Communiefoto’s aan zee voor Alexander

Communiefoto's aan zee

De zilte bries, het geluid van de golven en zand onder je voeten – er is iets magisch aan communiefoto’s aan zee. Voor Alexander was de dag van zijn communiefoto’s in Knokke-Heist een onvergetelijke ervaring, omgeven door de pracht van de Belgische kust. Laten we een kijkje nemen in deze bijzondere dag en de schitterende communiefoto’s die zijn verhaal vertellen.

De betovering van Knokke-Heist

Knokke-Heist, gelegen aan de Vlaamse kust, is niet zomaar een badplaats. Het is een oase van sereniteit met een vleugje elegantie. De uitgestrekte zandstranden bieden niet alleen een rustgevend uitzicht op de Noordzee, maar ook een pittoreske achtergrond voor onvergetelijke foto’s. Voor Alexander betekende dit dat zijn communiefoto’s doordrenkt waren met de natuurlijke schoonheid van de kust.

Een stijlvolle outfit voor de gelegenheid

Alexander straalde in zijn communiekledij, passend bij de chique sfeer van Knokke-Heist. Hij koos voor een lichte en luchtige outfit die perfect samensmolt met de zeebries, om de kustomgeving te omarmen. Zijn kleding droeg bij aan de algehele charme van de foto’s.

De perfecte locaties

Knokke-Heist biedt een scala aan schilderachtige locaties voor communiefoto’s. Van de levendige zeedijk tot de rustige duinen, elke hoek van deze kustplaats is een potentiële setting voor adembenemende foto’s. Ik kon als communiefotograaf de prachtige omgeving gebruiken om de puurheid en vreugde van Alexander’s communiedag vast te leggen.

Onvergetelijke details

Communiefoto’s zijn niet alleen bedoeld om de gebeurtenis vast te leggen, maar ook om de persoonlijkheid van het communiekantje te laten schitteren. Alexander’s lach, zijn twinkeling in de ogen terwijl hij uitkijkt over de zee, en de subtiele details zoals foto’s van zijn kledij, vertellen het verhaal van zijn vreugdevolle dag.

Een levenslange herinnering 

De communiefoto’s van Alexander aan zee in Knokke-Heist zijn niet alleen visuele herinneringen, maar een tijdloos aandenken aan een speciale dag. Hij heeft een stukje van zijn verhaal vastgelegd te midden van de prachtige zee en de charmante omgeving. 

Heb jij ook zin gekregen in communiefoto’s aan zee ? Kom dan zeker langs tijdens het communieseizoen! 

Tips fotoreportage eerste communie, plechtige communie en lentefeest

Hieronder enkele tips voor een goed verloop van je communiereportage.

Algemeen

  • Belangrijk is dat je rekening houdt met de datum van het communiefeest van je zoon of dochter. Klinkt logisch, maar dat wordt wel vaak vergeten.Doorgaans lever ik een communiegalerij op na een tweetal weken. Daarna moet je nog je foto’s uitkiezen, en drukwerk en bedankjes bestellen. Alles heeft zijn tijd nodig. In afwachting van je galerij is het al leuk om rond te kijken op het internet naar het drukwerk dat je bijvoorbeeld graag zou willen. Daar vind je ook meteen de wachttijd voor je eventuele bestelling. Reken doorgaans, voor de grote online printbedrijven, op een week.  
  • Probeer te overleggen met je zoon of dochter wat zij graag willen als locatie. Een kind dat al blij is met de plek waarop zijn of haar foto’s gemaakt worden, is veelal al erg enthousiast de dag zelf!

Op de dag van je communiereportage

  • Breng de kledij van je feestneus mee, laat ze dat nog niet dragen in de auto. Een ongeluk is snel gebeurd.
  • Witte sneakers op de foto? Zorg dat ze afgewassen zijn, geen vuile strepen meer zichtbaar. Het is beter om deze ter plekke aan te doen. Verwijder ook de prijsetiketten van zowel de kleren, als (onderaan) de schoenen.
  • Klinkt logisch, maar: gezicht wassen, tanden poetsen, plaktattoo’s verwijderen, strepen van stift en verf van de vingers wassen. Je kan het zo gek niet bedenken, of ik maakt het al mee.
  • Hoe erg dat ook is: vriendschapsbandjes matchen meestal niet met de communie-outfit, doe ze uit voor de reportages.
  • En dan, voor al die mama’s en papa’s: geen stress, alles komt goed. Zeg je kind niet de les op vlak voor hij of zij voor de camera moet. Dat bezorgt hun écht stress. Het is mijn job om je kind op zijn of haar gemak te stellen, en te laten schitteren voor de camera.
  • Vertrouw me ook: ik heb écht nagedacht over alle poses, hoeken en lichtinval. Soms is het technisch gezien niet mooi om op een bepaalde plek, een bepaalde pose aan te nemen. Ik weet echt wat ik doe.
  • En… merk ik dat jouw zoon of dochter niet helemaal relaxed is tijdens de reportage? Dan bespreek ik met je zoon of dochter of het fijner zou zijn als mama en/of papa zich zouden ‘verstoppen’ zodat ze niet van dichtbij bij de reportage zijn. Opnieuw: geloof me, dat werkt.

Met andere woorden… ik tel al af naar die schitterende fotosessies voor de eerste communie, het vormsel en het lentefeest van je zoon of dochter!

Jij ook? Misschien wel tot snel!

Wil jij ook graag communiefoto’s aan zee?

Evelien Geerinckx Photography heeft heel wat ervaring met communiefotografie. Wil jij je zoon of dochter ook graag laten schitteren voor de camera? Meer info vind je op de website!