Betoverende communiefoto’s in het Kasteel van Poeke: Millie & Lucy stralen

Communiefoto's Kasteel van Poeke

Het was een zonnige dag in het idyllische Poeke, waarbij de zusjes Millie en Lucy langskwamen in het kasteel van Poeke voor hun communiefoto’s. Met zijn majestueuze torens en schitterende park vormde het kasteel van Poeke het perfecte decor voor een dag vol vreugde, lachen en onvergetelijke momenten. Die twee meisjes straalden toen we hun communiefoto’s namen! 

Als in een sprookje

Het Kasteel van Poeke, dat dateert uit de 12e eeuw, biedt een sfeer van historische grandeur en charme. De statige gevels, imposante kamers en trappenhal en weelderige landschapstuinen dienden als het perfecte toneel voor de communiefoto’s van Millie en Lucy. De zusjes straalden als ware prinsessen te midden van dit koninklijke decor, wat resulteerde in adembenemende beelden die een leven lang zullen meegaan.

Stijlvolle outfits

De zusjes kozen voor prachtige communiejurken die hun persoonlijkheden perfect weerspiegelden. Allebei in een jurk met subtiele kanten details. Hun outfits harmonieerden perfect met de omgeving, waardoor ze niet alleen opvielen tegen de achtergrond van het kasteel, maar ook elkaars unieke stijl benadrukten. Hun prachtige jurken waren een schitterend contrast tegen de oude kasteelmuren. 

Betoverende fotomomenten

Als fotograaf gebruikte ik het natuurlijke licht dat binnenviel in het kasteel langs de grote en statige raampartijen. De lichtrijke kamers met verschillende keurschakeringen zorgen voor schitterende beelden! De spontane momenten van plezier, de tederheid tussen de zusjes en de fonkelende ogen vol verwondering werden op een prachtige manier vastgelegd.

Mooie herinneringen

De communiefoto’s van Millie en Lucy in het Kasteel van Poeke vangen niet alleen de prachtige omgeving en stijlvolle kledij, maar ook de onmiskenbare band tussen twee zussen op een belangrijk moment in hun leven. Het Kasteel van Poeke zal voor altijd dienen als het magische decor van deze betoverende dag, en de foto’s zullen ongetwijfeld een prominente plaats krijgen in het familiealbum, waardoor de herinneringen aan deze bijzondere communie levendig blijven.

De zusjes Millie en Lucy straalden als nooit tevoren in het majestueuze Kasteel van Poeke, en hun communiefoto’s vormen een tijdloze herinnering aan een dag vol liefde, vreugde en betovering.

Heb jij ook zin gekregen in communiefoto’s in het kasteel van Poeke ? Kom dan zeker langs tijdens het communieseizoen! 

Tips fotoreportage eerste communie, plechtige communie en lentefeest

Hieronder enkele tips voor een goed verloop van je communiereportage.

Algemeen

  • Belangrijk is dat je rekening houdt met de datum van het communiefeest van je zoon of dochter. Klinkt logisch, maar dat wordt wel vaak vergeten.Doorgaans lever ik een communiegalerij op na een tweetal weken. Daarna moet je nog je foto’s uitkiezen, en drukwerk en bedankjes bestellen. Alles heeft zijn tijd nodig. In afwachting van je galerij is het al leuk om rond te kijken op het internet naar het drukwerk dat je bijvoorbeeld graag zou willen. Daar vind je ook meteen de wachttijd voor je eventuele bestelling. Reken doorgaans, voor de grote online printbedrijven, op een week.  
  • Probeer te overleggen met je zoon of dochter wat zij graag willen als locatie. Een kind dat al blij is met de plek waarop zijn of haar foto’s gemaakt worden, is veelal al erg enthousiast de dag zelf!

Op de dag van je communiereportage

  • Breng de kledij van je feestneus mee, laat ze dat nog niet dragen in de auto. Een ongeluk is snel gebeurd.
  • Witte sneakers op de foto? Zorg dat ze afgewassen zijn, geen vuile strepen meer zichtbaar. Het is beter om deze ter plekke aan te doen. Verwijder ook de prijsetiketten van zowel de kleren, als (onderaan) de schoenen.
  • Klinkt logisch, maar: gezicht wassen, tanden poetsen, plaktattoo’s verwijderen, strepen van stift en verf van de vingers wassen. Je kan het zo gek niet bedenken, of ik maakt het al mee.
  • Hoe erg dat ook is: vriendschapsbandjes matchen meestal niet met de communie-outfit, doe ze uit voor de reportages.
  • En dan, voor al die mama’s en papa’s: geen stress, alles komt goed. Zeg je kind niet de les op vlak voor hij of zij voor de camera moet. Dat bezorgt hun écht stress. Het is mijn job om je kind op zijn of haar gemak te stellen, en te laten schitteren voor de camera.
  • Vertrouw me ook: ik heb écht nagedacht over alle poses, hoeken en lichtinval. Soms is het technisch gezien niet mooi om op een bepaalde plek, een bepaalde pose aan te nemen. Ik weet echt wat ik doe.
  • En… merk ik dat jouw zoon of dochter niet helemaal relaxed is tijdens de reportage? Dan bespreek ik met je zoon of dochter of het fijner zou zijn als mama en/of papa zich zouden ‘verstoppen’ zodat ze niet van dichtbij bij de reportage zijn. Opnieuw: geloof me, dat werkt.

Met andere woorden… ik tel al af naar die schitterende fotosessies voor de eerste communie, het vormsel en het lentefeest van je zoon of dochter!

Jij ook? Misschien wel tot snel!

Wil jij ook graag communiefoto’s in het Kasteel van Poeke?

Evelien Geerinckx Photography heeft heel wat ervaring met communiefotografie. Wil jij je zoon of dochter ook graag laten schitteren voor de camera? Meer info vind je op de website!