Communiefoto’s in de Halve Maan in Diest – een veelzijdige locatie

Communiefoto's Halve Maan

Op zoek naar een leuke fotolocatie in Diest? Dan zijn communiefoto’s in de Halve Maan in Diest misschien wel iets voor jou! De mama en papa van Fien en Ellie zochten een communiefotograaf in Diest en kwamen bij mij terecht, benieuwd naar hun verhaal? 

Voor de communiefoto’s in Diest van Fien ging ik samen met haar en haar kleine zusje op stap voor speelse foto’s in Domein De Halve Maan in Diest. Allebei droegen ze een fantastische jurk, en hadden ze hun mooiste glimlach meegebracht! Mama had trouwens nog voor accessoires gezorgd, een fantastisch mooie oude koffer die mee op de foto mocht. Een erfstuk dat niet mocht ontbreken! 

De Halve Maan in Diest is een geschikte plek voor communiefoto’s, hier een aantal redenen waarom.

Prachtig stukje natuur

De Halve Maan is gezegend met een prachtig stukje natuur. Kronkelende paadjes, een kleine dierentuin en verschillende waterpartijen. De groene omgeving biedt een prachtige achtergrond voor communiefoto’s. 

Een beetje geschiedenis

In de 19e eeuw maakte de Halve Maan deel uit van de verdedigingsgordel rond Diest. Die moest de stad beschermen tegen een eventuele inval vanuit Nederland. Op sommige plekken zie je nog nog de muren van de omwalling. Een stukje geschiedenis bij op je communiefoto’s in Diest dus! 

Een veelzijdige locatie

Op het domein van de Halve Maan in Diest vindt je verschillende prachtige plekjes voor je communiefoto’s. Iedere communiefotograaf in Diest vindt zijn gading er wel: de prachtige waterpartijen met stenen, een vlot, een kleine kinderboerderij, speeltuin én groene stukjes. Voor ieder wat wils! 

Familievriendelijk

Speelvogels in huis? Dan is de Halve Maan in Diest sowieso een toplocatie! Kinderen kunnen in de speeltuin, op het vlot, en foto’s nemen aan het hek bij de dieren. Een ongedwongen sfeer voor de allermooiste beelden! 

Hou jij zelf ook een veelzijdige fotolocatie zoals de Halve Maan? Je kan hier langskomen tijdens een communiedag tijdens het communieseizoen!

Tips fotoreportage eerste communie, plechtige communie en lentefeest

Hieronder enkele tips voor een goed verloop van je communiereportage.

Algemeen

  • Belangrijk is dat je rekening houdt met de datum van het communiefeest van je zoon of dochter. Klinkt logisch, maar dat wordt wel vaak vergeten.Doorgaans lever ik een communiegalerij op na een tweetal weken. Daarna moet je nog je foto’s uitkiezen, en drukwerk en bedankjes bestellen. Alles heeft zijn tijd nodig. In afwachting van je galerij is het al leuk om rond te kijken op het internet naar het drukwerk dat je bijvoorbeeld graag zou willen. Daar vind je ook meteen de wachttijd voor je eventuele bestelling. Reken doorgaans, voor de grote online printbedrijven, op een week.  
  • Probeer te overleggen met je zoon of dochter wat zij graag willen als locatie. Een kind dat al blij is met de plek waarop zijn of haar foto’s gemaakt worden, is veelal al erg enthousiast de dag zelf!

Op de dag van je communiereportage

  • Breng de kledij van je feestneus mee, laat ze dat nog niet dragen in de auto. Een ongeluk is snel gebeurd.
  • Witte sneakers op de foto? Zorg dat ze afgewassen zijn, geen vuile strepen meer zichtbaar. Het is beter om deze ter plekke aan te doen. Verwijder ook de prijsetiketten van zowel de kleren, als (onderaan) de schoenen.
  • Klinkt logisch, maar: gezicht wassen, tanden poetsen, plaktattoo’s verwijderen, strepen van stift en verf van de vingers wassen. Je kan het zo gek niet bedenken, of ik maakt het al mee.
  • Hoe erg dat ook is: vriendschapsbandjes matchen meestal niet met de communie-outfit, doe ze uit voor de reportages.
  • En dan, voor al die mama’s en papa’s: geen stress, alles komt goed. Zeg je kind niet de les op vlak voor hij of zij voor de camera moet. Dat bezorgt hun écht stress. Het is mijn job om je kind op zijn of haar gemak te stellen, en te laten schitteren voor de camera.
  • Vertrouw me ook: ik heb écht nagedacht over alle poses, hoeken en lichtinval. Soms is het technisch gezien niet mooi om op een bepaalde plek, een bepaalde pose aan te nemen. Ik weet echt wat ik doe.
  • En… merk ik dat jouw zoon of dochter niet helemaal relaxed is tijdens de reportage? Dan bespreek ik met je zoon of dochter of het fijner zou zijn als mama en/of papa zich zouden ‘verstoppen’ zodat ze niet van dichtbij bij de reportage zijn. Opnieuw: geloof me, dat werkt.

Met andere woorden… ik tel al af naar die schitterende fotosessies voor de eerste communie, het vormsel en het lentefeest van je zoon of dochter!

Jij ook? Misschien wel tot snel!

Wil jij ook graag communiefoto’s in de Halve Maan in Diest?

Evelien Geerinckx Photography heeft heel wat ervaring met communiefotografie. Wil jij je zoon of dochter ook graag laten schitteren voor de camera? Meer info vind je op de website!