Een uniek alternatief: communiefoto’s in het Engels Kamp in Geel

Communiefoto's Engels Kamp

Communie- en lentefeesten zijn bij uitstek speciale gelegenheden die vragen om perfecte herinneringen. Een cruciaal onderdeel van deze vieringen zijn de traditionele communiefoto’s. Maar wat als je op zoek bent naar een alternatieve en onvergetelijke locatie om deze belangrijke mijlpaal vast te leggen? Wel, dan is het Engels Kamp in Geel misschien precies wat je zoekt!

Gelegen te midden van de natuurpracht van de Antwerpse Kempen, biedt het Engels Kamp een unieke en schilderachtige setting voor het maken van prachtige foto’s. Maar wat maakt deze locatie zo bijzonder?

Historische pracht

Het Engels Kamp in Geel heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Eerste Wereldoorlog. Oorspronkelijk diende het als trainingskamp voor het Britse leger. Vandaag de dag getuigen enkele overblijfselen nog steeds van deze historische achtergrond, wat een extra dimensie toevoegt aan de sfeer van de locatie. Voor ouders die op zoek zijn naar een plek met een verhaal, biedt het Engels Kamp een fascinerende historische setting voor de communiefoto’s van hun kinderen.

Schitterende natuur

Het Engels Kamp is omgeven door een weelderig groen landschap. Deze natuurlijke pracht biedt een schitterend decor voor communiefoto’s. Er zijn prachtige bossen op het domein te vinden en weelderig paadjes. Dat in contrast met de oude vervallen gebouwen levert pareltjes op! 

Rust en sereniteit 

Een van de grootste voordelen van het kiezen van het Engels Kamp als locatie voor communiefoto’s is de rust en sereniteit die hier heerst. Ver weg van de drukte biedt deze afgelegen plek een oase van kalmte waar kinderen vrij kunnen rondrennen, lachen en plezier maken terwijl ze worden vastgelegd door de camera. Ouders kunnen ontspannen en genieten van het moment, wetende dat ze op een plek zijn waar de tijd lijkt stil te staan.

Creatieve mogelijkheden

Het Engels Kamp biedt eindeloze mogelijkheden voor creatieve communiefoto’s. Van pittoreske foto’s tussen de bomen tot avontuurlijke ontdekkingstochten door de natuur, de speelse geest van deze locatie zal de verbeelding van ouders en kinderen prikkelen. Met zijn diverse fotohoekjes en historische elementen is het Engels Kamp een ware speeltuin voor iedereen die op zoek is naar unieke composities en sfeervolle shots.

Hou jij zelf ook een veelzijdige fotolocatie zoals die bij het Engels Kamp? Je kan hier langskomen tijdens een communiedag tijdens het communieseizoen!

Tips fotoreportage eerste communie, plechtige communie en lentefeest

Hieronder enkele tips voor een goed verloop van je communiereportage.

Algemeen

  • Belangrijk is dat je rekening houdt met de datum van het communiefeest van je zoon of dochter. Klinkt logisch, maar dat wordt wel vaak vergeten.Doorgaans lever ik een communiegalerij op na een tweetal weken. Daarna moet je nog je foto’s uitkiezen, en drukwerk en bedankjes bestellen. Alles heeft zijn tijd nodig. In afwachting van je galerij is het al leuk om rond te kijken op het internet naar het drukwerk dat je bijvoorbeeld graag zou willen. Daar vind je ook meteen de wachttijd voor je eventuele bestelling. Reken doorgaans, voor de grote online printbedrijven, op een week.  
  • Probeer te overleggen met je zoon of dochter wat zij graag willen als locatie. Een kind dat al blij is met de plek waarop zijn of haar foto’s gemaakt worden, is veelal al erg enthousiast de dag zelf!

Op de dag van je communiereportage

  • Breng de kledij van je feestneus mee, laat ze dat nog niet dragen in de auto. Een ongeluk is snel gebeurd.
  • Witte sneakers op de foto? Zorg dat ze afgewassen zijn, geen vuile strepen meer zichtbaar. Het is beter om deze ter plekke aan te doen. Verwijder ook de prijsetiketten van zowel de kleren, als (onderaan) de schoenen.
  • Klinkt logisch, maar: gezicht wassen, tanden poetsen, plaktattoo’s verwijderen, strepen van stift en verf van de vingers wassen. Je kan het zo gek niet bedenken, of ik maakt het al mee.
  • Hoe erg dat ook is: vriendschapsbandjes matchen meestal niet met de communie-outfit, doe ze uit voor de reportages.
  • En dan, voor al die mama’s en papa’s: geen stress, alles komt goed. Zeg je kind niet de les op vlak voor hij of zij voor de camera moet. Dat bezorgt hun écht stress. Het is mijn job om je kind op zijn of haar gemak te stellen, en te laten schitteren voor de camera.
  • Vertrouw me ook: ik heb écht nagedacht over alle poses, hoeken en lichtinval. Soms is het technisch gezien niet mooi om op een bepaalde plek, een bepaalde pose aan te nemen. Ik weet echt wat ik doe.
  • En… merk ik dat jouw zoon of dochter niet helemaal relaxed is tijdens de reportage? Dan bespreek ik met je zoon of dochter of het fijner zou zijn als mama en/of papa zich zouden ‘verstoppen’ zodat ze niet van dichtbij bij de reportage zijn. Opnieuw: geloof me, dat werkt.

Met andere woorden… ik tel al af naar die schitterende fotosessies voor de eerste communie, het vormsel en het lentefeest van je zoon of dochter!

Jij ook? Misschien wel tot snel!

Wil jij ook graag communiefoto’s in het Engels Kamp in Geel?

Evelien Geerinckx Photography heeft heel wat ervaring met communiefotografie. Wil jij je zoon of dochter ook graag laten schitteren voor de camera? Ben je nog op zoek naar een fotograaf in Tessenderlo of een fotograaf in Retie? Meer info vind je op de website!