Bárbara & Carlos trouwen op Ibiza

Zij, een Spaanse schone. Hij, haar Spaanse prins. Bárbara en Carlos trouwden in oktober 2022 op Ibiza. Hoewel we eind oktober waren, was het nog erg warm die dag. Om en bij de 30°C in de schaduw; temperaturen waarbij we af en toe de koelte moesten opzoeken. 

Allebei uit Barcelona afkomstig; en toch kozen ze ervoor om op het schitterende eiland Ibiza hun ja-woord te geven. Ik van de partij om hun huwelijksfoto’s te maken. Niet alleen superblij met deze destination wedding qua locatie; ook supercontent dat ik mijn Spaanse talenknobbel nog eens kon bovenhalen.

Trouwen deden Bárbara en Carlos met hun tweetjes: tijdens een intiem elopement kozen ze voor elkaar aan de rand van het zwembad. Zonder getuigen. Zonder andere gasten. Ze kozen alleen, met z’n tweetjes, voor elkaar.

 

Waarom een intiem huwelijk voor hen zo belangrijk was? Ze wilden écht kiezen voor elkaar, en de liefde voor elkaar voelen. Ik als fotograaf helemaal in mijn nopjes om deze emotie te mogen vastleggen!

De locatie was er eentje uit de boekskes: een Spaanse, typische, hacienda: Hotel Rural Xereca. De getting ready vond plaats in de suite van het hotel. Een mooie lichtrijke kamer met een fantastisch terras. Het hart van iedere fotograaf maakt hoe dan ook een sprongetje bij het zien van zulke ruimtes!

De bruid fotografeerde ik vooraf nog in haar négligé, tijdens het klaarmaken levert dat zeker mooie beelden op. De bruidegom kon daarop een stevig glas whiskey wel gebruiken. Kwestie van de zenuwen wat te temperen?

De twee trouwden bij het zwembad van Hotel Rural Xereca. Zonder al te veel tierlantijntjes. Ze spraken wel hun geloften uit naar elkaar, en deden elkaars trouwring om. Genieten deden ze voornamelijk.

Een glaasje bubbels en een stukje van de heerlijke huwelijkstaart waren nodig om aan hun huwelijksreportage te beginnen. Hoe ik weet of die taart écht overheerlijk was? Tja, the perks of being a wedding photographer… daar zeg ik geen nee tegen!

We eindigden hun huwelijksdag met trouwfoto’s op de trouwlocatie. Heel veel mogelijkheden om te fotograferen, héél wat verschillende hoekjes die erg diverse beelden opleverden.

Moe, voldaan… en helemaal opgewarmd na al die uren in de zon, was ik tevreden met een verkwikkende (koude) douche!

Wil jij ook trouwen op Ibiza?

Ik heb al heel wat ervaring met trouwen in het buitenland. Benieuwd naar hoe dat in zijn werk gaat?