Communiefoto’s in Geel – Nora kiest voor communiefoto’s in De Bloemfabriek!

Communiefoto's in De Bloemfabriek

Heb jij daar al van gehoord? Van De Bloemfabriek in Ten Aard, een deelgemeente van Geel? Ondertussen een trekpleister voor huwelijksfeesten en business events, ooit gekend als De Bloemmolens aan’t Kempens Kanaal. 

Ben jij nog op zoek naar een communiefotograaf in Geel? Dan zijn communiefoto’s in De Bloemfabriek misschien wel een idee! 

Een beetje geschiedenis

In het jaar 1929 ontstond De Bloemmolens als een coöperatieve van 180 molenaars die langs het Kempens Kanaal in Ten Aard, een deelgemeente van Geel, de Bloemmolens oprichtten. De bloem voor alle Kempense bakkers zou daar op industriële wijze geproduceerd worden. In de Tweede Wereldoorlog kreeg het bedrijf heel wat te verduren, en in 1944 werd met de Slag van Geel alles neergehaald. Behalve…de imposante torens van de Bloemmolens. 

In 1951 kreeg het bedrijf een tweede leven, met spiksplinternieuwe installaties – zo konden ze weer alle Kempense bakkers van bloem voorzien. In 1990 werd het bedrijf overgenomen door Grand Moulin de Paris, en behoorde De Bloemmolens tot één van de grootste maaldersgroepen van Europa. Het bedrijf stierf een stille dood, met aan’t einde nog maar amper vijf werknemers. 

Intrigerend

Voor mij zijn De Bloemmolens, of De Bloemfabriek, ook een stukje geschiedenis. Mijn grootmoeder woonde vlakbij deze schitterende plek, en iedere zondag reed ik er voorbij om op de koffie te gaan. Als kind was ik al geïntrigeerd door deze plek, maar nooit had ik de kans om die fabriek vanbinnen te gaan bekijken. Tot nu, tot De Bloemmolens De Bloemfabriek werden, en ik voor communiefoto’s in Geel naar deze fantastische plek mocht gaan. Toch wel een speciaal plekje in mijn hart daar aan’t Kempens Kanaal. 

Lichtinval en contrast

Eén van de pluspunten van De Bloemfabriek als locatie voor communiefoto’s in Geel is zeker en vast de lichtinval. Prachtig om communicantjes te fotograferen. Het contrast tussen je zoon of dochter prachtig uitgedost voor zijn of haar communiefoto tegenover de oude vervallen fabriek vind ik schitterend. Kleuren komen mooi uit, en ’t is een unieke plek in België. 

Stijle trappen leiden je naar verschillende verdiepingen van de oude fabriek. Ik zou zo graag geweten hebben wat er zich achter die fabrieksmuren afspeelde. Maar helaas… 

Mogelijkheden buiten

Niet alleen binnen kan je fotograferen in De Bloemfabriek, ook buiten zijn er tal van mogelijkheden. Communiefoto’s aan’t Kempens Kanaal, of communiefoto’s met graffiti zijn er mogelijk. Deze plek biedt zonder twijfel een diversiteit aan beelden! 

Weldra wordt De Bloemfabriek trouwens definitief tot schroot herleidt, alles wordt afgebroken. Mijn hart als communiefotograaf breekt een beetje bij die gedachte: ’t is echt een fantastische plek om communiefoto’s te nemen! Wil je graag zelf foto’s hier? Wacht dan zeker niet te lang, want straks is’t dus écht te laat… 

Heb jij ook zin gekregen in communiefoto’s in De Bloemfabriek? Ben jij nog op zoek naar een communifotograaf in Geel? Kom dan zeker langs tijdens het communieseizoen! 

Tips fotoreportage eerste communie, plechtige communie en lentefeest

Hieronder enkele tips voor een goed verloop van je communiereportage.

Algemeen

  • Belangrijk is dat je rekening houdt met de datum van het communiefeest van je zoon of dochter. Klinkt logisch, maar dat wordt wel vaak vergeten.Doorgaans lever ik een communiegalerij op na een tweetal weken. Daarna moet je nog je foto’s uitkiezen, en drukwerk en bedankjes bestellen. Alles heeft zijn tijd nodig. In afwachting van je galerij is het al leuk om rond te kijken op het internet naar het drukwerk dat je bijvoorbeeld graag zou willen. Daar vind je ook meteen de wachttijd voor je eventuele bestelling. Reken doorgaans, voor de grote online printbedrijven, op een week.  
  • Probeer te overleggen met je zoon of dochter wat zij graag willen als locatie. Een kind dat al blij is met de plek waarop zijn of haar foto’s gemaakt worden, is veelal al erg enthousiast de dag zelf!

Op de dag van je communiereportage

  • Breng de kledij van je feestneus mee, laat ze dat nog niet dragen in de auto. Een ongeluk is snel gebeurd.
  • Witte sneakers op de foto? Zorg dat ze afgewassen zijn, geen vuile strepen meer zichtbaar. Het is beter om deze ter plekke aan te doen. Verwijder ook de prijsetiketten van zowel de kleren, als (onderaan) de schoenen.
  • Klinkt logisch, maar: gezicht wassen, tanden poetsen, plaktattoo’s verwijderen, strepen van stift en verf van de vingers wassen. Je kan het zo gek niet bedenken, of ik maakt het al mee.
  • Hoe erg dat ook is: vriendschapsbandjes matchen meestal niet met de communie-outfit, doe ze uit voor de reportages.
  • En dan, voor al die mama’s en papa’s: geen stress, alles komt goed. Zeg je kind niet de les op vlak voor hij of zij voor de camera moet. Dat bezorgt hun écht stress. Het is mijn job om je kind op zijn of haar gemak te stellen, en te laten schitteren voor de camera.
  • Vertrouw me ook: ik heb écht nagedacht over alle poses, hoeken en lichtinval. Soms is het technisch gezien niet mooi om op een bepaalde plek, een bepaalde pose aan te nemen. Ik weet echt wat ik doe.
  • En… merk ik dat jouw zoon of dochter niet helemaal relaxed is tijdens de reportage? Dan bespreek ik met je zoon of dochter of het fijner zou zijn als mama en/of papa zich zouden ‘verstoppen’ zodat ze niet van dichtbij bij de reportage zijn. Opnieuw: geloof me, dat werkt.

Met andere woorden… ik tel al af naar die schitterende fotosessies voor de eerste communie, het vormsel en het lentefeest van je zoon of dochter!

Jij ook? Misschien wel tot snel!

Wil jij ook graag communiefoto’s in De Bloemfabriek in Geel?

Evelien Geerinckx Photography heeft heel wat ervaring met communiefotografie. Wil jij je zoon of dochter ook graag laten schitteren voor de camera? Meer info vind je op de website!