Unieke communiefoto’s met graffiti: een urban avontuur op een verlaten locatie

Communiefoto's met graffiti

In de wereld van communie- en lentefeesten, waar traditionele fotoshoots in parken en tuinen de norm zijn, is er een groeiende trend die avontuur en creativiteit toevoegt aan deze fijne dagen. Een opvallende keuze voor de fotoshoot van je communicant is de combinatie van verlaten, vervallen gebouwen met kleurrijke graffiti en weelderige klimop die de muren bekleedt. In deze blog verkennen we het unieke karakter van communiefoto’s genomen op een verlaten locatie, waar het contrast tussen vervallen en kleurrijk een betekenisvolle symboliek creëert.

De schoonheid van verlaten gebouwen

Verlaten gebouwen hebben vaak een onweerstaanbare aantrekkingskracht. Ze ademen geschiedenis en vertellen verhalen van een vervlogen tijdperk. Het contrast tussen het verval van de structuur en de jeugdige onschuld van de communicant creëert een visueel boeiende dynamiek. De verlaten locatie biedt een unieke achtergrond die de nadruk legt op de overgang van de kindertijd naar volwassenheid. Communiefoto’s met graffiti zijn daarom alleen al een aanrader!

Graffiti als kunstvorm

Wat ooit als vandalisme werd beschouwd, is nu geëvolueerd tot een kunstvorm die de stedelijke omgeving verlevendigt. Graffiti op verlaten muren voegt een kleurrijk en artistiek element toe aan de foto’s. De levendige pigmenten op de grauwe achtergrond kunnen dienen als een metafoor voor de sprankelende persoonlijkheid van de communicant, die zich klaarmaakt om de wereld te verkennen.

De symboliek van klimop

De aanwezigheid van klimop op de muren voegt een extra laag van betekenis toe aan de foto’s. Klimop staat bekend als een symbool van trouw en verbondenheid. Te midden van de verlatenheid vertegenwoordigt de klimop de blijvende banden van familie en vriendschap die de communicant omringen tijdens deze belangrijke mijlpaal in zijn leven.

Praktische overwegingen

Natuurlijk zijn er enkele praktische overwegingen bij het kiezen van een verlaten locatie voor een fotoshoot. Veiligheid staat altijd voorop, en het is essentieel om ervoor te zorgen dat de locatie stabiel en toegankelijk is. Het is ook belangrijk om de lokale regels en voorschriften met betrekking tot het betreden van verlaten gebouwen te respecteren. Uiteraard is deze locatie perfect legaal te betreden. 

Onvergetelijke herinneringen creëren 

In plaats van de gebruikelijke, voorspelbare communiefoto’s biedt een fotoshoot op een verlaten locatie met graffiti de mogelijkheid om onvergetelijke en artistieke herinneringen vast te leggen. Avontuur gegarandeerd! 

In deze unieke fotoshoot wordt de verlaten locatie niet alleen een achtergrond, maar een actief element dat betekenis toevoegt aan de beelden. Het resultaat is een verzameling foto’s die niet alleen de persoonlijkheid van de communicant weerspiegelen, maar ook een diepere boodschap over groei, verandering en het omarmen van het onbekende overbrengen. Het is een viering van de unieke reis die voor ons ligt, met kunst, kleur en avontuur als onze metgezellen.

Heb jijook zin gekregen in communiefoto’s met graffiti op deze verlaten locatie? Kom dan zeker langs tijdens het communieseizoen! 

Tips fotoreportage eerste communie, plechtige communie en lentefeest

Hieronder enkele tips voor een goed verloop van je communiereportage.

Algemeen

  • Belangrijk is dat je rekening houdt met de datum van het communiefeest van je zoon of dochter. Klinkt logisch, maar dat wordt wel vaak vergeten.Doorgaans lever ik een communiegalerij op na een tweetal weken. Daarna moet je nog je foto’s uitkiezen, en drukwerk en bedankjes bestellen. Alles heeft zijn tijd nodig. In afwachting van je galerij is het al leuk om rond te kijken op het internet naar het drukwerk dat je bijvoorbeeld graag zou willen. Daar vind je ook meteen de wachttijd voor je eventuele bestelling. Reken doorgaans, voor de grote online printbedrijven, op een week.  
  • Probeer te overleggen met je zoon of dochter wat zij graag willen als locatie. Een kind dat al blij is met de plek waarop zijn of haar foto’s gemaakt worden, is veelal al erg enthousiast de dag zelf!

Op de dag van je communiereportage

  • Breng de kledij van je feestneus mee, laat ze dat nog niet dragen in de auto. Een ongeluk is snel gebeurd.
  • Witte sneakers op de foto? Zorg dat ze afgewassen zijn, geen vuile strepen meer zichtbaar. Het is beter om deze ter plekke aan te doen. Verwijder ook de prijsetiketten van zowel de kleren, als (onderaan) de schoenen.
  • Klinkt logisch, maar: gezicht wassen, tanden poetsen, plaktattoo’s verwijderen, strepen van stift en verf van de vingers wassen. Je kan het zo gek niet bedenken, of ik maakt het al mee.
  • Hoe erg dat ook is: vriendschapsbandjes matchen meestal niet met de communie-outfit, doe ze uit voor de reportages.
  • En dan, voor al die mama’s en papa’s: geen stress, alles komt goed. Zeg je kind niet de les op vlak voor hij of zij voor de camera moet. Dat bezorgt hun écht stress. Het is mijn job om je kind op zijn of haar gemak te stellen, en te laten schitteren voor de camera.
  • Vertrouw me ook: ik heb écht nagedacht over alle poses, hoeken en lichtinval. Soms is het technisch gezien niet mooi om op een bepaalde plek, een bepaalde pose aan te nemen. Ik weet echt wat ik doe.
  • En… merk ik dat jouw zoon of dochter niet helemaal relaxed is tijdens de reportage? Dan bespreek ik met je zoon of dochter of het fijner zou zijn als mama en/of papa zich zouden ‘verstoppen’ zodat ze niet van dichtbij bij de reportage zijn. Opnieuw: geloof me, dat werkt.

Met andere woorden… ik tel al af naar die schitterende fotosessies voor de eerste communie, het vormsel en het lentefeest van je zoon of dochter!

Jij ook? Misschien wel tot snel!

Wil jij ook graag communiefoto’s met graffiti?

Evelien Geerinckx Photography heeft heel wat ervaring met communiefotografie. Wil jij je zoon of dochter ook graag laten schitteren voor de camera? Meer info vind je op de website!