Het perfecte plaatje: Bjarne’s communiefoto’s bij Be-Mine in Beringen

Communiefoto's Be-Mine

Communiefeesten zijn speciale momenten in het leven van een kind en hun familie. Het is een tijd van viering, geluk en herinneringen die voor altijd worden gekoesterd. Voor Bjarne en zijn familie werd dit gedenkwaardige moment nog specialer dankzij de unieke locatiekeuze voor zijn communiefoto’s bij Be-Mine in Beringen.

Be-Mine herbergt een voormalige steenkoolmijn en is tegenwoordig een cultureel erfgoed en een toevluchtsoord voor kunst, geschiedenis en verkenning. Er zijn diverse sportfaciliteiten op het complex, van een zwembad tot een duiktoren en mountainbikeparcours. Verder kunnen kinderen er ook terecht in de speeltuin, kan je er een lekker hapje eten én winkelen. Een leuke uitstap voor iedereen!

Foto’s buiten

Tijdens een communiedag kan je bij mij terecht voor communiefoto’s bij Be-Mine. Fotograferen buiten kan sowieso gratis, wil je graag binnen foto’s in de oude doucheruimtes, geef me dan even een seintje zodat ik je kan meegeven hoe  die reservatie in zijn werk gaat. Buiten zijn er tal van mogelijkheden: foto’s aan de Avonturenberg, bij het mountainbikeparcours, aan de oude gebouwen én uiteraard bij de treinstellen die er nog steeds staan. Een ideale plek voor foto’s van je communicant, feesteling of vormeling! Of het nu om een eerste communie gaat, een plechtige communie of vormsel, of een lentefeest – een fotoreportage bij Be-Mine in Beringen is hoe dan ook een aanrader! 

Thema treinen

Het was echter niet alleen de locatie die deze fotoshoot zo bijzonder maakte, maar ook het thema dat ze kozen – treinen. Bjarne en zijn familie besloten dat de krachtige symboliek van de treinen, die zowel beweging als een reis vertegenwoordigen, perfect paste bij de gelegenheid. De keuze voor treinen als centraal thema leende een vleugje avontuur en ontdekking aan de foto’s. De treinen, als iconische elementen van reizen en vooruitgang, voegden een extra dimensie toe aan de algehele esthetiek en symboliek van de foto’s.

Terwijl ik als communiefotograaf Bjarne vastlegde in zijn communiekledij, met de imposante treinen als achtergrond, werden momenten van verwondering en opwinding vastgelegd. Elke foto vertelde een verhaal – een verhaal van groei, avontuur en de belofte van een opwindende toekomst voor Bjarne.

De keuze voor Be-Mine en de treinen niet alleen esthetisch, maar ook praktisch. De ruime en diverse omgeving bood talloze mogelijkheden voor unieke composities en creatieve invalshoeken. Of het nu ging om close-ups met de machines of de schitterende mijngebouwen op de achtergrond van de beelden, elke foto was doordrenkt met karakter en betekenis.

Heb jij ook zin gekregen in communiefoto’s bij Be-Mine in Beringen? Ben jij nog op zoek naar een communiefotograaf in Beringen? Of naar communiefoto’s in Beringen? Kom dan zeker langs tijdens het communieseizoen! 

Tips fotoreportage eerste communie, plechtige communie en lentefeest

Hieronder enkele tips voor een goed verloop van je communiereportage.

Algemeen

  • Belangrijk is dat je rekening houdt met de datum van het communiefeest van je zoon of dochter. Klinkt logisch, maar dat wordt wel vaak vergeten.Doorgaans lever ik een communiegalerij op na een tweetal weken. Daarna moet je nog je foto’s uitkiezen, en drukwerk en bedankjes bestellen. Alles heeft zijn tijd nodig. In afwachting van je galerij is het al leuk om rond te kijken op het internet naar het drukwerk dat je bijvoorbeeld graag zou willen. Daar vind je ook meteen de wachttijd voor je eventuele bestelling. Reken doorgaans, voor de grote online printbedrijven, op een week.  
  • Probeer te overleggen met je zoon of dochter wat zij graag willen als locatie. Een kind dat al blij is met de plek waarop zijn of haar foto’s gemaakt worden, is veelal al erg enthousiast de dag zelf!

Op de dag van je communiereportage

  • Breng de kledij van je feestneus mee, laat ze dat nog niet dragen in de auto. Een ongeluk is snel gebeurd.
  • Witte sneakers op de foto? Zorg dat ze afgewassen zijn, geen vuile strepen meer zichtbaar. Het is beter om deze ter plekke aan te doen. Verwijder ook de prijsetiketten van zowel de kleren, als (onderaan) de schoenen.
  • Klinkt logisch, maar: gezicht wassen, tanden poetsen, plaktattoo’s verwijderen, strepen van stift en verf van de vingers wassen. Je kan het zo gek niet bedenken, of ik maakt het al mee.
  • Hoe erg dat ook is: vriendschapsbandjes matchen meestal niet met de communie-outfit, doe ze uit voor de reportages.
  • En dan, voor al die mama’s en papa’s: geen stress, alles komt goed. Zeg je kind niet de les op vlak voor hij of zij voor de camera moet. Dat bezorgt hun écht stress. Het is mijn job om je kind op zijn of haar gemak te stellen, en te laten schitteren voor de camera.
  • Vertrouw me ook: ik heb écht nagedacht over alle poses, hoeken en lichtinval. Soms is het technisch gezien niet mooi om op een bepaalde plek, een bepaalde pose aan te nemen. Ik weet echt wat ik doe.
  • En… merk ik dat jouw zoon of dochter niet helemaal relaxed is tijdens de reportage? Dan bespreek ik met je zoon of dochter of het fijner zou zijn als mama en/of papa zich zouden ‘verstoppen’ zodat ze niet van dichtbij bij de reportage zijn. Opnieuw: geloof me, dat werkt.

Met andere woorden… ik tel al af naar die schitterende fotosessies voor de eerste communie, het vormsel en het lentefeest van je zoon of dochter!

Jij ook? Misschien wel tot snel!

Wil jij ook graag communiefoto’s bij Be-Mine in Beringen?

Evelien Geerinckx Photography heeft heel wat ervaring met communiefotografie. Wil jij je zoon of dochter ook graag laten schitteren voor de camera? Meer info vind je op de website!