Millie koos voor communiefoto’s in’t Begijnhof van Diest!

Communiefoto's Begijnhof Diest

Zoek jij nog een communiefotograaf voor de mooiste communiefoto’s? Dan ben je bij mij aan’t juiste adres! 

Millie kwam bij mij langs voor communiefoto’s in het Begijnhof van Diest tijdens een communiedag, kijk je mee hoe ze straalde? 

Communiefoto’s in het Begijnhof van Diest

Op een warme lentedag, doordrenkt met zonnestralen die door de oude kasseien glinsterden, werden de historische muren van het Begijnhof van Diest het toneel voor een onvergetelijke gebeurtenis – de communiefoto’s van de stralende Millie, vergezeld door haar lieve kleine zusje Lucy. Te midden van de rustieke charme en de eeuwenoude geschiedenis van dit idyllische plekje, werden momenten vastgelegd die voor altijd gekoesterd zullen worden.

Millie, gekleed in haar prachtige communiejurk, straalde als een engel te midden van de oude stenen gebouwen en groene tuinen van het Begijnhof. Haar lach, zo puur en onschuldig, vulde de lucht met vreugde terwijl ze poseerde voor de camera, omringd door de tijdloze schoonheid van haar omgeving.

Zusje Lucy

Maar de echte magie van deze dag lag niet alleen in de glimlach van Millie, maar ook in de onschuldige vreugde van haar kleine zusje Lucy. Met haar ogen vol verwondering en haar handjes stevig vastgeklampt aan die van haar grote zus, voegde Lucy een extra dosis schattigheid toe aan de fotoshoot. Haar aanwezigheid bracht een gevoel van familie en verbondenheid dat de foto’s nog kostbaarder maakte.

Terwijl ik als communiefotograaf het perfecte moment probeerde vast te leggen – Millie en Lucy hand in hand, hun geluk stralend als de zon die hoog aan de hemel scheen – leek de tijd even stil te staan in het Begijnhof van Diest. Het was alsof de geschiedenis zelf getuige was van deze bijzondere gebeurtenis en zijn zegen gaf aan de onbreekbare band tussen deze twee zussen.

Herinneringen om te koesteren

Na afloop van de fotoshoot was het tijd om de herinneringen te koesteren die waren vastgelegd in de straten van het Begijnhof. Millie en Lucy zouden deze dag voor altijd koesteren, niet alleen vanwege de prachtige foto’s die ze hadden gemaakt, maar ook vanwege de onvergetelijke ervaring die ze hadden gedeeld te midden van de oude charme van Diest.

De communiefoto’s in het Begijnhof van Diest van Millie en de foto’s met haar zusje Lucy zullen altijd een speciale plaats hebben in de harten van hun familie. Ze vertegenwoordigen niet alleen een belangrijke mijlpaal in het leven van Millie, maar ook de kostbare band tussen twee zussen, vastgelegd in een tijdloze setting die de tand des tijds zal doorstaan.

Heb jij ook zin gekregen in communiefoto’s in het Begijnhof van Diest? Ben jij nog op zoek naar een communiefotograaf in Diest voor communiefoto’s in Diest? Kom dan zeker langs tijdens het communieseizoen! 

Tips fotoreportage eerste communie, plechtige communie en lentefeest

Hieronder enkele tips voor een goed verloop van je communiereportage.

Algemeen

  • Belangrijk is dat je rekening houdt met de datum van het communiefeest van je zoon of dochter. Klinkt logisch, maar dat wordt wel vaak vergeten.Doorgaans lever ik een communiegalerij op na een tweetal weken. Daarna moet je nog je foto’s uitkiezen, en drukwerk en bedankjes bestellen. Alles heeft zijn tijd nodig. In afwachting van je galerij is het al leuk om rond te kijken op het internet naar het drukwerk dat je bijvoorbeeld graag zou willen. Daar vind je ook meteen de wachttijd voor je eventuele bestelling. Reken doorgaans, voor de grote online printbedrijven, op een week.  
  • Probeer te overleggen met je zoon of dochter wat zij graag willen als locatie. Een kind dat al blij is met de plek waarop zijn of haar foto’s gemaakt worden, is veelal al erg enthousiast de dag zelf!

Op de dag van je communiereportage

  • Breng de kledij van je feestneus mee, laat ze dat nog niet dragen in de auto. Een ongeluk is snel gebeurd.
  • Witte sneakers op de foto? Zorg dat ze afgewassen zijn, geen vuile strepen meer zichtbaar. Het is beter om deze ter plekke aan te doen. Verwijder ook de prijsetiketten van zowel de kleren, als (onderaan) de schoenen.
  • Klinkt logisch, maar: gezicht wassen, tanden poetsen, plaktattoo’s verwijderen, strepen van stift en verf van de vingers wassen. Je kan het zo gek niet bedenken, of ik maakt het al mee.
  • Hoe erg dat ook is: vriendschapsbandjes matchen meestal niet met de communie-outfit, doe ze uit voor de reportages.
  • En dan, voor al die mama’s en papa’s: geen stress, alles komt goed. Zeg je kind niet de les op vlak voor hij of zij voor de camera moet. Dat bezorgt hun écht stress. Het is mijn job om je kind op zijn of haar gemak te stellen, en te laten schitteren voor de camera.
  • Vertrouw me ook: ik heb écht nagedacht over alle poses, hoeken en lichtinval. Soms is het technisch gezien niet mooi om op een bepaalde plek, een bepaalde pose aan te nemen. Ik weet echt wat ik doe.
  • En… merk ik dat jouw zoon of dochter niet helemaal relaxed is tijdens de reportage? Dan bespreek ik met je zoon of dochter of het fijner zou zijn als mama en/of papa zich zouden ‘verstoppen’ zodat ze niet van dichtbij bij de reportage zijn. Opnieuw: geloof me, dat werkt.

Met andere woorden… ik tel al af naar die schitterende fotosessies voor de eerste communie, het vormsel en het lentefeest van je zoon of dochter!

Jij ook? Misschien wel tot snel!

Wil jij ook graag communiefoto’s in het Begijnhof van Diest?

Evelien Geerinckx Photography heeft heel wat ervaring met communiefotografie. Wil jij je zoon of dochter ook graag laten schitteren voor de camera? Meer info vind je op de website!