Communiefoto’s met graffiti

Evelien Geerinckx Photography - communiefoto's graffiti

Urbex fotograaf

Weet je hoe mijn liefde voor fotografie ooit écht begon? Nog voor ik een eigen bedrijfje had, en ik dus louter voor het plezier fotografeerde? Met urbex-fotografie, of urban exploration. Fotograferen van oude verlaten locaties, een beetje avontuurlijke – en niet altijd zo legaal. Dat ik dan gek ben op communiefoto’s met graffiti op een verlaten locatie, is dus wat logisch.

Het is een ongeschreven wet onder urbexers om locaties niet te delen: ik weet niet wat ik toen het leukste vond; uren zoeken op het internet waar die locatie precies kon liggen, of er naartoe rijden en gaan fotograferen. Ik heb er uren aan gespendeerd, maar ben wel een massa aan unieke foto’s rijker. 

Verlaten locatie

Wil je iets uniek voor de foto’s van je kids voor hun eerste communie, plechtige communie of lentefeest? Kies dan zeker voor communiefoto’s met graffiti op deze uitzonderlijke locatie. We fotograferen op een urbexlocatie, al is deze wel legaal. Illegale locaties aandoen om te gaan fotograferen met klanten, dat doe ik (helaas) niet.

Communiefoto’s met graffiti

Op een klein half uurtje rijden van Hasselt ligt deze schitterende verlaten locatie. Vanaf de eerste keer dat ik er kwam een paar jaar geleden, was ik er verliefd op. Er liggen verschillende verlaten gebouwen op het hele terrein. Onmogelijk om ze allemaal aan te doen als we communiefoto’s maken – maar ik beloof je de meest schitterende plekjes uit te kiezen! 

Traphallen en weelderig begroeide gangen

Elk gebouw heeft schitterende traphallen met fantastisch veel lichtinval. Heel wat gangen zijn begroeid met klimop: het contrast met de graffiti is prachtig! De locatie is geschikt voor stoere jongens én stoere meisjes, maar evenzeer voor echte prinsen en prinsesjes. Het contrast van een chique communiejurk met graffitimuren levert heel erg mooie beelden op. 

Als het weer meezit, fotograferen we uiteraard ook buiten. Iedere verlaten gevel is anders. 

Praktisch

Vlakbij de verlaten site waar we communiefoto’s maken is een zee van parking. Veilig ook. Op het terrein zelf is iedere keer ook wat beweging: nieuwsgierige urbexfotografen, collega’s met andere jongens en meisjes om communiefoto’s te maken.

Hou er wel rekening mee dat her en der afval verspreid ligt: een verlaten locatie aan de rand van de stad zorgt voor deugenieterij na zonsondergang. Tijdens elke communiereportage is het mogelijk om foto’s te maken met broers en zusjes: zorg er voor deze locatie wel voor dat er zeker iemand bij is die kleine kindjes in de gaten kan houden. Deze locatie leent zich er absoluut niet toe dat kleine kindjes alleen op pad zouden gaan.  

Tips fotoreportage eerste communie, plechtige communie en lentefeest

Hieronder enkele tips voor een goed verloop van je communiereportage.

Algemeen

  • Belangrijk is dat je rekening houdt met de datum van het communiefeest van je zoon of dochter. Klinkt logisch, maar dat wordt wel vaak vergeten.Doorgaans lever ik een communiegalerij op na een tweetal weken. Daarna moet je nog je foto’s uitkiezen, en drukwerk en bedankjes bestellen. Alles heeft zijn tijd nodig. In afwachting van je galerij is het al leuk om rond te kijken op het internet naar het drukwerk dat je bijvoorbeeld graag zou willen. Daar vind je ook meteen de wachttijd voor je eventuele bestelling. Reken doorgaans, voor de grote online printbedrijven, op een week.  
  • Probeer te overleggen met je zoon of dochter wat zij graag willen als locatie. Een kind dat al blij is met de plek waarop zijn of haar foto’s gemaakt worden, is veelal al erg enthousiast de dag zelf!

Op de dag van je communiereportage

  • Breng de kledij van je feestneus mee, laat ze dat nog niet dragen in de auto. Een ongeluk is snel gebeurd.
  • Witte sneakers op de foto? Zorg dat ze afgewassen zijn, geen vuile strepen meer zichtbaar. Het is beter om deze ter plekke aan te doen. Verwijder ook de prijsetiketten van zowel de kleren, als (onderaan) de schoenen.
  • Klinkt logisch, maar: gezicht wassen, tanden poetsen, plaktattoo’s verwijderen, strepen van stift en verf van de vingers wassen. Je kan het zo gek niet bedenken, of ik maakt het al mee.
  • Hoe erg dat ook is: vriendschapsbandjes matchen meestal niet met de communie-outfit, doe ze uit voor de reportages.
  • En dan, voor al die mama’s en papa’s: geen stress, alles komt goed. Zeg je kind niet de les op vlak voor hij of zij voor de camera moet. Dat bezorgt hun écht stress. Het is mijn job om je kind op zijn of haar gemak te stellen, en te laten schitteren voor de camera.
  • Vertrouw me ook: ik heb écht nagedacht over alle poses, hoeken en lichtinval. Soms is het technisch gezien niet mooi om op een bepaalde plek, een bepaalde pose aan te nemen. Ik weet echt wat ik doe.
  • En… merk ik dat jouw zoon of dochter niet helemaal relaxed is tijdens de reportage? Dan bespreek ik met je zoon of dochter of het fijner zou zijn als mama en/of papa zich zouden ‘verstoppen’ zodat ze niet van dichtbij bij de reportage zijn. Opnieuw: geloof me, dat werkt.

Met andere woorden… ik tel al af naar die schitterende fotosessies voor de eerste communie, het vormsel en het lentefeest van je zoon of dochter op deze graffitilocatie!

Jij ook? Misschien wel tot snel!

Wil jij ook graag communiefoto’s met graffiti?

Evelien Geerinckx Photography heeft heel wat ervaring met communiefotografie. Wil jij je zoon of dochter ook graag laten schitteren voor de camera? Meer info vind je op de website!