Communiefoto’s bij Verbeke Foundation voor Matthijs

Communiefoto's Verbeke Foundation

De eerste communie is een bijzondere gelegenheid in het leven van een kind, en ouders streven ernaar om deze mijlpaal op een unieke manier te vieren. Matthijs koos voor een buitengewone locatie om zijn communiefoto’s te laten maken: hij koos voor communiefoto’s bij Verbeke Foundation in Kemzeke. In deze blog nemen we je mee op een reis door dit betoverende avontuur, waar kunst, natuur en vreugde samenkomen.

Verbeke Foundation

Gelegen te midden van het groene landschap van Kemzeke, is Verbeke Foundation een unieke kunstsite die bekend staat om zijn eclectische mix van hedendaagse kunst en natuurlijke schoonheid. Het terrein strekt zich uit over 12 hectare en herbergt een indrukwekkende collectie van beeldhouwwerken, installaties en kunstwerken van internationale kunstenaars. Het is een plek waar creativiteit en natuurlijke pracht elkaar ontmoeten, wat het de perfecte achtergrond maakt voor bijzondere gelegenheden zoals communiefoto’s of foto’s voor het lentefeest van je zoon of dochter.

Matthijs in de schijnwerpers

Matthijs, gekleed in zijn prachtige communie-outfit, straalt op de foto’s te midden van kunstwerken en installaties. 

Verbeke Foundation biedt een uniek decor met zijn diverse sculpturen en installaties, waardoor elke foto een verhaal vertelt. Het contrast tussen de jeugdige onschuld van Matthijs en de moderne kunstwerken creëert een boeiende dynamiek, waarbij traditie en hedendaagse kunst harmonieus samenkomen. Aan een diversiteit aan stoere foto’s zeker geen gebrek! 

De magie van communiefoto’s bij Verbeke Foundation 

Verbeke Foundation staat bekend om zijn onconventionele kunst, variërend van gigantische insecten tot intrigerende installaties die de verbeelding prikkelen. De keuze van deze locatie voor Matthijs’ communiefoto’s voegt een extra dimensie toe aan de foto’s voor zijn grote dag. Het biedt niet alleen een prachtig en uniek decor, maar ook een kans om kunst en natuur te omarmen op een manier die de zintuigen prikkelt en de verbeelding stimuleert.

Een tijdloze herinnering

De keuze voor Verbeke Foundation als achtergrond voor Matthijs’ communiefoto’s resulteert niet alleen in prachtige beelden, maar creëert ook een tijdloze herinnering aan een belangrijk moment in zijn leven. 

Matthijs’ communiefoto’s bij Verbeke Foundation in Kemzeke zijn een prachtige viering van kunst en onschuld. De keuze voor deze unieke locatie heeft niet alleen geleid tot mooie beelden, maar ook tot een blijvende herinnering aan een bijzondere dag. Het toont aan dat communiefoto’s op zulke stoere locaties zorgen voor een betoverende en onvergetelijke ervaring! 

Heb jij, net als Matthijs, ook zin gekregen in een communiereportage bij Verbeke Foundation? Kom dan zeker langs tijdens het communieseizoen! 

Tips fotoreportage eerste communie, plechtige communie en lentefeest

Hieronder enkele tips voor een goed verloop van je communiereportage.

Algemeen

  • Belangrijk is dat je rekening houdt met de datum van het communiefeest van je zoon of dochter. Klinkt logisch, maar dat wordt wel vaak vergeten.Doorgaans lever ik een communiegalerij op na een tweetal weken. Daarna moet je nog je foto’s uitkiezen, en drukwerk en bedankjes bestellen. Alles heeft zijn tijd nodig. In afwachting van je galerij is het al leuk om rond te kijken op het internet naar het drukwerk dat je bijvoorbeeld graag zou willen. Daar vind je ook meteen de wachttijd voor je eventuele bestelling. Reken doorgaans, voor de grote online printbedrijven, op een week.  
  • Probeer te overleggen met je zoon of dochter wat zij graag willen als locatie. Een kind dat al blij is met de plek waarop zijn of haar foto’s gemaakt worden, is veelal al erg enthousiast de dag zelf!

Op de dag van je communiereportage

  • Breng de kledij van je feestneus mee, laat ze dat nog niet dragen in de auto. Een ongeluk is snel gebeurd.
  • Witte sneakers op de foto? Zorg dat ze afgewassen zijn, geen vuile strepen meer zichtbaar. Het is beter om deze ter plekke aan te doen. Verwijder ook de prijsetiketten van zowel de kleren, als (onderaan) de schoenen.
  • Klinkt logisch, maar: gezicht wassen, tanden poetsen, plaktattoo’s verwijderen, strepen van stift en verf van de vingers wassen. Je kan het zo gek niet bedenken, of ik maakt het al mee.
  • Hoe erg dat ook is: vriendschapsbandjes matchen meestal niet met de communie-outfit, doe ze uit voor de reportages.
  • En dan, voor al die mama’s en papa’s: geen stress, alles komt goed. Zeg je kind niet de les op vlak voor hij of zij voor de camera moet. Dat bezorgt hun écht stress. Het is mijn job om je kind op zijn of haar gemak te stellen, en te laten schitteren voor de camera.
  • Vertrouw me ook: ik heb écht nagedacht over alle poses, hoeken en lichtinval. Soms is het technisch gezien niet mooi om op een bepaalde plek, een bepaalde pose aan te nemen. Ik weet echt wat ik doe.
  • En… merk ik dat jouw zoon of dochter niet helemaal relaxed is tijdens de reportage? Dan bespreek ik met je zoon of dochter of het fijner zou zijn als mama en/of papa zich zouden ‘verstoppen’ zodat ze niet van dichtbij bij de reportage zijn. Opnieuw: geloof me, dat werkt.

Met andere woorden… ik tel al af naar die schitterende fotosessies voor de eerste communie, het vormsel en het lentefeest van je zoon of dochter!

Jij ook? Misschien wel tot snel!

Wil jij ook graag communiefoto’s bij Verbeke Foundation? 

Evelien Geerinckx Photography heeft heel wat ervaring met communiefotografie. Wil jij je zoon of dochter ook graag laten schitteren voor de camera? Meer info vind je op de website!