto’s in Retie een heel bekend plek. Er staat nog een bankje, fijne hekken om als communiefotograaf wat mee te spelen en uiteraard de fantastische bossen errond. Met wat geluk spot je ook eenden en ganzen op de vijver. 

Wil je graag communiefoto’s in Retie en hou je van de natuur dan kan ik je als fotograaf in Retie het Prinsenpark alleen maar aanbevelen! Je kan hier langskomen tijdens een communiedag tijdens het communieseizoen! 

Tips fotoreportage eerste communie, plechtige communie en lentefeest

Hieronder enkele tips voor een goed verloop van je communiereportage.

Algemeen

  • Belangrijk is dat je rekening houdt met de datum van het communiefeest van je zoon of dochter. Klinkt logisch, maar dat wordt wel vaak vergeten.Doorgaans lever ik een communiegalerij op na een tweetal weken. Daarna moet je nog je foto’s uitkiezen, en drukwerk en bedankjes bestellen. Alles heeft zijn tijd nodig. In afwachting van je galerij is het al leuk om rond te kijken op het internet naar het drukwerk dat je bijvoorbeeld graag zou willen. Daar vind je ook meteen de wachttijd voor je eventuele bestelling. Reken doorgaans, voor de grote online printbedrijven, op een week.  
  • Probeer te overleggen met je zoon of dochter wat zij graag willen als locatie. Een kind dat al blij is met de plek waarop zijn of haar foto’s gemaakt worden, is veelal al erg enthousiast de dag zelf!

Op de dag van je communiereportage

  • Breng de kledij van je feestneus mee, laat ze dat nog niet dragen in de auto. Een ongeluk is snel gebeurd.
  • Witte sneakers op de foto? Zorg dat ze afgewassen zijn, geen vuile strepen meer zichtbaar. Het is beter om deze ter plekke aan te doen. Verwijder ook de prijsetiketten van zowel de kleren, als (onderaan) de schoenen.
  • Klinkt logisch, maar: gezicht wassen, tanden poetsen, plaktattoo’s verwijderen, strepen van stift en verf van de vingers wassen. Je kan het zo gek niet bedenken, of ik maakt het al mee.
  • Hoe erg dat ook is: vriendschapsbandjes matchen meestal niet met de communie-outfit, doe ze uit voor de reportages.
  • En dan, voor al die mama’s en papa’s: geen stress, alles komt goed. Zeg je kind niet de les op vlak voor hij of zij voor de camera moet. Dat bezorgt hun écht stress. Het is mijn job om je kind op zijn of haar gemak te stellen, en te laten schitteren voor de camera.
  • Vertrouw me ook: ik heb écht nagedacht over alle poses, hoeken en lichtinval. Soms is het technisch gezien niet mooi om op een bepaalde plek, een bepaalde pose aan te nemen. Ik weet echt wat ik doe.
  • En… merk ik dat jouw zoon of dochter niet helemaal relaxed is tijdens de reportage? Dan bespreek ik met je zoon of dochter of het fijner zou zijn als mama en/of papa zich zouden ‘verstoppen’ zodat ze niet van dichtbij bij de reportage zijn. Opnieuw: geloof me, dat werkt.

Met andere woorden… ik tel al af naar die schitterende fotosessies voor de eerste communie, het vormsel en het lentefeest van je zoon of dochter!

Jij ook? Misschien wel tot snel!

Wil jij ook graag communiefoto’s in het Prinsenpark in Retie?

Evelien Geerinckx Photography heeft heel wat ervaring met communiefotografie. Wil jij je zoon of dochter ook graag laten schitteren voor de camera? Meer info vind je op de website!