Rune’s communiefoto’s in Knokke aan zee – een schitterende dag voor een fotoreportage!

Communiefoto's aan zee

Toen de zon zich langzaam liet zien boven de horizon van Knokke-Heist, was het de perfecte dag voor Rune’s communiefoto’s in Knokke aan zee. Rune, stralend in zijn korte broek met bretellen, bracht een extra dosis vreugde en jeugdige energie met zich mee naar de Belgische kust. Met zijn kleine zusje aan zijn zijde, beloofde deze fotoshoot niet alleen een viering van Rune’s eerste communie, maar ook een moment van familiebanden en kostbare herinneringen voor later. 

Over de locatiekeuze voor communiefoto’s aan zee nagedacht: de strandhuisjes van Knokke-Heist dienden als een pittoreske achtergrond voor de eerste serie foto’s. Met hun witte kleur en charmante architectuur voegden ze een vleugje authenticiteit toe aan de beelden, als een herinnering aan de tijdloze charme van de Belgische kust. Op deze plek heb je een diversiteit aan mogelijkheid, voor een verscheidenheid aan communiefoto’s. 

Terwijl ik als communiefotograaf in Knokke Rune en zijn zusje door de foto’s leidde, voelde elke klik als een perfect speels plaatje! 

Maar het ware avontuur begon toen Rune en zijn zusje zich waagden in de duinen die langs de kustlijn strekken. Met de wind die zachtjes door hun haren streek en het zand dat speels danste rond hun voeten, werden de foto’s levendig met een gevoel van vrijheid en onbezorgdheid. 

Rune schitterde te midden van het natuurlijke decor, en hij kon samen met zijn zusje bijna niet wachten om onze Noordzee te bereiken, aan de overkant van de duinen. 

En dan was er eindelijk de zee – de eindeloze uitgestrektheid van water die zowel rust als avontuur beloofde. Ondanks dat de temperatuur niet al te warm was, weerhield het Rune er niet van om met zijn voetjes in’t water te gaan. Met zijn zusje aan zijn zijde en de zee als zijn speeltuin, creëerden ze samen momenten die voor altijd zouden worden gekoesterd. De koele bries die van over het water waaide, voegde een vleugje opwinding toe aan de foto’s, als een herinnering aan de energie van de jeugd.

Als communiefotograaf ben ik erg fan van communiefoto’s aan zee. Ikzelf rij van het verre Limburg naar Knokke-Heist voor de mooiste foto’s. Gek genoeg zit ieder jaar de communiereportage aan zee razendsnel vol. Iedereen rijdt met plezier van Limburg of de Provincie Antwerpen naar Knokke-Heist voor communiefoto’s! 

Zie ik jou daar ook? 

Heb jij ook zin gekregen in communiefoto’s aan zee ? Kom dan zeker langs tijdens het communieseizoen! 

Tips fotoreportage eerste communie, plechtige communie en lentefeest

Hieronder enkele tips voor een goed verloop van je communiereportage.

Algemeen

  • Belangrijk is dat je rekening houdt met de datum van het communiefeest van je zoon of dochter. Klinkt logisch, maar dat wordt wel vaak vergeten.Doorgaans lever ik een communiegalerij op na een tweetal weken. Daarna moet je nog je foto’s uitkiezen, en drukwerk en bedankjes bestellen. Alles heeft zijn tijd nodig. In afwachting van je galerij is het al leuk om rond te kijken op het internet naar het drukwerk dat je bijvoorbeeld graag zou willen. Daar vind je ook meteen de wachttijd voor je eventuele bestelling. Reken doorgaans, voor de grote online printbedrijven, op een week.  
  • Probeer te overleggen met je zoon of dochter wat zij graag willen als locatie. Een kind dat al blij is met de plek waarop zijn of haar foto’s gemaakt worden, is veelal al erg enthousiast de dag zelf!

Op de dag van je communiereportage

  • Breng de kledij van je feestneus mee, laat ze dat nog niet dragen in de auto. Een ongeluk is snel gebeurd.
  • Witte sneakers op de foto? Zorg dat ze afgewassen zijn, geen vuile strepen meer zichtbaar. Het is beter om deze ter plekke aan te doen. Verwijder ook de prijsetiketten van zowel de kleren, als (onderaan) de schoenen.
  • Klinkt logisch, maar: gezicht wassen, tanden poetsen, plaktattoo’s verwijderen, strepen van stift en verf van de vingers wassen. Je kan het zo gek niet bedenken, of ik maakt het al mee.
  • Hoe erg dat ook is: vriendschapsbandjes matchen meestal niet met de communie-outfit, doe ze uit voor de reportages.
  • En dan, voor al die mama’s en papa’s: geen stress, alles komt goed. Zeg je kind niet de les op vlak voor hij of zij voor de camera moet. Dat bezorgt hun écht stress. Het is mijn job om je kind op zijn of haar gemak te stellen, en te laten schitteren voor de camera.
  • Vertrouw me ook: ik heb écht nagedacht over alle poses, hoeken en lichtinval. Soms is het technisch gezien niet mooi om op een bepaalde plek, een bepaalde pose aan te nemen. Ik weet echt wat ik doe.
  • En… merk ik dat jouw zoon of dochter niet helemaal relaxed is tijdens de reportage? Dan bespreek ik met je zoon of dochter of het fijner zou zijn als mama en/of papa zich zouden ‘verstoppen’ zodat ze niet van dichtbij bij de reportage zijn. Opnieuw: geloof me, dat werkt.

Met andere woorden… ik tel al af naar die schitterende fotosessies voor de eerste communie, het vormsel en het lentefeest van je zoon of dochter!

Jij ook? Misschien wel tot snel!

Wil jij ook graag communiefoto’s aan zee?

Evelien Geerinckx Photography heeft heel wat ervaring met communiefotografie. Wil jij je zoon of dochter ook graag laten schitteren voor de camera? Meer info vind je op de website!