Magische communiefoto’s in het Kasteel van Poeke: Laute’s stralende dag

Communiefoto's Kasteel van Poeke

De eerste communie, plechtige communie of lentefeest is een bijzondere mijlpaal in het leven van elk kind, en het verdient een even bijzondere setting om de onvergetelijke momenten vast te leggen. 

Voor Laute vond de fotoshoot voor haar eerste communie plaats in het Kasteel van Poeke in Aalter. In dit blogartikel duiken we in de prachtige wereld van Laute’s communiefoto’s in het Kasteel van Poeke, waar het historische kasteel als achtergrond diende voor een dag vol vreugde, elegantie en onvergetelijke herinneringen.

De keuze voor communiefoto’s in het Kasteel van Poeke

Het Kasteel van Poeke in Aalter, is een perfecte keuze om foto’s te maken voor een speciale gelegenheid zoals een communie-of lentefeest. Het kasteel is gekend om zijn indrukwekkende architectuur, prachtig park én historische charme. Laute’s ouders maakten een weloverwogen beslissing om deze prachtige locatie te kiezen, waardoor de communiefoto’s een extra dimensie kregen.

Wist je trouwens dat er in dit kasteel ook verschillende Studio 100-producties werden opgenomen? Benieuwd of je me de titels kan geven! 

De magie van deze locatie

Het Kasteel van Poeke ademt geschiedenis en allure. Het sierlijke interieur en het weelderige park biedt een sfeervolle omgeving die perfect past bij deze bijzondere gelegenheid. Ik legde als communiefotograaf de magie van de locatie vast op beeld, met Laute als stralend middelpunt. Of het nu binnen in het kasteel was, bij de oude kasteelmuren of in de prachtige oude zetels, elke foto vertelt een verhaal van elegantie en tijdloze schoonheid.

Wat een lieve meid 

Communiefoto’s zijn meer dan alleen afbeeldingen; ze vangen de essentie van de feestneus in kwestie. In het geval van Laute straalt haar persoonlijkheid door elke foto heen. Of ze nu poseert met haar prachtige communiekledij in het park bij het kasteel of met een stralende glimlach binnen in één van de talloze interieurs, Laute’s oprechte vreugde en stralende persoonlijkheid maken de beelden eens te meer memorabel. 

’t Zijn de details die het verschil maken

Bij het vastleggen van communiefoto’s draait het niet alleen om de locatie en de persoonlijkheid van het kind, maar ook om de kleine details die de dag bijzonder maken. Of het nu gaat om de zorgvuldig gekozen accessoires, de prachtige communiekledij of de keuze van belichting én de natuurlijke lichtinval, elk detail draagt bij aan de algehele pracht van de foto’s.

Als in een sprookje

Laute’s communiefoto’s in het Kasteel van Poeke in Aalter zijn een waar sprookje geworden. De keuze voor deze historische locatie, gecombineerd met Laute’s stralende persoonlijkheid en de aandacht voor details, heeft geresulteerd in beelden die niet alleen de communiedag vastleggen, maar ook een blijvende herinnering vormen aan een betoverende tijd in haar leven. 

Het Kasteel van Poeke zal voor altijd een speciale betekenis hebben voor deze lieve meid.

Heb jij, net als Laute, ook zin gekregen in een communiereportage in het Kasteel van Poeke? Kom dan zeker langs tijdens het communieseizoen! 

Tips fotoreportage eerste communie, plechtige communie en lentefeest

Hieronder enkele tips voor een goed verloop van je communiereportage.

Algemeen

  • Belangrijk is dat je rekening houdt met de datum van het communiefeest van je zoon of dochter. Klinkt logisch, maar dat wordt wel vaak vergeten.Doorgaans lever ik een communiegalerij op na een tweetal weken. Daarna moet je nog je foto’s uitkiezen, en drukwerk en bedankjes bestellen. Alles heeft zijn tijd nodig. In afwachting van je galerij is het al leuk om rond te kijken op het internet naar het drukwerk dat je bijvoorbeeld graag zou willen. Daar vind je ook meteen de wachttijd voor je eventuele bestelling. Reken doorgaans, voor de grote online printbedrijven, op een week.  
  • Probeer te overleggen met je zoon of dochter wat zij graag willen als locatie. Een kind dat al blij is met de plek waarop zijn of haar foto’s gemaakt worden, is veelal al erg enthousiast de dag zelf!

Op de dag van je communiereportage

  • Breng de kledij van je feestneus mee, laat ze dat nog niet dragen in de auto. Een ongeluk is snel gebeurd.
  • Witte sneakers op de foto? Zorg dat ze afgewassen zijn, geen vuile strepen meer zichtbaar. Het is beter om deze ter plekke aan te doen. Verwijder ook de prijsetiketten van zowel de kleren, als (onderaan) de schoenen.
  • Klinkt logisch, maar: gezicht wassen, tanden poetsen, plaktattoo’s verwijderen, strepen van stift en verf van de vingers wassen. Je kan het zo gek niet bedenken, of ik maakt het al mee.
  • Hoe erg dat ook is: vriendschapsbandjes matchen meestal niet met de communie-outfit, doe ze uit voor de reportages.
  • En dan, voor al die mama’s en papa’s: geen stress, alles komt goed. Zeg je kind niet de les op vlak voor hij of zij voor de camera moet. Dat bezorgt hun écht stress. Het is mijn job om je kind op zijn of haar gemak te stellen, en te laten schitteren voor de camera.
  • Vertrouw me ook: ik heb écht nagedacht over alle poses, hoeken en lichtinval. Soms is het technisch gezien niet mooi om op een bepaalde plek, een bepaalde pose aan te nemen. Ik weet echt wat ik doe.
  • En… merk ik dat jouw zoon of dochter niet helemaal relaxed is tijdens de reportage? Dan bespreek ik met je zoon of dochter of het fijner zou zijn als mama en/of papa zich zouden ‘verstoppen’ zodat ze niet van dichtbij bij de reportage zijn. Opnieuw: geloof me, dat werkt.

Met andere woorden… ik tel al af naar die schitterende fotosessies voor de eerste communie, het vormsel en het lentefeest van je zoon of dochter!

Jij ook? Misschien wel tot snel!

Wil jij ook graag communiefoto’s in de het Kasteel van Poeke?

Evelien Geerinckx Photography heeft heel wat ervaring met communiefotografie. Wil jij je zoon of dochter ook graag laten schitteren voor de camera? Meer info vind je op de website!