Communiefoto’s in de Japanse Tuin – de Japanse Kerselaar staat in bloei!

Communiefoto's Japanse Tuin

April is een maand vol betovering, vooral in de Japanse Tuin waar de lente haar prachtige gezicht toont. Als de zon weer begint te schijnen en de temperaturen stijgen, ontwaakt de natuur uit haar winterslaap. Maar er is iets bijzonders aan de maand april in de Japanse Tuin – de betoverende bloei van de Japanse kerselaar. En wat maakt deze bloesems nog specialer? Het is de perfecte setting voor communiefoto’s in de Japanse Tuin die een leven lang meegaan.

 De Japanse Tuin, gelegen te midden van het bruisende Hasselt, transformeert in april tot een oase van rust en schoonheid. De kersenbloesems schilderen het landschap in zachte tinten van roze en wit, waardoor een dromerige achtergrond ontstaat die elke foto een vleugje magie geeft. Voor ouders die op zoek zijn naar een unieke locatie om de communie van hun kinderen te vieren, biedt de Japanse Tuin een sfeervolle en onvergetelijke setting.

Hier zijn enkele redenen waarom de Japanse Tuin de ideale plek is voor communiefoto’s in april:

1. Betoverende bloesems

De Japanse Kerselaar, ook bekend als de sakura, staat symbool voor de vergankelijke schoonheid van het leven. In april tooit deze prachtige boom zich in een overvloed van delicate bloesems. Stel je voor dat je kind in prachtige communiekledij, omgeven is door deze bloeiende pracht. De foto’s vangen niet alleen de essentie van de lente, maar ook de onschuld en hoop die samenkomen tijdens een communie.

2. Rust en sereniteit

Temidden van de bloeiende kersenbloesems biedt de Japanse Tuin een oase van rust. De serene vijvers, stenen bruggetjes en kronkelende paden creëren een vredige omgeving die perfect contrasteert met de feestelijke sfeer van een communie. Het is een plek waar kinderen op hun gemak kunnen zijn en natuurlijk glimlachen voor de camera.

3. Symboliek en traditie

De keuze van de locatie voegt een diepere dimensie toe aan de communiefoto’s. De Japanse Kerselaar symboliseert niet alleen de schoonheid van het moment, maar ook de vergankelijkheid van het leven. Het vastleggen van deze belangrijke mijlpaal te midden van deze symboliek voegt een extra laag betekenis toe aan de communiefoto’s.

4. Unieke achtergronden

De Japanse Tuin biedt een scala aan unieke achtergronden voor communiefoto’s. Of het nu gaat om de weelderige groene omgeving, de reflectie in het water of de zachte bloesems die als confetti naar beneden dwarrelen, elke hoek van de tuin biedt een pittoresk decor voor onvergetelijke beelden voor jullie communiefoto’s.

5. Timing is alles

April is het moment waarop de kersenbloesems op hun hoogtepunt zijn. Het weer wordt zachter, de dagen langer, en de tuin is op zijn mooist. Door gebruik te maken van dit natuurlijke decor, kunnen ouders foto’s vastleggen die de frisheid van de lente en de vreugde van de communie perfect weerspiegelen.

In de Japanse Tuin in april komen de elementen van natuur, cultuur en traditie samen om een magische setting te creëren voor communiefoto’s. Elk beeld vertelt een verhaal van groei, bloei en belofte. Het is een herinnering aan een bijzondere dag gevangen in de tijdloze pracht van de Japanse Kerselaar.

Heb jij ook zin gekregen in communiefoto’s in de Japanse Tuin? Kom dan zeker langs tijdens het communieseizoen! 

Tips fotoreportage eerste communie, plechtige communie en lentefeest

Hieronder enkele tips voor een goed verloop van je communiereportage.

Algemeen

  • Belangrijk is dat je rekening houdt met de datum van het communiefeest van je zoon of dochter. Klinkt logisch, maar dat wordt wel vaak vergeten.Doorgaans lever ik een communiegalerij op na een tweetal weken. Daarna moet je nog je foto’s uitkiezen, en drukwerk en bedankjes bestellen. Alles heeft zijn tijd nodig. In afwachting van je galerij is het al leuk om rond te kijken op het internet naar het drukwerk dat je bijvoorbeeld graag zou willen. Daar vind je ook meteen de wachttijd voor je eventuele bestelling. Reken doorgaans, voor de grote online printbedrijven, op een week.  
  • Probeer te overleggen met je zoon of dochter wat zij graag willen als locatie. Een kind dat al blij is met de plek waarop zijn of haar foto’s gemaakt worden, is veelal al erg enthousiast de dag zelf!

Op de dag van je communiereportage

  • Breng de kledij van je feestneus mee, laat ze dat nog niet dragen in de auto. Een ongeluk is snel gebeurd.
  • Witte sneakers op de foto? Zorg dat ze afgewassen zijn, geen vuile strepen meer zichtbaar. Het is beter om deze ter plekke aan te doen. Verwijder ook de prijsetiketten van zowel de kleren, als (onderaan) de schoenen.
  • Klinkt logisch, maar: gezicht wassen, tanden poetsen, plaktattoo’s verwijderen, strepen van stift en verf van de vingers wassen. Je kan het zo gek niet bedenken, of ik maakt het al mee.
  • Hoe erg dat ook is: vriendschapsbandjes matchen meestal niet met de communie-outfit, doe ze uit voor de reportages.
  • En dan, voor al die mama’s en papa’s: geen stress, alles komt goed. Zeg je kind niet de les op vlak voor hij of zij voor de camera moet. Dat bezorgt hun écht stress. Het is mijn job om je kind op zijn of haar gemak te stellen, en te laten schitteren voor de camera.
  • Vertrouw me ook: ik heb écht nagedacht over alle poses, hoeken en lichtinval. Soms is het technisch gezien niet mooi om op een bepaalde plek, een bepaalde pose aan te nemen. Ik weet echt wat ik doe.
  • En… merk ik dat jouw zoon of dochter niet helemaal relaxed is tijdens de reportage? Dan bespreek ik met je zoon of dochter of het fijner zou zijn als mama en/of papa zich zouden ‘verstoppen’ zodat ze niet van dichtbij bij de reportage zijn. Opnieuw: geloof me, dat werkt.

Met andere woorden… ik tel al af naar die schitterende fotosessies voor de eerste communie, het vormsel en het lentefeest van je zoon of dochter!

Jij ook? Misschien wel tot snel!

Wil jij ook graag communiefoto’s in de Japanse Tuin in Hasselt?

Evelien Geerinckx Photography heeft heel wat ervaring met communiefotografie. Wil jij je zoon of dochter ook graag laten schitteren voor de camera? Meer info vind je op de website!