Communiefoto’s in Gerhagen voor Senn: tussen bos & hei!

Communiefoto's Tessenderlo

Vastleggen van belangrijke mijlpalen in het leven van kinderen is altijd een bijzondere gelegenheid. Het maakt niet uit of het gaat om de eerste schooldag, een eerste verjaardag of, in het geval van Senn, zijn eerste communie. Voor deze speciale gelegenheid kozen we ervoor om de communiefoto’s van Senn te nemen in het prachtige natuurgebied Gerhagen in Tessenderlo. De combinatie van bossen en uitgestrekte velden bood het perfecte decor voor een onvergetelijke fotoshoot. Ook de hoge grassen in bruintinten zorgden voor een schitterende gouden gloed op de foto’s. Communiefoto’s in Gerhagen zijn altijd een goed idee! 

Bij het plannen van de fotoshoot wilden we dat de natuur echt tot leven kwam in de beelden, en wat is een betere manier om dit te doen dan Senn op te laten gaan in zijn natuurlijke omgeving? Met zijn voetbal als attribuut, iets wat nauw verbonden is met zijn persoonlijkheid en passies, zijn de foto’s een weerspiegeling geworden van wie hij is op dit belangrijke moment in zijn leven.

Toen we aankwamen in Gerhagen, werden we meteen betoverd door de rust en schoonheid van het gebied. De geur van bomen en het geluid van vogelgezang vulden de lucht, terwijl het zachte licht door de bladeren van de bomen filterde. Als communiefotograaf in Tessenderlo kwam ik helemaal tot rust, al denk ik dat iedere fotograaf uit Tessenderlo fan is van deze fijne fotolocatie. 

Senn droeg een nette communie-outfit, en hij straalde van opwinding voor zijn communiefoto’s in Gerhagen terwijl hij zijn voetbal meezeulde. Zijn glimlach was zo helder als de zon die door de bladeren scheen terwijl we ons een weg baanden door het dichte bos. De bomen vormden een natuurlijk decor voor de foto’s, waarbij Senn tussen de stammen poseerde terwijl hij zijn voetbal jongleerde. Het contrast tussen de chique communiekleding en het speelse element van de bal gaf de foto’s een uniek karakter.

Na een tijdje verkennen in het bos, besloten we naar de heide in te gaan. Senn liep tussen de hoge grassen door, met zijn voetbal in zijn hand, en af en toe stopte hij om te poseren voor een foto. De bruine kleuren van de heide vormden een prachtig contrast met zijn communieoutfit, en elke foto vertelde zijn eigen verhaal van avontuur en ontdekking.

Een prachtige plek, de bossen & heide in natuurgebied Gerhagen in Tessenderlo. Wist je dat een andere populaire plek in hetzelfde gebied, het Vlonderpad is?

Hou jij zelf ook van de natuur? Je kan hier langskomen tijdens een communiedag tijdens het communieseizoen! 

Tips fotoreportage eerste communie, plechtige communie en lentefeest

Hieronder enkele tips voor een goed verloop van je communiereportage.

Algemeen

  • Belangrijk is dat je rekening houdt met de datum van het communiefeest van je zoon of dochter. Klinkt logisch, maar dat wordt wel vaak vergeten.Doorgaans lever ik een communiegalerij op na een tweetal weken. Daarna moet je nog je foto’s uitkiezen, en drukwerk en bedankjes bestellen. Alles heeft zijn tijd nodig. In afwachting van je galerij is het al leuk om rond te kijken op het internet naar het drukwerk dat je bijvoorbeeld graag zou willen. Daar vind je ook meteen de wachttijd voor je eventuele bestelling. Reken doorgaans, voor de grote online printbedrijven, op een week.  
  • Probeer te overleggen met je zoon of dochter wat zij graag willen als locatie. Een kind dat al blij is met de plek waarop zijn of haar foto’s gemaakt worden, is veelal al erg enthousiast de dag zelf!

Op de dag van je communiereportage

  • Breng de kledij van je feestneus mee, laat ze dat nog niet dragen in de auto. Een ongeluk is snel gebeurd.
  • Witte sneakers op de foto? Zorg dat ze afgewassen zijn, geen vuile strepen meer zichtbaar. Het is beter om deze ter plekke aan te doen. Verwijder ook de prijsetiketten van zowel de kleren, als (onderaan) de schoenen.
  • Klinkt logisch, maar: gezicht wassen, tanden poetsen, plaktattoo’s verwijderen, strepen van stift en verf van de vingers wassen. Je kan het zo gek niet bedenken, of ik maakt het al mee.
  • Hoe erg dat ook is: vriendschapsbandjes matchen meestal niet met de communie-outfit, doe ze uit voor de reportages.
  • En dan, voor al die mama’s en papa’s: geen stress, alles komt goed. Zeg je kind niet de les op vlak voor hij of zij voor de camera moet. Dat bezorgt hun écht stress. Het is mijn job om je kind op zijn of haar gemak te stellen, en te laten schitteren voor de camera.
  • Vertrouw me ook: ik heb écht nagedacht over alle poses, hoeken en lichtinval. Soms is het technisch gezien niet mooi om op een bepaalde plek, een bepaalde pose aan te nemen. Ik weet echt wat ik doe.
  • En… merk ik dat jouw zoon of dochter niet helemaal relaxed is tijdens de reportage? Dan bespreek ik met je zoon of dochter of het fijner zou zijn als mama en/of papa zich zouden ‘verstoppen’ zodat ze niet van dichtbij bij de reportage zijn. Opnieuw: geloof me, dat werkt.

Met andere woorden… ik tel al af naar die schitterende fotosessies voor de eerste communie, het vormsel en het lentefeest van je zoon of dochter!

Jij ook? Misschien wel tot snel!

Wil jij ook graag communiefoto’s in natuurgebied Gerhagen?

Evelien Geerinckx Photography heeft heel wat ervaring met communiefotografie. Wil jij je zoon of dochter ook graag laten schitteren voor de camera? Meer info vind je op de website!