Een fantastische herinnering aan Naomi’s plechtige communie: communiefoto’s bij Verbeke Foundation

Communiefoto's Verbeke Foundation

Verbeke Foundation in Kemzeke diende als het perfecte decor voor de communiefoto’s Naomi, en ze straalde. Deze betoverende foto’s zijn niet alleen een visuele viering van een belangrijk moment in Naomi’s leven, maar ook een tijdloos aandenken aan haar plechtige communie of vormsel. Ze droeg een prachtig kostuum in zachte pasteltinten, wat perfect uitkwam met de industriële achtergrond op deze fantastische locatie.

De keuze voor Verbeke Foundation

De keuze voor Verbeke Foundation als locatie voor de communiefoto’s voegt een extra dimensie toe aan de herinneringen van Naomi. De kunstzinnige omgeving, gevuld met sculpturen, installaties en groene achtergronden, biedt een uniek en sfeervol kader. De contrasten tussen de natuurlijke pracht van Verbeke Foundation en de elegantie van Naomi’s outfit creëren een adembenemend visueel verhaal dat de essentie van haar speciale dag vastlegt.

Naomi’s schitterende outfit

Naomie straalde in haar prachtige kostuum  in zachte pasteltinten. Het kostuum, zorgvuldig gekozen voor deze gelegenheid, benadrukte haar jeugdige onschuld en straalde tegelijkertijd een tijdloze elegantie uit. Als communiefotograaf heb ik met oog voor detail de nuances van het kostuum vastgelegd, waarbij ik speelde met licht en schaduw om de stof en kleuren tot hun recht te laten komen.

De magie van pastelkleuren

De keuze voor pasteltinten voegt een vleugje romantiek en frisheid toe aan de communiefoto’s. De zachte kleuren weerspiegelen niet alleen de tederheid van het moment, maar creëren ook een tijdloze esthetiek die de tand des tijds zal doorstaan. De pastelkleuren vormen een subtiel palet dat de puurheid en vreugde van de plechtige communie van Naomi perfect weerspiegelt.

Emoties vangen

Als communiefotograaf heb ik niet alleen de uiterlijke pracht vastgelegd, maar ook de emoties die deze dag zo bijzonder maakten. Van glimlachen tot serieus nadenken, de foto’s vangen de verscheidenheid aan gevoelens die Naomi mocht voelen tijdens het maken van de foto’s. Deze emotionele diepgang voegt een extra laag toe aan de foto’s, waardoor ze een blijvende herinnering worden aan een belangrijk hoofdstuk in Naomi’s leven.

Heb jij ook zin gekregen in communiefoto’s bij Verbeke Foundation? Kom dan zeker langs tijdens het communieseizoen! 

Tips fotoreportage eerste communie, plechtige communie en lentefeest

Hieronder enkele tips voor een goed verloop van je communiereportage.

Algemeen

  • Belangrijk is dat je rekening houdt met de datum van het communiefeest van je zoon of dochter. Klinkt logisch, maar dat wordt wel vaak vergeten.Doorgaans lever ik een communiegalerij op na een tweetal weken. Daarna moet je nog je foto’s uitkiezen, en drukwerk en bedankjes bestellen. Alles heeft zijn tijd nodig. In afwachting van je galerij is het al leuk om rond te kijken op het internet naar het drukwerk dat je bijvoorbeeld graag zou willen. Daar vind je ook meteen de wachttijd voor je eventuele bestelling. Reken doorgaans, voor de grote online printbedrijven, op een week.  
  • Probeer te overleggen met je zoon of dochter wat zij graag willen als locatie. Een kind dat al blij is met de plek waarop zijn of haar foto’s gemaakt worden, is veelal al erg enthousiast de dag zelf!

Op de dag van je communiereportage

  • Breng de kledij van je feestneus mee, laat ze dat nog niet dragen in de auto. Een ongeluk is snel gebeurd.
  • Witte sneakers op de foto? Zorg dat ze afgewassen zijn, geen vuile strepen meer zichtbaar. Het is beter om deze ter plekke aan te doen. Verwijder ook de prijsetiketten van zowel de kleren, als (onderaan) de schoenen.
  • Klinkt logisch, maar: gezicht wassen, tanden poetsen, plaktattoo’s verwijderen, strepen van stift en verf van de vingers wassen. Je kan het zo gek niet bedenken, of ik maakt het al mee.
  • Hoe erg dat ook is: vriendschapsbandjes matchen meestal niet met de communie-outfit, doe ze uit voor de reportages.
  • En dan, voor al die mama’s en papa’s: geen stress, alles komt goed. Zeg je kind niet de les op vlak voor hij of zij voor de camera moet. Dat bezorgt hun écht stress. Het is mijn job om je kind op zijn of haar gemak te stellen, en te laten schitteren voor de camera.
  • Vertrouw me ook: ik heb écht nagedacht over alle poses, hoeken en lichtinval. Soms is het technisch gezien niet mooi om op een bepaalde plek, een bepaalde pose aan te nemen. Ik weet echt wat ik doe.
  • En… merk ik dat jouw zoon of dochter niet helemaal relaxed is tijdens de reportage? Dan bespreek ik met je zoon of dochter of het fijner zou zijn als mama en/of papa zich zouden ‘verstoppen’ zodat ze niet van dichtbij bij de reportage zijn. Opnieuw: geloof me, dat werkt.

Met andere woorden… ik tel al af naar die schitterende fotosessies voor de eerste communie, het vormsel en het lentefeest van je zoon of dochter!

Jij ook? Misschien wel tot snel!

Wil jij ook graag communiefoto’s bij Verbeke Foundation?

Evelien Geerinckx Photography heeft heel wat ervaring met communiefotografie. Wil jij je zoon of dochter ook graag laten schitteren voor de camera? Meer info vind je op de website!